Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă Tiramisu cu cafea preparată la espressorul Prima Latte by Dulciuri fel de fel

Rețetă Tiramisu cu cafea preparată la espressorul Prima Latte by Dulciuri fel de fel
Rețetă Tiramisu cu cafea preparată la espressorul Prima Latte by Dulciuri fel de fel Rețetă Tiramisu cu cafea preparată la espressorul Prima Latte by Dulciuri fel de fel

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 3 gălbenușuri
• 100 g zahăr
• 250 g mascarpone
• 200 ml smântână pentru frișcă
• 1 pliculeț zahăr vanilat
• 1 cană cafea espresso
• cca 100 ml lichior Amaretto
• pișcoturi câte vă încap în tava folosită
• cacao pentru decor

Descriere

Ce spui de un tiramisu? Este una din acele rețete de care pur și simplu te îndrăgostești, și pe care o îndrăgește toată familia: este super simplu de preparat și o combinație minunată de texturi și arome! Dulciuri fel de fel a dus rețeta la următorul nivel și a ales să prepare espressorul la Espressorul Prima Latte Red, pentru că astfel obții un espresso intens, cremos și care oferă o aromă minunată piscoturilor!

Mod de preparare

  • Prepară o cană de espresso la espressoul Prima Latte Red și lasă-l la răcit
  • Freacă gălbenușurile cu zahărul până când acestea se albesc și devin ca o cremă
  • Pune vasul la baine marie
  • Fierbe apa, însă fără să dea în clocot, până când crema se încălzește bine și cristalele de zahăr s-au dizolvat complet. Pune deoparte și lasă la răcit
  • Mixează smântâna pentru frișcă cu zahărul vanilat până când această capătă consistentă. Nu trebuie să fie fermă, ci doar pufoasă. Adaugă apoi marscarponele și mixează până când crema devine fermă. Încorporează crema obținută cu cea de ouă bine răcită, în 2-3 tranșe, amestecând ușor cu o spatulă cu mișcări de sus în jos
  • Pune cafeaua răcită într-o farfurie și amestecă cu Amaretto. Apoi, trece pișcoturile prin cafea, însă ai grijă să nu le înmoi prea tare
  • Pune în tavă un strat de pișcoturi înmuiate în cafea și apoi un strat de cremă. Repetă și alternează până când termini crema 
  • Acoperă vasul cu folie alimentară și pune la frigider pentru câteva ore, chiar peste noapte. Înainte de servire, pudrează cu cacao

  • Poftă bună!