Reteta prajitura cu crema de cafea si frisca by Laura's Sweets


Porții
16
Complexitate
3
Pregătire
Gătire
50m
Temperatură
low
Calorii
-
Ingrediente
Blat: |
• 120 gr.unt |
• un praf sare |
• 100 gr.zahar brut |
• 4 oua de gaina |
• 150 ml cafea espresso |
• 300 gr.faina |
• 2 lg cacao neagra |
• 1/2 lgta bicarbonat sodiu |
Pentru insiropat: |
• 200 ml cafea indulcita |
Optional: rom |
Pentru crema de cafea: |
• 200 gr.smantana lichida |
• 250 gr.ciocolata alba |
• 150 gr.mascarpone |
• 80 ml cafea espresso |
• 50 gr.zahar brut (pt indulcit cafeaua) |
Pentru frisca: |
• 400 ml smantana grasa |
• 100 gr.mascarpone |
• 80 gr.zahar pudra |
In plus: |
• 50 gr.alune coapte, tocate marunte |
• ciocolata neagra |
Descriere
Ce poate sa fie mai bun decat un desert facut in casa? Laura's Sweets s-a gandit sa puna espressorul de cafea Prima Latte Red la treaba, a preparat o cafea delicioasa si a transformat-o in prajitura! Incearca si tu aceasta reteta si surprinde-i pe cei dragi!
Mod de preparare
- Asigura-te ca ingredientele pentru blat sunt la temperatura camerei, mai ales untul si ouale
- Prepara o cafea espresso la espressorul manual de cafea Prima Latte Red si las-o la temperat
- Porneste cuptorul la 180 de grade
- Tapeteaza o tava cu hartie de copt
- Intr-un vas, pune untul moale, un praf de sare si zaharul si mixeaza spuma pana cand devine pufos. Adauga dupa cate un ou, mixand bine dupa fiecare
- Adauga treptat cafeaua mixand continuu
- Cerne faina impreuna cu bicarbonatul si cacaua si incorporeaza in compozitia lichida
- Toarna compozitia in tava pregatita mai devreme
- Coace la 180 de grade timp de 50 de minute si apoi lasa la temperat
- Este timpul sa pregatesti o cafea lunga la espressorul de cafea Prima Latte Red, indulceste dupa gust si aromatizeaza cu rom
- Toarna in tava cu blatul racit, pe marginile prajiturii, cafeaua indulcita si lasa pana cand blatul absoarbe tot lichidul. Astfel, va fi perfect insiropata
Cum prepari crema de cafea:
- Topeste pe baie de aburi ciocolata alba in smantana lichida
- Dupa ce aceasta s-a topit, omogenizeaza si adauga 80ml de cafea tare preparata la espressorul Prima Latte Red
- Lasa la temperat, apoi pune la rece timp de 2-3 ore
- Dupa ce a trecut acest timp, scoate de la rece si incorporeaza mascarponele
- Intinde aceasta crema in strat uniform peste blat, apoi presara cu generozitate alunele tocate
- Da prajitura la rece pentru cel putin o ora pentru ca si crema sa se raceasca
Cum prepari frisca si cum decorezi prajitura:
- Mixeaza smantana rece cu un mixer, iar cand devine pufoasa adauga zaharul pudra si mascarponele. Dupa ce aceasta s-a omogenizat, orneaza prajitura rece si garniseste cu aschii de ciocolata
- Pune la rece pana la momentul servirii
Pofta buna!
Preparat cu
-200lei
Breville
Espressor Manual cu Lapte Prima Latte Red Breville
Presiune 15 bari
Sistem Cappuccino & Latte
• in stoc
PRP: 899,99lei
699,99lei
-200lei