Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă Tort Cafe Latte cu cafea pregătită la Espressorul Prima Latte by Dulciuri fel de fel

Rețetă Tort Cafe Latte cu cafea pregătită la Espressorul Prima Latte by Dulciuri fel de fel
Rețetă Tort Cafe Latte cu cafea pregătită la Espressorul Prima Latte by Dulciuri fel de fel Rețetă Tort Cafe Latte cu cafea pregătită la Espressorul Prima Latte by Dulciuri fel de fel Rețetă Tort Cafe Latte cu cafea pregătită la Espressorul Prima Latte by Dulciuri fel de fel

Porții

1

Complexitate

3

Pregătire

Gătire

25m

Temperatură

keep warm

Calorii

-

Ingrediente


Pentru cremă:
• 500 ml lapte
• 4 gălbenușuri
• 100 g zahăr
• 25 g gelatină
• 100 g ciocolată amăruie (52% cacao)
• 100 g ciocolată albă
• 80 ml cafea espresso proaspăt preparată
• 400 ml smântână pentru frișcă
• 2 pliculețe zahăr vanilat

Pentru blat:
• 2 ouă
• 2 linguri zahăr
• 1 lingură ulei
• 2 linguri făină
• 1 lingură cacao
• un vârf de linguriță praf de copt
• esență de vanilie

Pentru decor:
• 100 g ciocolată (52% cacao)
• lapte, cât glazura să ajungă la consistența dorită

Descriere

Pregătește un tort mousse delicios Caffe Latte cu ciocolată și espresso și impresionează-ți prietenii! Rețeta pas cu pas by Dulciuri fel de fel!

Mod de preparare

Blat:
  • Separăm albușurile de gălbenușuri. 
  • Albușurile le batem spumă tare cu un praf de sare, la viteza maximă a mixerului.
  • Când spuma s-a întărit bine, adaugăm zaharul și mixam până spuma devine densă și lucioasă.
  • Separat frecam gălbenușurile cu uleiul și esența de vanilie, până obținem o emulsie stabilă. 
  • Emulsia o turnăm peste albușuri. 
  • Dăm mixerul la viteza cea mai mică și omogenizăm ușor compoziția.
  • Făina o cernem împreună cu cacaoa și praful de copt peste compoziția de ouă. 
  • Dăm mixerul deoparte și amestecăm totul cu o spatulă, ușor, cu mișcări de jos în sus.
  • Compoziția o turnăm într-o tavă (22 cm diametru) tapetată cu hârtie de copt și dăm tava la cuptor la foc mediu (180 grade sau 160 grade cuptor electric cu ventilație) pentru cca 25 de minute, până blatul devine ferm la atingere.
  • Blatul se scoate pe un grătar, cu fundul în sus, se scoate hârtia de copt și se lasă la răcit.


Crema:
  • Gelatina se pune la hidratat în apa rece, suficientă cât să fie bine acoperită.
  • Cele 2 feluri de ciocolată se toacă grosier și se pun în castroane separate, cafeaua în alt castron.
  • Gălbenușurile și zahărul se mixează până se obține o cremă. 
  • Se toarnă încet laptele și se omogenizează.
  • Se pune vasul la baine marie sau pe foc mic și se fierbe compoziția până se înfierbântă foarte bine și începe să se îngroașe.
  • În tot acest timp se amestecă încontinuu. 
  • Compoziția va rămâne ca o peliculă pe lingură. 
  • Se dă deoparte și se lasă să se răcorească. 
  • Când a ajuns la o temperatura suportabilă la deget se adaugă gelatina și se amestecă până se dizolvă.
  • Se împarte în 3 părți egale și se toarnă peste ciocolata tocată și peste cafea.
  • Se amestecă bine în fiecare castron, până ciocolata se topește și compoziția se omogenizează.
  • Important! În cazul în care nu v-ați mișcat suficient de repede și compozițiile s-au răcit, astfel încât să nu mai topească ciocolata, puneți castroanele câteva minute pe baie de aburi
  • Se lasă la răcit la temperatura camerei, astfel încât compoziția să se întărească foarte puțin, că o ciulama
  • Într-un castron încăpător batem smântână pentru frișcă până începe să capete consistenta. Punem zaharul vanilat și mixam în continuare până devine pufoasa. Nu este necesar să fie mixata până devine ferma. Se împarte în 3 parti egale și se repartizează în cele 3 castrone cu crema de ciocolata și cafea. Se amesteca ușor, cu o spatula, cu mișcări de jos în sus.


Cum se montează Tort Caffe Latte:
  • Tortul se montează folosind un inel reglabil pentru tort sau marginea detașabilă a tăvii în care ați copt blatul.
  • Puneți blatul pe platoul de servire și așezați inelul.
  • Turnați apoi, pe rând, crema de cafea, cremele de ciocolată, mai întâi cea de ciocolată neagră, apoi cea de ciocolată albă. 
  • După fiecare rând de cremă dați platoul la rece, să se întărească, astfel încât cremele să nu se întrepătrundă.
  • Tortul montat se dă la rece pentru câteva ore bune, de preferat peste noapte. 
  • A doua zi se scoate inelul detașabil și se ornează după preferință.
  • Inelul se va scoate mai ușor daca lăsați tortul vreo 15 minute la temperatura camerei.

Preparat cu