Rețetă Caffe Latte cu vanilie și frișcă la espressorul manual Breville Barista Max by Adrian Cărădeanu
Porții
1
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 7-9 grame cafea |
• 200ml lapte 3-5% grăsime |
• 15 - 20 ml sirop vanilie |
• frișcă |
Mod de preparare
Începe prin pregătirea unui espresso:
- Râșnește aproximativ 7 - 9 grame de cafea în portafiltrul espressorului Breville Barista Max
- Presează cafeaua cu aproximativ 20 kg forță cât mai drept, cuplează portafiltrul și selectează butonul pentru un espresso
- Adaugă peste espresso siropul de vanilie și apoi pregătește crema de lapte
Cum prepari cremă de lapte:
- Adaugă lapte rece de 3-5% grăsime în latieră și cu ajutorul steamer-ului prepară crema de lapte; poziționează steamerul cu vârful latierei îndreptat către lateral (ora 3 sau 9) , introdu steamerul în lapte aproximativ 1cm și spumează până la 55-65 grade Celsius
Asamblarea băuturii:
- Adaugă crema de lapte peste espressoul amestecat cu siropul de vanilie și decorează băutura cu frișcă și fulgi de ciocolată
Preparat cu
-500lei
Breville
Espressor Manual Barista Max Breville
Râșniță integrată cu 30 de niveluri de granulație
Sistem de preinfuzare a cafelei
Control optim al temperaturii
• in stoc
PRP: 2.799,99lei
2.299,99lei