Rețetă Caramel Chocolate Hazelnut Latte Macchiato la espressorul Breville Barista Max by Adrian Cărădeanu
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 30ml cafea (un espresso) |
• 150 - 170ml cremă de lapte |
• 20ml sirop roasted hazelnut |
• 30 ml sos caramel |
• 30ml sos ciocolată |
• decor pudră ciocolată |
Descriere
Latte Machiatto cu cicocolată, caramel și sirop de alune? Un răsfăț special pentru zilele mai răcoroas, care să îți aducă energie! Rețetă pas cu pas by Barista Trainer Adrian Cărădeanu!
Mod de preparare
- Toarnă în pahar sosul de caramel, sosul de ciocolată, apoi siropul de alune
- Pune lapte rece de 3,5% grăsime în latieră și cu ajutorul steamer-ului prepară crema de lapte
- Poziționează steamerul cu vârful latierei îndreptat către lateral (ora 3 sau 9)
- Introdu steamerul în lapte aproximativ 1cm și spumează până la 55-65g grade Celsius
- Toarnă ușor crema de lapte în pahar peste sosul de caramel și ciocolata
- Pregătește un espresso: râșnește aproximativ 7 - 9 grame de cafea în portafiltru, apoi presează cafeaua cu aproximativ 20 kg forță cât mai drept, cuplează portafiltrul și selectează butonul pentru un espresso
- Prepară un espresso (30ml) apoi toarnă-l încet în pahar
- Decorează cu praf de ciocolată sau cacao
Preparat cu
-500lei
Breville
Espressor Manual Barista Max Breville
Râșniță integrată cu 30 de niveluri de granulație
Sistem de preinfuzare a cafelei
Control optim al temperaturii
• in stoc
PRP: 2.799,99lei
2.299,99lei