Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta prajitura cu crema de cafea si frisca by Laura's Sweets

Reteta prajitura cu crema de cafea si frisca by Lauras Sweets
Reteta prajitura cu crema de cafea si frisca by Lauras Sweets Reteta prajitura cu crema de cafea si frisca by Lauras Sweets

Porții

16

Complexitate

3

Pregătire

Gătire

50m

Temperatură

low

Calorii

-

Ingrediente


Blat:
• 120 gr.unt
• un praf sare
• 100 gr.zahar brut
• 4 oua de gaina
• 150 ml cafea espresso
• 300 gr.faina
• 2 lg cacao neagra
• 1/2 lgta bicarbonat sodiu

Pentru insiropat:
• 200 ml cafea indulcita

Optional: rom

Pentru crema de cafea:
• 200 gr.smantana lichida
• 250 gr.ciocolata alba
• 150 gr.mascarpone
• 80 ml cafea espresso
• 50 gr.zahar brut (pt indulcit cafeaua)

Pentru frisca:
• 400 ml smantana grasa
• 100 gr.mascarpone
• 80 gr.zahar pudra

In plus:
• 50 gr.alune coapte, tocate marunte
• ciocolata neagra

Descriere

Ce poate sa fie mai bun decat un desert facut in casa? Laura's Sweets s-a gandit sa puna espressorul de cafea Prima Latte Red la treaba, a preparat o cafea delicioasa si a transformat-o in prajitura! Incearca si tu aceasta reteta si surprinde-i pe cei dragi!

Mod de preparare

  • Asigura-te ca ingredientele pentru blat sunt la temperatura camerei, mai ales untul si ouale
  • Prepara o cafea espresso la espressorul manual de cafea Prima Latte Red si las-o la temperat
  • Porneste cuptorul la 180 de grade
  • Tapeteaza o tava cu hartie de copt
  • Intr-un vas, pune untul moale, un praf de sare si zaharul si mixeaza spuma pana cand devine pufos. Adauga dupa cate un ou, mixand bine dupa fiecare
  • Adauga treptat cafeaua mixand continuu
  • Cerne faina impreuna cu bicarbonatul si cacaua si incorporeaza in compozitia lichida
  • Toarna compozitia in tava pregatita mai devreme
  • Coace la 180 de grade timp de 50 de minute si apoi lasa la temperat
  • Este timpul sa pregatesti o cafea lunga la espressorul de cafea Prima Latte Red, indulceste dupa gust si aromatizeaza cu rom
  • Toarna in tava cu blatul racit, pe marginile prajiturii, cafeaua indulcita si lasa pana cand blatul absoarbe tot lichidul. Astfel, va fi perfect insiropata

Cum prepari crema de cafea:
  • Topeste pe baie de aburi ciocolata alba in smantana lichida
  • Dupa ce aceasta s-a topit, omogenizeaza si adauga 80ml de cafea tare preparata la espressorul Prima Latte Red
  • Lasa la temperat, apoi pune la rece timp de 2-3 ore
  • Dupa ce a trecut acest timp, scoate de la rece si incorporeaza mascarponele
  • Intinde aceasta crema in strat uniform peste blat, apoi presara cu generozitate alunele tocate
  • Da prajitura la rece pentru cel putin o ora pentru ca si crema sa se raceasca

Cum prepari frisca si cum decorezi prajitura:
  • Mixeaza smantana rece cu un mixer, iar cand devine pufoasa adauga zaharul pudra si mascarponele. Dupa ce aceasta s-a omogenizat, orneaza prajitura rece si garniseste cu aschii de ciocolata
  • Pune la rece pana la momentul servirii

Pofta buna!

Preparat cu