Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă gofre cu morcovi și nucă prăjită (un altfel de carrot cake) la aparat de gofre DuraCeramic Breville by Flavia Hirișcău

Rețetă gofre cu morcovi și nucă prăjită (un altfel de carrot cake) la aparat de gofre DuraCeramic Breville by Flavia Hirișcău
Rețetă gofre cu morcovi și nucă prăjită (un altfel de carrot cake) la aparat de gofre DuraCeramic Breville by Flavia Hirișcău Rețetă gofre cu morcovi și nucă prăjită (un altfel de carrot cake) la aparat de gofre DuraCeramic Breville by Flavia Hirișcău Rețetă gofre cu morcovi și nucă prăjită (un altfel de carrot cake) la aparat de gofre DuraCeramic Breville by Flavia Hirișcău

Porții

6

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

5m

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente


Pentru aluatul gofrelor:
• 200g făină
• 2 ouă
• 3 morcovi medii (100g morcov ras fin)
• 100g curmale
• 100ml lapte
• 30g zahăr vanilat
• 50ml ulei de floarea soarelui
• 1 lgță praf de copt
• 2 lgțe scorțișoară
• un vârf de linguriță de nucșoară
• un praf de sare

Pentru cremă:
• 200g mascarpone
• 100g ricotta
• 40-50g miere

Pentru decor:
• aprox. 50g nucă

Descriere

O alternativă pentru carrot cake, care nu presupune niciun fel de compromis la nivel de gust: gofrele. Gofrele au în compoziție morcovi, ca orice carrot cake, și condimente specifice sezonului, nucșoară și scorțișoară. Textura ușor crocantă a gofrelor și aromele lor se împaca bine cu crema fină de brânză, îndulcită cu puțină miere. Nuca de deasupra este „cireașa de pe tort”, crocantă și ușor prăjită, cât să-i evidențieze mai bine aroma.

Mod de preparare

1. Curmalele le lăsați la înmuiat în lapte timp de aproximativ 2 ore. Dacă curmalele sunt foarte uscate, puteți să le lăsați și mai mult, chiar și peste noapte, la frigider. 

2. Amestecați ingredientele uscate, făina, praful de copt, scorțișoara și nucșoara și dați-le deoparte.
 
3. În blender, puneți morcovul ras fin (curățat și spălat în prealabil), laptele și curmalele. Mixați-le până obțineți o pastă omogenă. Dați-o și pe ea deoparte. 

4. Separați ouăle și, în vasul mixerului planetar, bateți albușurile cu praful de sare. Când spuma a început să capete consistență, adăugați 30g de zahăr vanilat și continuați să bateți albușurile, până spuma a devenit fermă. La viteză mică, încorporați gălbenușurile și apoi uleiul turnat în fir subțire. Folosiți ulei de floarea soarelui, pentru că are un gust neutru, care nu influențează gustul preparatului final. 

5. Pasta de morcovi cu curmale și ingredientele uscate le turnați în bol, peste spumă, și le încorporați cu o paletă de patiserie, cu mișcări blânde, de sus în jos, cu grijă, pentru a păstra cât mai mult din aerul „prins” în spumă. Este o etapă care vă pune puțin la încercare răbdarea, dar, în final, merită. 

6. Încingeți aparatul de gofre DuraCeramic Breville. Umpleți fiecare formă de gofre, fără să depășiți marginile (puneți aprox. 2lg de compoziție/formă), coborâți capacul aparatului și coaceți gofrele timp de aproximativ 5-6 minute, până s-au rumenit ușor. Partea superioară a aparatului se ridică pe măsură ce cresc gofrele, dovadă că albușurile bătute + praful de copt își fac bine treaba.

7. Pe măsură ce gofrele s-au copt, scoateți-le la răcit pe un grătar, nu pe farfurie. Din cauza condensului, nu și-ar păstra textura ușor crocantă.

8. În acest timp, cât gofrele stau la răcit, ocupați-vă de cremă. În vasul mixerului, amestecați mascarponele cu ricotta (ambele reci, de la frigider) și cu mierea. Nu insistatați cu mixarea, pentru că riscați să se taie crema. Amestecați la viteză mică doar până când crema se omogenizează. Cantitatea de miere o adăugați în funcție de preferințele voastre.

9. Mărunțiți nuca și prăjiți-o puțin în tigaie, la foc mediu, fără grăsime (ulei/unt) și fără să o acoperiți.

10. Ați ajuns la partea cea mai delicioasă, asamblarea gofrelor. În funcție de cât de mare vă este apetitul, puteți să montați 2 gofre una peste cealaltă sau puteți servi una singură, cu cremă din belșug și nucă prăjită deasupra.

Preparat cu