Rețetă gofre cu cartof dulce și mălai (fără gluten) la aparatul de gofre DuraCeramic Breville by Flavia Hirișcău
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru 7-8 gofre: |
• 140g făină de mălai (fină, fără gluten) |
• 180g cartof dulce (crud, curățat) |
• 2 ouă |
• 180 ml lapte |
• 20g ulei de măsline |
• 20g amidon de porumb |
• 2 lg de zahăr |
• 1 lgță scorțișoară |
• 1 lgță praf de copt |
• un praf de sare |
Descriere
Prima rețetă fără gluten pe care am testat-o la aparatul de gofre este aceasta, cu cartof dulce și mălai. Este o rețetă care se poate face atât în varianta dulce, cât și sărată.
Gustul acestor gofre mi-a depășit așteptările. Sfatul meu este să le consumați în aceeași zi, proaspete, pufoase și crocante. Noi le-am servit cu miere.
Gustul acestor gofre mi-a depășit așteptările. Sfatul meu este să le consumați în aceeași zi, proaspete, pufoase și crocante. Noi le-am servit cu miere.
Mod de preparare
Pasul 1. Am fiert cartoful dulce. Pentru un plus de aromă, îl poți coace.
Pasul 2. După fierbere, l-am lăsat să se răcorească și l-am mixat cu ouăle, laptele și uleiul de măsline.
Pasul 3. Separat, într-un bol, am amestecat ingredientele uscate: făina de mălai, amidonul de porumb, praful de copt, scorțișoara, zahărul și praful de sare. Pentru a avea o rețetă 100% fără gluten, îți recomand să folosești praf de copt fără gluten și făină de mălai fină, care are această specificație.
Pasul 4. Peste ingredientele uscate am turnat compoziția lichidă (de la pasul 1). Cu ajutorul unui tel, am amestecat până am obținut o compoziție omogenă. Am lăsat aluatul să se odihnească timp de 5-10 minute.
Pasul 5. Am încins aparatul de gofre. Când semnalul luminos mi-a indicat că aparatul este pregătit să treacă la treabă, i-am stropit plăcile cu puțin ulei de măsline (folosesc un dispozitiv de tip spray) și am pus câte 2 linguri de compoziție în fiecare formă. Am coborât capacul și am lăsat gofrele să se gătească timp de aproximativ 5-6 minute, puțin mai mult decât mi-a indicat semnalul luminos.
Pasul 2. După fierbere, l-am lăsat să se răcorească și l-am mixat cu ouăle, laptele și uleiul de măsline.
Pasul 3. Separat, într-un bol, am amestecat ingredientele uscate: făina de mălai, amidonul de porumb, praful de copt, scorțișoara, zahărul și praful de sare. Pentru a avea o rețetă 100% fără gluten, îți recomand să folosești praf de copt fără gluten și făină de mălai fină, care are această specificație.
Pasul 4. Peste ingredientele uscate am turnat compoziția lichidă (de la pasul 1). Cu ajutorul unui tel, am amestecat până am obținut o compoziție omogenă. Am lăsat aluatul să se odihnească timp de 5-10 minute.
Pasul 5. Am încins aparatul de gofre. Când semnalul luminos mi-a indicat că aparatul este pregătit să treacă la treabă, i-am stropit plăcile cu puțin ulei de măsline (folosesc un dispozitiv de tip spray) și am pus câte 2 linguri de compoziție în fiecare formă. Am coborât capacul și am lăsat gofrele să se gătească timp de aproximativ 5-6 minute, puțin mai mult decât mi-a indicat semnalul luminos.
Preparat cu
-50lei
Breville
Aparat de Gofre DuraCeramic Breville
Capacitate 2 gofre
Platane antiaderente
Maner "rece"
• in stoc
PRP: 349,99lei
299,99lei