Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta pandispan cu piure de dovleac

Reteta pandispan cu piure de dovleac
Reteta pandispan cu piure de dovleac

Porții

10

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

45m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Oua – 4 buc
• Zahar – 300 gr
• Piure de dovleac – 500 gr
• Ulei – 200 ml
• Apa – 100 ml
• Faina – 550 gr
• Praf de copt – 2 lingurite
• Scortisoara – 2 lingurite rase
• Nucsoara – ½ lingurita
• Ghimbir pudra – ½ lingurita
• Esenta de rom – 1 lingurita

Mod de preparare

• pentru piureul de dovleac, coace aproximativ 800 gr. dovleac, apoi scoate miezul copt intr-o sita si lasa-l la scurs si la racit si mixeaza cu blenderul vertical Breville Hand Blender
• amesteca piureul de dovleac cu galbenusurile si putina sare, apoi toarna uleiul in fir subtire si mixeaza cu telul Breville Hand blender pana obtii o crema
• adauga apoi apa, tot in fir subtire
• amesteca faina cu praful de copt, scortisoara, ghimbirul si nucsoara si incorporeaza in crema de dovleac, cu ajutorul mixerului
• mixeaza albusurile cu zaharul, pana obtii o bezea ferma, tot cu ajutorul telului Breville Hand Blender
• pune apoi bezeaua peste compozitia de dovleac si amesteca usor cu o spatula, de jos in sus
• toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau poti folosi doua tavi de chec
• coace pandispanul la 180 de grade, pentru 40 - 45 de minute si verifica cu scobitoarea daca este copt
• lasa-l la racit, apoi portioneaza-l si pudreaza-l cu zahar pudra.

Savureaza cu placere!