Rețetă prăjitură cu cafea preparată la espressorul Prima Latte by Dulciuri Fel de Fel
Porții
1
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Blat: |
• 3 ouă |
• 3 linguri zahăr (pudră) |
• 3 linguri făină |
• 1 lingură cacao |
• un vârf de linguriță praf de copt |
• esență de vanilie |
Crema de cafea: |
• 250 ml lapte |
• 250 ml espresso |
• 150 g zahăr |
• 3 linguri amidon |
• 5 g gelatină |
• 200 ml smântână pentru frișcă |
• 1 pliculeț zahăr vanilat |
Descriere
Dulciuri Fel de Fel ne-a surprins de-a dreptul cu această prăjitură cu cafea: nu doar că este foarte ușor de preparat, dar gustul intens de cafea pur și simplu te face să te îndrăgostești. Espressorul Prima Latte Red te ajută să prepari un espresso cremos și intens printr-o apăsare de buton!
Mod de preparare
Cum faci blatul pentru prăjitură:
Cum faci crema de cafea:
Poftă bună!
- Bate albușurile spumă tare cu un praf de sare la viteză maximă. Imediat ce spuma s-a întărit, adaugă zahărul și bate în continuare până când spuma devine densă și lucioasă
- Separat, freacă gălbenușurile de ou cu uleiul și esența de vanilie până când obții o emulsie stabilă. Toarnă această compoziție peste albușuri și dă mixerul la viteză cea mai mică pentru a omogeniza încet compoziția
- Cerne făina împreună cu cacaua și praful de copt peste compoziția de ouă. Pune mixerul deoparte și amestecă totul cu o spatulă, încet, cu mișcări de jos în sus
- Toarnă compoziția într-o tavă de 20/30 cm tapetată în prealabil cu hârtie de copt și pune tava la cuptor la foc mediu pentru jumătate de oră, până când blatul devine ferm. Poți scoate blatul pe un grătar, cu fundul în sus. Scoate hârtia de copt și lasă blatul să se răcească
Cum faci crema de cafea:
- Prepară un cappuccino la espressorul de cafea Prima Latte Red
- Pune gelatina la hidratat în apă rece. Apa trebuie să acopere bine gelatina
- Smântână pentru frișcă se mixează cu zahărul vanilat până devine fermă, apoi o încorporăm în budinca de cafea, amestecând ușor cu o spatulă, cu mișcări de jos în sus
- Într-o cratiță, amestecă zahărul cu amidonul. Adaugă laptele și cafeaua, puțin câte puțin, până când obții o compoziție omogenă, fără cocoloașe. Pune cratiță pe foc mic și fierbe compoziția amestecând mereu, până când aceasta se îngroașă. Ia de pe foc și pune deoparte. Lasă compoziția să se răcorească puțin și adaugă și gelatină, amestecând până când această se dizolvă. Lasă acum compoziția la răcit
- Smântâna pentru frișcă se mixează cu zahărul vanilat până devine fermă, apoi o încorporăm în budinca de cafea, amestecând ușor cu o spatulă, cu mișcări de jos în sus
- Tapetează tavă în care ai copt blatul cu folie alimentară, pune blatul deasupra și crema în strat uniform. Acoperă cu folie și pune la rece pentru câteva ore, de preferat chiar peste noapte
Poftă bună!
Preparat cu
-200lei
Breville
Espressor Manual cu Lapte Prima Latte Argintiu Breville
Presiune 15 bari
Sistem Cappuccino, Latte
• in stoc
PRP: 899,99lei
699,99lei