Reteta burger vegan cu cartofi dulci

Porții
8
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
20m
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Cartofi dulci – 2 buc.medii |
• Fasole conserva – 1 buc.400 gr.(scursa de lichid) |
• Paprika afumata – 1 lingurita rasa |
• Oregano uscat – 1 lingurita rasa |
• Piper cayenne – ½ lingurita |
• Seminte de dovleac |
• prajite – 1 lingura |
• Patrunjel proaspat – 1 legatura |
• Ceapa verde – 3 buc |
• Fulgi de ovaz – 70 gr |
• Chifle cu susan (mici) – 8 buc |
• Ulei de masline – 2 linguri |
• Maioneza vegetala – 4 5 linguri |
• Rosii cherry – cateva bucati |
• Ardei gras – 3 buc |
• Sare si piper – dupa gust |
Mod de preparare
• puneti putina folie de aluminiu intr-o tigaie si in aceasta prajiti fulgii de ovaz pana devin aurii
• puneti cartofii dulci la copt, intr-o tava cu hartie de copt, in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade
• lasati-i acolo cca 25 - 30 minute, pana veti putea infige furculita in ei cu mare usurinta
• lasati-i sa se raceasca putin, dupa care decojiti-i
• puneti-i intr-un castron incapator si peste acestia adaugati fasolea
• adaugati semintele de dovleac prajite, fulgii de ovaz, paprika afumata, piperul cayenne, oregano uscat, sare si piper
• mixati totul cu blenderul Breville Hand Blender si amestecati apoi si patrunjelul
• umeziti-va mainile si formati chiftele cu aceasta compozitie
• puneti-le pe fiecare in parte intr-o tava cu hartie de copt si stropiti-le cu ulei de masline
• introduceti-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade
• dupa cca 10 minute, intoarceti-le si mai lasati-le 10 minute
• tocati ceapa verde oblic
• taiati ardeii grasi rondele
• ungeti fiecare chifla cu putina maioneza vegetala si adaugati cate o chiftea vegetala
• peste aceasta puneti ceapa verde, cateva rondele de rosii cherry si cateva rondele de ardei gras
• puneti cealalta jumatate de chifla peste si savurati cu placere.
Pofta buna!
• puneti cartofii dulci la copt, intr-o tava cu hartie de copt, in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade
• lasati-i acolo cca 25 - 30 minute, pana veti putea infige furculita in ei cu mare usurinta
• lasati-i sa se raceasca putin, dupa care decojiti-i
• puneti-i intr-un castron incapator si peste acestia adaugati fasolea
• adaugati semintele de dovleac prajite, fulgii de ovaz, paprika afumata, piperul cayenne, oregano uscat, sare si piper
• mixati totul cu blenderul Breville Hand Blender si amestecati apoi si patrunjelul
• umeziti-va mainile si formati chiftele cu aceasta compozitie
• puneti-le pe fiecare in parte intr-o tava cu hartie de copt si stropiti-le cu ulei de masline
• introduceti-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade
• dupa cca 10 minute, intoarceti-le si mai lasati-le 10 minute
• tocati ceapa verde oblic
• taiati ardeii grasi rondele
• ungeti fiecare chifla cu putina maioneza vegetala si adaugati cate o chiftea vegetala
• peste aceasta puneti ceapa verde, cateva rondele de rosii cherry si cateva rondele de ardei gras
• puneti cealalta jumatate de chifla peste si savurati cu placere.
Pofta buna!