Rețetă de espresso și cappuccino preparate simultan la espressorul Breville Barista Max by Adrian Cărădeanu
Porții
1
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 14 - 18g cafea |
• 170 - 190ml lapte de 3,5 grăsime |
Mod de preparare
- Râșnește aproximativ 14 - 18 grame de cafea în portafiltru cu sita dublă, apoi presează cafeaua cu aproximativ 20 kg forță cât mai drept; cuplează portafiltrul și selectează butonul pentru două espresso
- Pentru Cappuccino pune 170 - 190ml de lapte rece de 3,5% grăsime în latieră și cu ajutorul steamer-ului prepară crema de lapte: poziționează steamerul cu vârful latierei îndreptat către lateral (ora 3 sau 9), introdu steamerul în lapte aproximativ 1cm și spumează până la 55-65g grade Celsius
- Adaugă crema de lapte peste unul din cele două espressouri preparate și obții astfel un cappuccino fin
Preparat cu
-500lei
Breville
Espressor Manual Barista Max Breville
Râșniță integrată cu 30 de niveluri de granulație
Sistem de preinfuzare a cafelei
Control optim al temperaturii
• in stoc
PRP: 2.799,99lei
2.299,99lei