Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă gofre mango sticky rice by Bucătar Maniac

Rețetă gofre mango sticky rice by Bucătar Maniac
Rețetă gofre mango sticky rice by Bucătar Maniac Rețetă gofre mango sticky rice by Bucătar Maniac

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 200 g orez glutinos
• 1 conservă (400 ml) lapte de cocos
• 1 mango mare și copt
• 3 linguri de zahăr (sau după gust)
• puțină sare
• boabe de fasole mung prăjite

Descriere

Pregătește faimosul desert tropical, mango sticky rice, la waffle maker! ! Crocant la exterior, sticky la interior, cu  aromă de cocos și mango dulce, o rețetă simplă dar spectaculoasă!

Mod de preparare

Pasul 1. Spală orezul glutinos în câteva ape, apoi lasă-l în apă pentru două ore. Gătește-l pe aburi pentru 20 de minute. Se poate fierbe și într-o sită deasupra unei oale cu apă.

Pasul 2. Între timp, pune o conservă de lapte de cocos într-o oală pe foc mic, cu 3 linguri de zahăr și puțină sare. Amestecă pentru câteva minute până se topește zahărul. O jumătate din sos lasă-l la o parte.

Pasul 3. Aamestecă orezul cu sosul rămas (se mai poate adăuga încă puțină sare dacă e nevoie, după gust), apoi pune câte 3 linguri în fiecare parte a waffle maker-ului Breville. Lasă-l 10 minute la copt și, între timp, curăță un mango bine copt. Gofrele de orez nu trebuie să se rumenească și să se usuce prea tare, doar să primească o ușoara crustă crocantă.

Pasul 4. Gofrele de orez sunt gata! Oricât ar fi de sticky, orezul nu se lipește deloc de plăcile DuraCeramic. Adăugăm mango și sos din belșug. Deasupra, pune boabe de fasole mung prăjite, dar se poate pune și susan sau orice fel de nuci.

Preparat cu