Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă Eclere cu cremă de cappuccino și ciocolată by Laura's Sweets

Rețetă Eclere cu cremă de cappuccino și ciocolată by Lauras Sweets
Rețetă Eclere cu cremă de cappuccino și ciocolată by Lauras Sweets Rețetă Eclere cu cremă de cappuccino și ciocolată by Lauras Sweets Rețetă Eclere cu cremă de cappuccino și ciocolată by Lauras Sweets Rețetă Eclere cu cremă de cappuccino și ciocolată by Lauras Sweets Rețetă Eclere cu cremă de cappuccino și ciocolată by Lauras Sweets Rețetă Eclere cu cremă de cappuccino și ciocolată by Lauras Sweets Rețetă Eclere cu cremă de cappuccino și ciocolată by Lauras Sweets Rețetă Eclere cu cremă de cappuccino și ciocolată by Lauras Sweets Rețetă Eclere cu cremă de cappuccino și ciocolată by Lauras Sweets

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Aluat:
• 2 căni cu apă
• un praf de sare
• 100 gr.unt
• 30 gr.zahăr vanilat
• 2 căni cu făină
• 7 ouă

Crema:
• 8 gălbenușuri
• un praf sare
• 4 lg amidon
• 300 gr.zahăr
• 200 ml espresso
• 800 ml lapte dulce
• 200 gr.ciocolată cu lapte
• 250 gr.mascarpone

Glazură:
• 500 gr.ciocolată neagră
• 200 ml lapte dulce

Descriere

Cine are poftă de cele mai delicioase eclere cu cappuccino? Dacă va spunem că sunt și super ușor de preparat? Va arată Laura's Sweets cât este de simplu!

Mod de preparare

  • Pune la fiert un vas cu 2 căni cu apă. Adaugă un praf de sare, zahărul vanilat. Când începe să fiarbă apă, adaugă untul. Lasă până se topește, apoi adaugă toată făina odată. Amestecă energic până se opărește toată făina, iar compoziția devine omogenă
  • Ia de pe foc și lasă la temperat. Încorporează apoi ouăle bătute spumă
  • Compoziția rezultată trebuie să fie cremoasă, lucioasă, dar să își păstreze forma
  • Într-o tavă prevăzută cu hârtie de copt, spritează aluatul în forme de ecler
  • Coacele în cuptorul preîncălzit, la 200 grade C primele 15 minute, apoi redu focul la 180 grade C, timp de încă 40 minute
  • Scoatele din cuptor când sunt rumenite bine, apoi lasă-le la temperat
  • Separat, pregătește un espresso sau un capuccino cu ajutorul espressorului Prima Latte
  • Într-un vas, pune 4 gălbenușuri, un praf de sare, 2 lg amidon și cafeaua. Amestecă ușor cu un tel, apoi adaugă laptele fierbinte. Adaugă ciocolata ruptă bucăți
  • Transferă compoziția omogenă pe foc și lasă la fiert, amestecând continuu, până când aceasta capătă consistență și devine cremoasă. Ia de pe foc și lasă la temperat
  • Spumează brânză mascarpone (la temperatura camerei) ajutorul unui mixer, apoi încorporează crema temperată
  • Pentru glazură, încălzește laptele, apoi adaugă ciocolată tocată mărunt. Amestecă până se topește ciocolată, iar compoziția devine lucioasă și omogenă
  • Umple eclerele cu crema de cappuccino și glazurează-le cu ciocolată
  • Pune-le la rece până în momentul servirii

Poftă bună!

Preparat cu