Rețetă Mini Baked Alaska cu înghețată de cafea preparată la espressorul Prima Latte by Rețete Papa Bun
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Ingrediente coșulețe fragede |
• 125 g făină |
• 65 g unt |
• puțină sare |
• 1 gălbenuș |
• opțional - apă rece |
• Ingrediente înghețată de cafea |
• 200 ml smântână pentru frișcă |
• 1-2 linguri zahăr pudră |
• 50 ml cafea espresso |
• 2 linguri lapte condensat caramelizat |
• Ingrediente bezea |
• 2 albușuri |
• 2 linguri zahăr |
Descriere
Rețete Papa Bun ne inspiră cu un desert delicios, răcoritor, și, trebuie să recunoaștem, foarte fotogenic: mini baked Alaska cu înghețată de cafea! Coșulețe fragede, înghetată aromată cu espresso preparat la espresorul Prima Latte, bezea caramelizată...mai trebuie să continuăm pentru a te convinge să încerci și tu această rețetă? Urmărește pașii mai jos!
Mod de preparare
- Prepară un espresso mic la aparatul Breville Prima Latte
- Lasă-l la răcit
- Pregătește înghețată punând într-un bol frișcă și mixând-o împreună cu zahărul și laptele condensat
- Când a devenit fermă, pufoasă, scoate mixerul, toarnă cafeaua rece și omogenizează amestecul ușor, cu o paletă, amestecând de jos în sus
- Pune capac peste caserolă și dă-o la frigider pentru 4-5 ore
- Pregătește coșulețele fragede - nu e deloc rău să le pregătești cu o zi înainte
- Cu cât stau mai mult, cu atât devin mai fragede
- Pune într-un bol făina, sarea și untul rece tăiat cubulețe
- Amestecă cu vârful degetelor până când compoziția capătă textura nisipului umed
- Fă o gropiță în mijloc, pune gălbenușul ușor bătut, amestecă până când se omogenizează aluatul
- Adaugă puțină apă rece, doar dacă aluatul nu se poate modela
- Adună-l într-o bilă, acoperă-l cu folie alimentară și dă-l la rece pentru 30 de minute
- Pregătește forme de mini tarte, dacă-s mai uzate unge-le cu puțin unt
- Scoate aluatul din frigider și împarte-l în biluțe egale - aprox 12-14 biluțe
- Pune fiecare biluțe de aluat în formă și, cu degetele, dă aluatului forma mini-tartei
- Înțeapă ușor în fundul fiecăreia cu o furculiță, pune deasupra o bucățică de hârtie pentru copt și niște boabe grele - năut, fasole etc
- Aseaza-le într-o tavă pe care o dai la rece pentru 15-20 minute sau 10 minute la congelator
- Între timp preîncălzește cuptorul la 180 grade
- Scoate tava de la rece și bag-o direct în cuptor
- Coace coșulețele de mini tarte până când sunt aurii pe margine - a durat cam 18 minute, dar depinde de cuptorul fiecăruia
- Scoate minitartele din formă după ce s-au răcorit ușor
- Scoate înghețată de la rece și las-o pentru 10 minute la temperatura camerei
- Pune câte o cupă cu înghețată în fiecare coșuleț de mini tartă, apoi dă-le la congelator până când pregătești bezeaua
- Mixează albușurile spumă cu puțină sare
- Adaugă apoi, treptat zahărul și mixează până când bezeaua e fermă și nu se mai simt cristale de zahăr
- Scoate mini-tartele de la rece și distribuie bezeaua pe fiecare apoi, cu ajutorul unui pistol caramelizator finisează și rumenește ușor fiecare mini desert.
- Nu e nicio problemă daca nu le servești pe loc și le recongelezi. Bezeaua nu va mai fi, bineînțeles, caldă, dar desertul vă fi la fel de bun!
Preparat cu
-200lei
Breville
Espressor Manual cu Lapte Prima Latte Argintiu Breville
Presiune 15 bari
Sistem Cappuccino, Latte
• in stoc
PRP: 899,99lei
699,99lei