Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă de espresso și cappuccino preparate simultan la espressorul Breville Barista Max by Adrian Cărădeanu

Rețetă de espresso și cappuccino preparate simultan la espressorul Breville Barista Max by Adrian Cărădeanu

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 14 - 18g cafea
• 170 - 190ml lapte de 3,5 grăsime

Mod de preparare

  • Râșnește aproximativ 14 - 18 grame de cafea în portafiltru cu sita dublă, apoi presează cafeaua cu aproximativ 20 kg forță cât mai drept; cuplează portafiltrul și selectează butonul pentru două espresso
  • Pentru Cappuccino pune 170 - 190ml de lapte rece de 3,5% grăsime în latieră și cu ajutorul steamer-ului prepară crema de lapte: poziționează steamerul cu vârful latierei îndreptat către lateral (ora 3 sau 9), introdu steamerul în lapte aproximativ 1cm și spumează până la 55-65g grade Celsius
  • Adaugă crema de lapte peste unul din cele două espressouri preparate și obții astfel un cappuccino fin