Rețetă gofre în 2 culori fără gluten by Flavia Hirișcău




Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru 8 bucăți: |
• 3 ouă |
• 130g făină de ovăz (fără gluten) |
• 50g făină de migdale |
• 30g făină de cocos |
• 5g praf de copt |
• 40g unt (topit) |
• 200 ml băutură vegetală (+ 40 ml) |
• 40g sirop de agave (+ 20g) |
• esență de vanilie |
• un praf de sare |
• 15g pudră de cacao crudă |
Descriere
Această rețetă de gofre în 2 culori fără lapte și fără gluten este perfectă pentru adulți și pentru copii. Încearcă și prepară rapid un desert pufos!
Mod de preparare
Pasul 1. Într-un bol încăpător, cu ajutorul unui tel, bate ouăle cu praful de sare, siropul de agave (40g) și esența de vanilie. Încorporează 200 ml de băutură vegetală cu cocos și orez.
Pasul 2. Peste amestecul lichid obținut adaugă ingredientele uscate: făina de ovăz, făina de migdale, făina de cocos și praful de copt. Dacă vrei ca gofrele să-și păstreze textura pufoasă și aerată și la 2-3 zile după coacere, poți adăuga în compoziție și 7-10g de tărâțe de psyllium. În acest caz, este posibil să ai nevoie să suplimentezi cantitatea de lichidcu aprox. 20-50 ml de băutură vegetală.
Pasul 3. Încorporează untul topit și lasă compoziția să se odihnească vreo 10 minute. După acest timp, ia 280g din compoziție peste care adaugă pudra de cacao, 40 ml băutură vegetală și 20g sirop de agave.
Pasul 4. Coace gofrele. Încinge aparatul de gofre. Unge plăcile aparatului cu puțin ulei (poți folosi ulei de cocos sau de măsline). Gofrele nu se lipesc dacă nu adaugi grăsime, dar aceasta le oferă o textură puțin mai crocantă.
Pasul 5. Intercalează cele 2 compoziții, cea simplă și cea cu cacao, aproximativ câte o lingură din fiecare. Lasă gofrele la copt timp de 5-6 minute (mai mult decât durata indicată de semnalul luminos al aparatului).
Servește-le simple, cu frișcă și cu fructe ori cu topping-ul tău preferat.
Pasul 2. Peste amestecul lichid obținut adaugă ingredientele uscate: făina de ovăz, făina de migdale, făina de cocos și praful de copt. Dacă vrei ca gofrele să-și păstreze textura pufoasă și aerată și la 2-3 zile după coacere, poți adăuga în compoziție și 7-10g de tărâțe de psyllium. În acest caz, este posibil să ai nevoie să suplimentezi cantitatea de lichidcu aprox. 20-50 ml de băutură vegetală.
Pasul 3. Încorporează untul topit și lasă compoziția să se odihnească vreo 10 minute. După acest timp, ia 280g din compoziție peste care adaugă pudra de cacao, 40 ml băutură vegetală și 20g sirop de agave.
Pasul 4. Coace gofrele. Încinge aparatul de gofre. Unge plăcile aparatului cu puțin ulei (poți folosi ulei de cocos sau de măsline). Gofrele nu se lipesc dacă nu adaugi grăsime, dar aceasta le oferă o textură puțin mai crocantă.
Pasul 5. Intercalează cele 2 compoziții, cea simplă și cea cu cacao, aproximativ câte o lingură din fiecare. Lasă gofrele la copt timp de 5-6 minute (mai mult decât durata indicată de semnalul luminos al aparatului).
Servește-le simple, cu frișcă și cu fructe ori cu topping-ul tău preferat.
Preparat cu
-5%
Breville
Aparat de Gofre DuraCeramic Breville
Capacitate 2 gofre
Platane antiaderente
Maner "rece"
• Livrare din 04.07
PRP: 349,99lei
329,99lei