Reteta Prajitura cu cafea preparata la espressorul Prima Latte Red by Dulciuri Fel de Fel



Porții
1
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Blat: |
• 3 oua |
• 3 linguri zahar (pudra) |
• 3 linguri faina |
• 1 lingura cacao |
• un varf de lingurita praf de copt |
• esenta de vanilie |
Crema de cafea: |
• 250 ml lapte |
• 250 ml espresso |
• 150 g zahar |
• 3 linguri amidon |
• 5 g gelatina |
• 200 ml smantana pentru frisca |
• 1 pliculet zahar vanilat |
Descriere
Dulciuri Fel de Fel ne-a surprins de-a dreptul cu aceasta prajitura cu cafea: nu doar ca este foarte usor de preparat, dar gustul intens de cafea pur si simplu te face sa te indragostesti. Espressorul Prima Latte Red te ajuta sa prepari un espresso cremos si intens printr-o apasare de buton!
Mod de preparare
Cum faci blatul pentru prajitura:
Cum faci crema de cafea:
Pofta buna!
- Bate albusurile spuma tare cu un praf de sare la viteza maxima. Imediat ce spuma s-a intarit, adauga zaharul si bate in continuare pana cand spuma devine densa si lucioasa
- Separat, freaca galbenusurile de ou cu uleiul si esenta de vanilie pana cand obtii o emulsie stabila. Toarna aceasta compozitie peste albusuri si da mixerul la viteza cea mai mica pentru a omogeniza incet compozitia
- Cerne faina impreuna cu cacaua si praful de copt peste compozitia de oua. Pune mixerul deoparte si amesteca totul cu o spatula, incet cu miscari de jos in sus
- Toarna compozitia intr-o tava de 20/30 cm tapetata in prealabil cu hartie de copt si pune tava la cuptor la foc mediu pentru jumatate de ora, pana cand blatul devine ferm. Poti scoate blatul pe un gratar, cu fundul in sus. Scoate hartia de copt si lasa blatul sa se raceasca
Cum faci crema de cafea:
- Prepara un cappuccino la espressorul de cafea Prima Latte Red
- Pune gelatina la hidratat in apa rece. Apa trebuie sa acopere bine gelatina
- Smantana pentru frisca se mixeaza cu zaharul vanilat pana devine ferma, apoi o incorporam in budinca de cafea, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus
- Intr-o cratita, amesteca zaharul cu amidonul. Adauga laptele si cafeaua, putin cate putin, pana cand obtii o compozitie omogena, fara cocoloase. Pune cratita pe foc mic si fierbe compozitia amestecand mereu, pana cand aceasta se ingroasa. Ia de pe foc si pune deoparte. Lasa compozitia sa se racoreasca putin si adauga si gelatina, amestecand pana cand aceasta se dizolva. Lasa acum compozitia la racit
- Smantana pentru frisca se mixeaza cu zaharul vanilat pana devine ferma, apoi o incorporam in budinca de cafea, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus
- Tapeteaza tava in care ai copt blatul cu folie alimentara, pune blatul deasupra si crema in strat uniform. Acopera cu folie si pune la rece pentru cateva ore, de preferat chiar peste noapte
Pofta buna!
Preparat cu
-200lei
Breville
Espressor Manual cu Lapte Prima Latte Red Breville
Presiune 15 bari
Sistem Cappuccino & Latte
• in stoc
PRP: 899,99lei
699,99lei
-200lei