Rețetă prăjitură cu cafea preparată la espressorul Prima Latte și ciocolată by Laura's Sweets
Porții
8
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
25m
Temperatură
keep warm
Calorii
-
Ingrediente
Baza: |
• 6-8 pișcoturi simple (sau cu cacao) |
• 100 ml cafea espresso (neindulcita sau după gust) |
Cremă: |
• 250 gr.ciocolată neagră (cu lapte) |
• 200 gr.ciocolată albă |
• 200 ml smântână lichidă (neîndulcită) |
• 200 gr.mascarpone |
Caramel: |
• 80 gr.zahăr brut |
• 30 gr.unt |
• 30 ml espresso |
• Boabe de cacao |
Decor: |
• Alune mărunțite (coapte în prealabil) |
• Rom /alta aromă |
Descriere
Răsfață-te cu un desert apetisant: prăjitură cu aromă de cafea și ciocolată! Rețeta pregătită de Laura's Sweets pas cu pas:
Mod de preparare
- Ciocolata se mărunțește bine. Se pune în castronele separate (cea albă și cea neagră).
- Smântâna lichidă se înfierbântă.
- Se toarnă în cantități egale peste fiecare tip de ciocolată și se omogenizează bine, până se obține o consistență fluidă și fină.
- Peste compoziția de ciocolata neagră, se adaugă 40 ml espresso.
- Compoziția de ciocolată albă se aromatizează după gust, cu o lingură cu rom.
- Se pune la rece timp de o oră.
- Zahărul se topește că să se formeze caramel, apoi când devine fluid și face spumă, se adaugă 30 ml espresso și untul
- Se amestecă energic până la omogenizare. Se dă deoparte că să se tempereze.
- Fiecare compoziție de ciocolată se spumează cu mixerul.
- Când devine pufoasă, se adaugă în fiecare câte 100 g mascarpone.
- Se încorporează brânza, apoi se adaugă boabe de cacao mărunțite peste compoziția de ciocolată albă și alune mărunțite peste cea de ciocolată neagră.
- Se pregătește o tavă dreptunghiulară din ceramica.
- Așază folie alimentară pe întreagă suprafață a tăvii.
- Se pune compoziția de ciocolata albă, se nivelează frumos, apoi se trasează câteva fire de sos de caramel.
- Se așază compoziția de ciocolată neagră deasupra, nivelând frumos, apoi se încheie cu un strat din pișcoturi care se însiropeaza cu espresso neîndulcit (pișcoturile sunt destul de dulci).
- Se acoperă cu folia rămasă și se pune la rece până a doua zi.
- Înainte de glazurare, se pune 20 minute la congelator.
- Se scoate, se răstoarnă pe un platou și se glazurează cu caramelul rămas, ciocolata neagră și alune mărunțite, caise confiate, etc.
Preparat cu
-200lei
Breville
Espressor Manual cu Lapte Prima Latte Argintiu Breville
Presiune 15 bari
Sistem Cappuccino, Latte
• in stoc
PRP: 899,99lei
699,99lei