Cum prepari corect espresso cu ajutorul espressorului manual Barista Max de la Breville

Porții
1
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 7-9 grame de cafea macinata cu ajutorul rasnitei incorporate |
Descriere
Vezi care sunt pasii esentiali recomandati de Adrian Caradeanu, Barista&Bar Trainer, pentru a prepara cat mai corect si benefic un espresso cu ajutorul espressorului manual Barista Max Breville.
Atunci cand preparam cafeaua timpul de preinfuzie este principalul element dupa care ar trebui sa ne ghidam , timpul de preinfuzie trebuie sa fie intre 4 si 6 secunde si este rezultatul dintre o cantitate de 7-9 grame de cafea, macinatura fina si presare corecta de acesti parametrii suntem noi responsabili iar espresorul Barista Max Breville este responsabil sa impinga apa la o temperatura de 88-90 de grade cu o presiune de 8-10 atmosfere
Timpul de preinfuzie este distanta dintre apasarea butonului de preparare si momentul in care cafeaua incepe sa curga, daca timpul de preinfuzie este sub 4 secunde cauzele pot fi urmatoarele : macinatura prea mare, cantitate ce cafea prea mica sau presarea noastra a fost superficiala, daca timpul de preinfuzie este mai mare de 6 secunde cauzele pot fi urmatoarele : macinatura prea fina, cantiate de cafea prea mare sau noi am presat mult prea puternic
Atunci cand preparam cafeaua timpul de preinfuzie este principalul element dupa care ar trebui sa ne ghidam , timpul de preinfuzie trebuie sa fie intre 4 si 6 secunde si este rezultatul dintre o cantitate de 7-9 grame de cafea, macinatura fina si presare corecta de acesti parametrii suntem noi responsabili iar espresorul Barista Max Breville este responsabil sa impinga apa la o temperatura de 88-90 de grade cu o presiune de 8-10 atmosfere
Timpul de preinfuzie este distanta dintre apasarea butonului de preparare si momentul in care cafeaua incepe sa curga, daca timpul de preinfuzie este sub 4 secunde cauzele pot fi urmatoarele : macinatura prea mare, cantitate ce cafea prea mica sau presarea noastra a fost superficiala, daca timpul de preinfuzie este mai mare de 6 secunde cauzele pot fi urmatoarele : macinatura prea fina, cantiate de cafea prea mare sau noi am presat mult prea puternic
Mod de preparare
Pentru a prepara corect un espresso ar trebui sa ne aflam in jurul urmatorilor parametrii:1. 7-9 grame de cafea;2. presare dreapta compacta astefel incat sa respectam timpul de preinfuzie;3. timp preinfuzie 4 - 6 secunde;4. timp de curgere 20-25 secunde pentru espresso 15-20 pentru ristretto;5. cantitate in cana 30 ml espresso, 20 ml ristretto;6. temperatura cestii aproximativ 45 grade C - poate fi incalzita cu apa fierbinte inainte de preparare ;7. temperatura apei din espresor 88-90 grade.
Preparat cu
-1.000lei
Breville
Espressor Manual Barista Max Breville
Rasnita integrata cu 30 de niveluri de granulație
• in stoc
PRP: 3.299,99lei
2.299,99lei
-1.000lei