Rețetă prăjitură cu cremă de cafea și frișcă by Laura's Sweets
Porții
16
Complexitate
3
Pregătire
Gătire
50m
Temperatură
low
Calorii
-
Ingrediente
|
Blat: |
| • 120 gr.unt |
| • un praf sare |
| • 100 gr.zahăr brut |
| • 4 ouă de găină |
| • 150 ml cafea espresso |
| • 300 gr.făină |
| • 2 lg cacao neagră |
| • 1/2 lgță bicarbonat sodiu |
|
Pentru însiropat: |
| • 200 ml cafea îndulcită |
|
Opțional: rom |
|
Pentru cremă de cafea: |
| • 200 gr.smântână lichidă |
| • 250 gr.ciocolată albă |
| • 150 gr.mascarpone |
| • 80 ml cafea espresso |
| • 50 gr.zahăr brut (pt îndulcit cafeaua) |
|
Pentru frișcă: |
| • 400 ml smântână grasă |
| • 100 gr.mascarpone |
| • 80 gr.zahăr pudră |
|
În plus: |
| • 50 gr.alune coapte, tocate mărunte |
| • ciocolată neagră |
Descriere
Ce poate să fie mai bun decât un desert făcut în casă? Laura's Sweets s-a gândit să pună espressorul de cafea Prima Latte Red la treabă, a preparat o cafea delicioasă și a transformat-o în prăjitură! Încearcă și tu această rețetă și surprinde-i pe cei dragi!
Mod de preparare
- Asigură-te că ingredientele pentru blat sunt la temperatura camerei, mai ales untul și ouăle
- Prepară o cafea espresso la espressorul manual de cafea Prima Latte Red și las-o la temperat
- Pornește cuptorul la 180 de grade
- Tapetează o tavă cu hârtie de copt
- Într-un vas, pune untul moale, un praf de sare și zahărul și mixează spuma până când devine pufos. Adaugă după câte un ou, mixând bine după fiecare
- Adaugă treptat cafeaua mixând continuu
- Cerne făina împreună cu bicarbonatul și cacaua și încorporează în compoziția lichidă
- Toarnă compoziția în tava pregătită mai devreme
- Coace la 180 de grade timp de 50 de minute și apoi lasă la temperat
- Este timpul să pregătești o cafea lungă la espressorul de cafea Prima Latte Red, îndulcește după gust și aromatizează cu rom
- Toarnă în tava cu blatul răcit, pe marginile prăjiturii, cafeaua îndulcită și lasă până când blatul absoarbe tot lichidul. Astfel, va fi perfect însiropată
Cum prepari crema de cafea:
- Topește pe baie de aburi ciocolata albă în smântâna lichidă
- După ce aceasta s-a topit, omogenizează și adaugă 80ml de cafea tare preparată la espressorul Prima Latte Red
- Lasă la temperat, apoi pune la rece timp de 2-3 ore
- După ce a trecut acest timp, scoate de la rece și încorporează mascarponele
- Întinde această cremă în strat uniform peste blat, apoi presară cu generozitate alunele tocate
- Dă prăjitura la rece pentru cel puțin o oră
Cum prepari frișca și cum decorezi prăjitura:
- Mixează smântâna rece cu un mixer, iar când devine pufoasă adaugă zahărul pudră și mascarponele. După ce aceasta s-a omogenizat, ornează prăjitura rece.
- Ține la rece până la momentul servirii
Poftă bună!
Preparat cu
-300lei
Breville
Espressor semi-automat Prima Latte Roșu Breville
Presiune 15 bari
Sistem Cappuccino & Latte
• in stoc
PRP: 899,99lei
599,99lei

