Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă Salted Caramel Latte Machiato la espressorul Breville Barista Max by Adrian Cărădeanu

Rețetă Salted Caramel Latte Machiato la espressorul Breville Barista Max by Adrian Cărădeanu
Rețetă Salted Caramel Latte Machiato la espressorul Breville Barista Max by Adrian Cărădeanu Rețetă Salted Caramel Latte Machiato la espressorul Breville Barista Max by Adrian Cărădeanu

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 30ml cafea (un espresso)
• 150 - 170 ml cremă de lapte,
• 30 - 40 ml sos caramel sărat
• Decor
• Frișcă
• Caramel

Descriere

Pregătește chiar la tine acasă un latte cu sos de caramel, excelent pentru zilele în care ai nevoie de energie și de ceva dulce! Rețeta by Adrian Cărădeanu pas cu pas, mai jos! 

Mod de preparare

  • Toarnă în pahar sosul de caramel sărat
  • Pune lapte rece de 3,5% grăsime în latieră și cu ajutorul steamer-ului prepară crema de lapte
  • Poziționează steamerul cu vârful latierei îndreptat către lateral (ora 3 sau 9), introdu steamerul în lapte aproximativ 1cm și spumează până la 55-65g grade Celsius
  • Toarnă ușor crema de lapte în pahar peste caramel
  • Pregătește un espresso: râșnește aproximativ 7 - 9 grame de cafea în portafiltru, apoi presează cafeaua cu aproximativ 20 kg forță cât mai drept, cuplează portafiltrul și selectează butonul pentru un espresso
  • Prepară un espresso (30ml) apoi toarnă-l încet în pahar 
  • Decorează cu frișcă și sos de caramel