Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă tort cu mousse de căpșuni și ciocolată

Rețetă tort cu mousse de căpșuni și ciocolată
Rețetă tort cu mousse de căpșuni și ciocolată

Porții

10

Complexitate

3

Pregătire

Gătire

30m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Blat de ciocolată neagră
• Gălbenușuri de ou 2 buc
• Albușuri de ou 4 buc
• Zahăr 100 gr
• Ciocolată amăruie 150 gr
• Unt 40 gr
• Făină 80 gr
• Praf de copt 1 linguriță
• Mousse de căpșuni
• Căpșuni 200 gr
• Zahăr brun 2 linguri
• Gelatină 1 lingură
• Frișcă lichidă 200 ml
• Mousse de ciocolată cu lapte
• Ciocolată cu lapte 150 gr
• Frișcă lichidă 200 ml
• Gelatină 1 lingură
• Mousse de ciocolată albă
• Ciocolată albă 150 gr
• Frișcă lichidă 200 ml
• Gelatină 1 lingură
• Decor
• Căpșuni 200 gr
• Fulgi de ciocolată pentru ornat

Mod de preparare

• cu ajutorul telului Breville Hand Blender, bateți albușurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, până obțineți o bezea
• bateți apoi gălbenușurile cu restul de zahăr, până se albesc și își dublează volumul
• topiți ciocolata și untul, apoi lăsați să se răcească
• amestecați gălbenușurile cu ciocolată topită, apoi încorporați ușor bezeaua, amestecând cu o spatulă
• puneți peste compoziție făina amestecată cu praful de copt, puțin câte puțin, amestecând ușor de jos în sus cu spatula
• puneți hârtie de copt într-o tavă de tort cu pereți detasabili și răsturnați compoziția, apoi coaceți blatul la 180 de grade pentru 30 de minute și faceți testul cu scobitoarea
• lăsați apoi blatul la răcit și tăiați-l în două
• pregătiți mousse-urile pe rând, mai întâi cel de ciocolată cu lapte: hidratați gelatina cu 2 linguri de apă rece, topiți ciocolata cu 100 ml frișcă lichidă și dizolvați apoi gelatina în amestecul cald
• puneți ciocolata la răcit, bateți frișca și amestecați apoi ușor cele două ingrediente, până obțineți un mousse aerat și cremos
• montați inelul detașabil al formei de tort, puneți blatul de ciocolată, apoi mousse-ul de ciocolată cu lapte și lăsați la rece 20 de minute
• între timp, cu ajutorul Hand Blender Breville, pasați căpșunile până obțineți un piure fin și apoi treceți-l prin sită
• hidratați gelatina cu două linguri de apă rece
• amestecați piureul de căpșuni cu zahărul brun și puneți pe foc până se dizolvă
• dizolvați gelatina în piureul de căpșuni fierbinte, apoi lăsați la răcit
• bateți frișca cu telul Breville Hand Blender și amestecați ușor cu piureul de căpșuni, încorporând ușor cu o spatulă, până obțineți o spumă aerată și omogenă
• scoateți forma de tort din frigider și turnați deasupra mousse-ul de căpșuni, apoi lăsați la răcit 20 de minute
• între timp hidratați și restul de gelatină cu 2 linguri de apă rece și topiți ciocolata albă cu 100 ml frișcă lichidă
• dizolvați apoi gelatina în ciocolată fierbinte și lăsați la răcit
• bateți restul de frișcă și încorporați-o ușor în ciocolată albă rece, turnați mousse-ul peste cel de căpșuni și lăsați la rece încă 20 de minute
• opțional, puteți acoperi tortul cu cealaltă jumătate de blat de ciocolată neagră sau îl puteți orna direct cu felii de căpșuni și fulgi de ciocolată
• lăsați la rece încă 1 - 2 ore înainte de servire.

Savurați cu plăcere!