Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta desert cu mousse de cafea si cardamom by Laura's Sweets

Reteta desert cu mousse de cafea si cardamom by Lauras Sweets
Reteta desert cu mousse de cafea si cardamom by Lauras Sweets Reteta desert cu mousse de cafea si cardamom by Lauras Sweets Reteta desert cu mousse de cafea si cardamom by Lauras Sweets Reteta desert cu mousse de cafea si cardamom by Lauras Sweets Reteta desert cu mousse de cafea si cardamom by Lauras Sweets Reteta desert cu mousse de cafea si cardamom by Lauras Sweets Reteta desert cu mousse de cafea si cardamom by Lauras Sweets Reteta desert cu mousse de cafea si cardamom by Lauras Sweets

Porții

1

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Blat:
• 80 gr.unt moale
• Un praf sare
• 50 gr.zahar cu melasa
• 2 oua de gaina
• 30 ml cafea espresso
• 2 lg cacao
• ¼ lgta bicarbonate sodiu
• 140 gr.faina
• Mousse cafea
• 80 ml cafea espresso
• 2 galbenusuri
• 2 lg zahar brut
• 300 gr.ciocolata neagra
• 4 foi de gelatina (6 gr)
• 200 ml smantana lichida
• 1 lg rom
• 1 vrf cutit cardamom

Glazura:
• 200 gr.ciocolata neagra
• 30 ml apa clocotita

Descriere

Ce desert delicios ne-a pregatit Laura's Sweets! In forma de inimioara, acest desert cu mousse de cafea si cardamom este ceva de vis! Secretul? Cafeaua intensa si aromata pregatita la espressorul de cafea Prima Latte! Citeste reteta si descopera cat de usor poti pregati si tu acest desert acasa!

Mod de preparare

  • Pregateste un espresso dublu la espressorul Prima Latte Red si lasa-l sa se raceasca. Intre timp, preincalzeste cuptorul la 170 de grade si asigura-te ca toate ingredientele pentru blat sunt la temperatura camerei
  • Intr-un vas, spumeaza untul cu un praf de sare si zaharul cu melasa
  • Adauga cate un ou, mixand bine dupa fiecare
  • Adauga apoi cafeaua racita si continua sa mixezi, adauga bicarbonatul de sodiu, faina si cacaua. Omogenizeaza compozitia si toarn-o intr- tava mica 28x20cm pregatita in prealabil cu hartie de copt
  • Coace blatul in cuptorul preincalzit timp de 25 de minute
  • Dupa ce acest timp a expirat, scoate blatul de la cuptor si lasa-l la temperat
  • Intre timp, pune foile de gelatina la hidratat in apa rece
  • Separat, intr-un vas curat si uscat, mixeaza galbenusurile impreuna cu zaharul. Transfera compozitia pe baie de aburi si amesteca pana se leaga si devine cremoasa
  • Topeste pe baie de aburi ciocolata impreuna cu cafeaua si adaug-o peste crema de galbenusuri, apoi omogenizeaza
  • Adauga in aceasta compozitie fierbinte gelatina hidratata
  • Lasa crema de ciocolata la temperat timp de aproximativ 15-20 de minute
  • Adauga aromele (rom, cardamom) si amesteca bine
  • Mixeaza smantana lichida cu ajutorul unui mixer pana cand devine spumoasa si ferma
  • In crema de ciocolata temperata, incorporeaza cate putin din frisca, apoi amesteca usor pana la omogenizare
  • Din blatul racit, taie forma de inima si aseaz-o in formele de montat. Cu ajutorul foliei de acetat, imbraca peretii formelor
  • Toarna din compozitia de mousse aproximativ 3-4cm pe inaltime
  • Pune formele la rece cateva ore sau chiar pana a doua zi

Pentru glazura:
  • Topeste ciocolata neagra, adauga apa clocotita si amestica energic pana la omogenizare
  • Glazura va iesi lucioasa, mai lichida si perfecta pentru imbracat desertul
  • Inainte de glazurare, este recomandat sa puneti desertul pentru 10 minute la congelator. Astfel, glazura fierbinte nu va topi din compozitia de mousse si se va aseza frumos

Pofta buna!