Rețetă savarine cu ciocolată și cremă de cafea by Laura's Sweets
Porții
8
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
25m
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Aluat: |
• 6 ouă de găină |
• un praf sare |
• 6 lg zahăr brut |
• 6 lg pesmet biscuit (simpli) |
• 2 lg cacao |
Glazură ciocolată: |
• 250 gr.ciocolată neagră |
• 100 ml smântână lichidă |
• 50 ml espresso |
Crema: |
• 400 gr.smântână grasă |
• 100 gr.mascarpone |
• 80 gr.zahăr pudra |
• 50 ml espresso neîndulcit |
Însiropat: |
• 400 ml cafea neindulcita (sau îndulcită după gust) |
Descriere
Când ai poftă de ceva dulce și vrei să-i impresionezi pe cei dragi, prepară această rețetă de savarine cu ciocolată și cremă de cafea! Laura's Sweets îți arată cât este de ușor de preparat și îți spune secretul: cafeaua proaspăt preparată la espressoru
Mod de preparare
- Se pregătesc mai multe porții de cafea cu ajutorul espressorului Prima Latte Breville. Dacă doriți, puteți îndulci cafeaua.
- Albușurile se separă de gălbenușuri, apoi se mixează ferm, adăugând un praf de sare. Se adaugă zahărul brut în reprize, mixând foarte bine până se obține o bezea tare care își menține forma. Se încorporează gălbenușurile.
- Urmează pesmetul de biscuit, alternând cu cacaua, se încorporează în compoziția de ouă, cu mișcări ușoare, lejere.
- Compoziția se toarnă în forme de copt (pensulate cu ulei și presărate cu puțin zahăr, astfel se vor scoate mai ușor după coacere). Se coc la 170 grade C pentru 25-30 de minute, coacere sus-jos, apoi se scot din cuptor și se lasă la temperat în forme. Nu se scot calde, altfel se rup.
- Ciocolata se topește pe baie de aburi, adăugând și cafeaua fierbinte, apoi se subțiază până la textura dorită cu smântână lichidă.
- Savarinele reci se scufundă în baie de cafea că să absoarbă cât este necesar, apoi se pun la rece.
- Se glazurează cu sosul de ciocolată și se pun din nou la rece.
- Smântână grasă se mixează până capătă consistentă și devine pufoasă, apoi se adaugă zahărul pudră. Se adaugă mascarpone, omogenizând, iar la final se încorporează 30 – 40 ml cafea.
- Savarinele se umplu și se garnisesc generos cu cremă de cafea. Se decorează cu boabe de cafea sau cu fulgi de ciocolată.
- Se țin la rece până în momentul servirii.
Preparat cu
-200lei
Breville
Espressor Manual cu Lapte Prima Latte Argintiu Breville
Presiune 15 bari
Sistem Cappuccino, Latte
• in stoc
PRP: 899,99lei
699,99lei