Rețetă gofre cu banane și sfeclă coaptă la aparatul de gofre Duraceramic by Flavia Hirișcău
Porții
8
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
low
Calorii
-
Ingrediente
Pentru gofre: |
• 2 banane mici (180g - cântărite fără coajă) |
• 150g făină manitoba (puteți folosi și făină obișnuită) |
• 40g unt topit (82% grăsime) |
• 2 ouă |
• 100ml lapte |
• vanilie |
• 30g miere |
• 1 linguriță praf de copt |
• 30g sos de sfeclă |
• un praf de sare |
Pentru creme: |
• 120g mascarpone |
• 80g ricotta |
• 30g miere |
• 1 linguriță sos de sfeclă |
• extract de vanilie (opțional) |
• zmeură pentru servit |
• bomboane decorative (opțional) |
Descriere
Mai jos veți găsi toate detaliile rețetei, ingredientele, modul de preparare și cum puteți servi gofrele.
Mod de preparare
1. Întâi, ocupați-vă de aluatul pentru gofre. Într-un bol încăpător, amestecați ouăle cu praful de sare, vanilia, untul topit (adăugat treptat) și mierea.
Bananele le zdrobiți bine cu furculița și le adăugați în compoziție împreună cu laptele. Dacă vă este mai ușor, bananele le puteți mixa cu laptele în blender și abia apoi să le adăugați în amestecul lichid.
2. Făina amestecați-o cu praful de copt și adăugați-o în compoziția lichidă. Amestecați cât să omogenizați ingredientele, fără să insistați prea mult. Nu adăugați întreaga cantitate de făină, ci lăsați deoparte 1-2 linguri, în funcție de câtă făină „cere” aluatul. Nu toate tipurile de făină absorb aceeași cantitate de lichid.
3. Din aluatul obținut, puneți deoparte 150g pe, care să-l amestecați cu sosul de sfeclă (30g). Pentru a obține sosul de sfeclă, puneți sfecla la copt în cuptor, la aproximativ 180-200°C și lăsați-o până când furculița intră în ea fără dificultate.
Între timp, puneți la fiert un dovlecel curățat de coajă și tăiat în cubulețe. Când sfecla este coaptă, curățați-o de coajă, tăiați-o în bucățele și mixați-o în blender împreună cu dovlecelul scurs de apă. Și sosul de sfeclă este gata! :)
4. Treceți la următorul pas, la coacerea gofrelor. După ce aparatul de gofre se încinge, umpleți fiecare formă fără să depășiți marginile, alternând aluaturile, închideți capacul aparatului și coaceți gofrele timp de aproximativ 5 minute, până se rumenesc ușor.
5. Cât timp se fac gofrele, ocupați-vă de cremele cu care urmează să le serviți. Cu ajutorul mixerului de mână (vă puteți folosi și de o lingură, nu e musai să aveți mixer), amestecați mascarponele cu ricotta, vanilia și mierea.
Obțineți o cremă fină, pe care o împărțiți în 2 părți aproximativ egale. Una dintre acestea amestecați-o cu o linguriță de sos de sfeclă, pentru a obține o cremă roz.
Puneți cremele în 2 poșuri de unică folosință (neapărat să le păstrați la frigider dacă nu ornați gofrele imediat) și, când gofrele s-au răcit, ornați-le cu cele 2 creme, zmeură și bomboane.
Sfat: Nu adăugați cremele peste gofre atunci când acestea sunt calde, pentru că se vor înmuia.
Bananele le zdrobiți bine cu furculița și le adăugați în compoziție împreună cu laptele. Dacă vă este mai ușor, bananele le puteți mixa cu laptele în blender și abia apoi să le adăugați în amestecul lichid.
2. Făina amestecați-o cu praful de copt și adăugați-o în compoziția lichidă. Amestecați cât să omogenizați ingredientele, fără să insistați prea mult. Nu adăugați întreaga cantitate de făină, ci lăsați deoparte 1-2 linguri, în funcție de câtă făină „cere” aluatul. Nu toate tipurile de făină absorb aceeași cantitate de lichid.
3. Din aluatul obținut, puneți deoparte 150g pe, care să-l amestecați cu sosul de sfeclă (30g). Pentru a obține sosul de sfeclă, puneți sfecla la copt în cuptor, la aproximativ 180-200°C și lăsați-o până când furculița intră în ea fără dificultate.
Între timp, puneți la fiert un dovlecel curățat de coajă și tăiat în cubulețe. Când sfecla este coaptă, curățați-o de coajă, tăiați-o în bucățele și mixați-o în blender împreună cu dovlecelul scurs de apă. Și sosul de sfeclă este gata! :)
4. Treceți la următorul pas, la coacerea gofrelor. După ce aparatul de gofre se încinge, umpleți fiecare formă fără să depășiți marginile, alternând aluaturile, închideți capacul aparatului și coaceți gofrele timp de aproximativ 5 minute, până se rumenesc ușor.
5. Cât timp se fac gofrele, ocupați-vă de cremele cu care urmează să le serviți. Cu ajutorul mixerului de mână (vă puteți folosi și de o lingură, nu e musai să aveți mixer), amestecați mascarponele cu ricotta, vanilia și mierea.
Obțineți o cremă fină, pe care o împărțiți în 2 părți aproximativ egale. Una dintre acestea amestecați-o cu o linguriță de sos de sfeclă, pentru a obține o cremă roz.
Puneți cremele în 2 poșuri de unică folosință (neapărat să le păstrați la frigider dacă nu ornați gofrele imediat) și, când gofrele s-au răcit, ornați-le cu cele 2 creme, zmeură și bomboane.
Sfat: Nu adăugați cremele peste gofre atunci când acestea sunt calde, pentru că se vor înmuia.
Preparat cu
-50lei
Breville
Aparat de Gofre DuraCeramic Breville
Capacitate 2 gofre
Platane antiaderente
Maner "rece"
• in stoc
PRP: 349,99lei
299,99lei