Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă Mini Baked Alaska cu înghețată de cafea preparată la espressorul Prima Latte Silver by Rețete Papa Bun

Rețetă Mini Baked Alaska cu înghețată de cafea preparată la espressorul Prima Latte Silver by Rețete Papa Bun
Rețetă Mini Baked Alaska cu înghețată de cafea preparată la espressorul Prima Latte Silver by Rețete Papa Bun Rețetă Mini Baked Alaska cu înghețată de cafea preparată la espressorul Prima Latte Silver by Rețete Papa Bun Rețetă Mini Baked Alaska cu înghețată de cafea preparată la espressorul Prima Latte Silver by Rețete Papa Bun

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Ingrediente coșulețe fragede
• 125 g făină
• 65 g unt
• puțină sare
• 1 gălbenuș
• opțional - apă rece
• Ingrediente înghețată de cafea
• 200 ml smântână pentru frișcă
• 1-2 linguri zahăr pudră
• 50 ml cafea espresso
• 2 linguri lapte condensat caramelizat
• Ingrediente bezea
• 2 albușuri
• 2 linguri zahăr

Descriere

Rețete Papa Bun ne inspiră cu un desert delicios, răcoritor, și, trebuie să recunoaștem, foarte fotogenic: mini baked Alaska cu înghețată de cafea! Coșulețe fragede, înghetată aromată cu espresso preparat la espresorul Prima Latte, bezea caramelizată...mai trebuie să continuăm pentru a te convinge să încerci și tu această rețetă? Urmărește pașii mai jos!

Mod de preparare

  • Prepară un espresso mic la aparatul Breville Prima Latte
  • Lasă-l la răcit
  • Pregătește înghețată punând într-un bol frișcă și mixând-o împreună cu zahărul și laptele condensat
  • Când a devenit fermă, pufoasă, scoate mixerul, toarnă cafeaua rece și omogenizează amestecul ușor, cu o paletă, amestecând de jos în sus
  • Pune capac peste caserolă și dă-o la frigider pentru 4-5 ore
  • Pregătește coșulețele fragede - nu e deloc rău să le pregătești cu o zi înainte
  • Cu cât stau mai mult, cu atât devin mai fragede
  • Pune într-un bol făina, sarea și untul rece tăiat cubulețe
  • Amestecă cu vârful degetelor până când compoziția capătă textura nisipului umed
  • Fă o gropiță în mijloc, pune gălbenușul ușor bătut, amestecă până când se omogenizează aluatul
  • Adaugă puțină apă rece, doar dacă aluatul nu se poate modela
  • Adună-l într-o bilă, acoperă-l cu folie alimentară și dă-l la rece pentru 30 de minute
  • Pregătește forme de mini tarte, dacă-s mai uzate unge-le cu puțin unt
  • Scoate aluatul din frigider și împarte-l în biluțe egale - aprox 12-14 biluțe 
  • Pune fiecare biluțe de aluat în formă și, cu degetele, dă aluatului forma mini-tartei
  • Înțeapă ușor în fundul fiecăreia cu o furculiță, pune deasupra o bucățică de hârtie pentru copt și niște boabe grele - năut, fasole etc
  • Aseaza-le într-o tavă pe care o dai la rece pentru 15-20 minute sau 10 minute la congelator
  • Între timp preîncălzește cuptorul la 180 grade
  • Scoate tava de la rece și bag-o direct în cuptor
  • Coace coșulețele de mini tarte până când sunt aurii pe margine - a durat cam 18 minute, dar depinde de cuptorul fiecăruia
  • Scoate minitartele din formă după ce s-au răcorit ușor
  • Scoate înghețată de la rece și las-o pentru 10 minute la temperatura camerei
  • Pune câte o cupă cu înghețată în fiecare coșuleț de mini tartă, apoi dă-le la congelator până când pregătești bezeaua
  • Mixează albușurile spumă cu puțină sare
  • Adaugă apoi, treptat zahărul și mixează până când bezeaua e fermă și nu se mai simt cristale de zahăr
  • Scoate mini-tartele de la rece și distribuie bezeaua pe fiecare apoi, cu ajutorul unui pistol caramelizator finisează și rumenește ușor fiecare mini desert.
  • Nu e nicio problemă daca nu le servești pe loc și le recongelezi. Bezeaua nu va mai fi, bineînțeles, caldă, dar desertul vă fi la fel de bun! 
Poftă bună!