Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă pandișpan cu piure de dovleac

Rețetă pandișpan cu piure de dovleac
Rețetă pandișpan cu piure de dovleac

Porții

10

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

45m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Ouă – 4 buc
• Zahăr – 300 gr
• Piure de dovleac – 500 gr
• Ulei – 200 ml
• Apă – 100 ml
• Făină – 550 gr
• Praf de copt – 2 lingurițe
• Scorțișoară – 2 lingurițe rase
• Nucșoară – ½ linguriță
• Ghimbir pudră – ½ linguriță
• Esență de rom – 1 linguriță

Mod de preparare

• pentru piureul de dovleac, coace aproximativ 800 gr. dovleac, apoi scoate miezul copt într-o sită și lasă-l la scurs și la răcit și mixează cu blenderul vertical Breville Hand Blender
• amestecă piureul de dovleac cu gălbenușurile și puțină sare, apoi toarnă uleiul în fir subțire și mixează cu telul Breville Hand Blender până obții o cremă
• adaugă apoi apă, tot în fir subțire
• amestecă făină cu praful de copt, scorțișoară, ghimbirul și nucșoară și încorporează în crema de dovleac, cu ajutorul mixerului
• mixează albușurile cu zahărul, până obții o bezea fermă, tot cu ajutorul telului Breville Hand Blender
• pune apoi bezeaua peste compoziția de dovleac și amestecă ușor cu o spatulă, de jos în sus
• toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau poți folosi două tavi de chec
• coace pandișpanul la 180 de grade, pentru 40 - 45 de minute și verifică cu scobitoarea dacă este copt
• lasă-l la răcit, apoi porționează-l și pudrează-l cu zahăr pudră.

Savurează cu plăcere!