Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Tiramisu cu cafea preparata la espressorul Prima Latte by Dulciuri fel de fel

Tiramisu cu cafea preparata la espressorul Prima Latte by Dulciuri fel de fel
Tiramisu cu cafea preparata la espressorul Prima Latte by Dulciuri fel de fel Tiramisu cu cafea preparata la espressorul Prima Latte by Dulciuri fel de fel

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 3 galbenusuri
• 100 g zahar
• 250 g mascarpone
• 200 ml smantana pentru frisca
• 1 pliculet zahar vanilat
• 1 cana cafea espresso
• cca 100 ml lichior Amaretto
• piscoturi cate va incap in tava folosita
• cacao pentru decor

Descriere

Ce spui de un tiramisu? Este una din acele retete de care pur si simplu te indragostesti, si pe care o indrageste toata familia: este super simplu de preparat si o combinatie minunata de texturi si arome! Dulciuri fel de fel a dus reteta la urmatorul nivel si a ales sa prepare espressorul la Espressorul Prima Latte Red, pentru ca astfel obtii un espresso intens, cremos si care ofera o aroma minunata piscoturilor!

Mod de preparare

  • Prepara o cana de espresso la espressoul Prima Latte Red si lasa-l la racit
  • Freaca galbenusurile cu zaharul pana cand acestea se albesc si devin ca o crema
  • Pune vasul la baine marie
  • Fierbe apa insa fara sa dea in clocot, pana cand crema se incalzeste bine si cristalele de zahar s-au dizolvat complet. Pune deoparte si lasa la racit
  • Mixeaza smantana pentru frisca cu zaharul vanilat pana cand aceasta capata consistenta. Nu trebuie sa fie ferma, ci doar pufoasa. Adauga apoi marscarponele si mixeaza pana cand crema devine ferma. Incorporeaza crema obtinuta cu cea de oua bine racita, in 2-3 transe, amestecand usor cu o spatula cu miscari de sus in jos
  • Pune cafeaua racita intr-o farfurie si amesteca cu Amaretto. Apoi, trece piscoturile prin cafea, insa ai grija sa nu le inmoi prea tare
  • Pune in tava un trat de piscoturi inmuiate in cafea si apoi un strat de crema. Repeta si alterneaza pana cand termini crema 
  • Acopera vasul cu folie alimentara si pune la frigider pentru cateva ore, chiar peste noapte. Inainte de servire, pudreaza cu cacao

Pofta buna!