Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta Eclere cu crema de cappuccino si ciocolata by Laura's Sweets

Reteta Eclere cu crema de cappuccino si ciocolata by Lauras Sweets
Reteta Eclere cu crema de cappuccino si ciocolata by Lauras Sweets Reteta Eclere cu crema de cappuccino si ciocolata by Lauras Sweets Reteta Eclere cu crema de cappuccino si ciocolata by Lauras Sweets Reteta Eclere cu crema de cappuccino si ciocolata by Lauras Sweets Reteta Eclere cu crema de cappuccino si ciocolata by Lauras Sweets Reteta Eclere cu crema de cappuccino si ciocolata by Lauras Sweets Reteta Eclere cu crema de cappuccino si ciocolata by Lauras Sweets Reteta Eclere cu crema de cappuccino si ciocolata by Lauras Sweets Reteta Eclere cu crema de cappuccino si ciocolata by Lauras Sweets

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Aluat:
• 2 cani cu apa
• un praf de sare
• 100 gr.unt
• 30 gr.zahar vanilat
• 2 cani cu faina
• 7 oua

Crema:
• 8 galbenusuri
• un praf sare
• 4 lg amidon
• 300 gr.zahar
• 200 ml espresso
• 800 ml lapte dulce
• 200 gr.ciocolata cu lapte
• 250 gr.mascarpone

Glazura:
• 500 gr.ciocolata neagra
• 200 ml lapte dulce

Descriere

Cine are pofta de cele mai delicioase eclere cu cappuccino? Daca va spunem ca sunt si super usor de preparat? Va arata Laura's Sweets cat este de simplu!

Mod de preparare

  • Pune la fiert un vas cu 2 cani cu apa. Adauga un praf de sare, zaharul vanilat. Cand incepe sa fiarba apa, adauga untul. Lasa pana se topeste, apoi adauga toata faina odata. Amesteca energic pana se opareste toata faina, iar compozitia devine omogena
  • Ia de pe foc si lasa la temperat. Incorporeaza apoi ouale batute spuma
  • Compozitia rezultata trebuie sa fie cremoasa, lucioasa, dar sa isi pastreze forma
  • Intr-o tava prevazuta cu hartie de copt, spriteaza aluatul in forme de ecler
  • Coacele in cuptorul preincalzit, la 200 grade C primele 15 minute, apoi redu focul la 180 grade C, timp de inca 40 minute
  • Scoatele din cuptor cand sunt rumenite bine, apoi lasa-le la temperat
  • Separat, pregateste un espresso sau un capuccino cu ajutorul espressorului Prima Latte
  • Intr-un vas, pune 4 galbenusuri, un praf de sare, 2 lg amidon si cafeaua. Amesteca usor cu un tel, apoi adauga laptele fierbinte. Adauga ciocolata rupta bucati
  • Transfera compozitia omogena pe foc si lasa la fiert, amestecand continuu, pana cand aceasta capata consistenta si devine cremoasa. Ia de pe foc si lasa la temperat
  • Spumeaza branza mascarpone (la temperatura camerei) ajutorul unui mixer, apoi incorporeaza crema temperata
  • Pentru glazura, incalzeste laptele, apoi adauga ciocolata tocata marunt. Amesteca pana se topeste ciocolata, iar compozitia devine lucioasa si omogena
  • Umple eclerele cu crema de cappuccino si glazureaza-le cu ciocolata
  • Pune-le la rece pana in momentul servirii

Pofta buna!

Preparat cu