Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta Turta Dulce cu cafea, glazurata in ciocolata by Laura's Sweets

Reteta Turta Dulce cu cafea, glazurata in ciocolata by Lauras Sweets
Reteta Turta Dulce cu cafea, glazurata in ciocolata by Lauras Sweets Reteta Turta Dulce cu cafea, glazurata in ciocolata by Lauras Sweets Reteta Turta Dulce cu cafea, glazurata in ciocolata by Lauras Sweets Reteta Turta Dulce cu cafea, glazurata in ciocolata by Lauras Sweets Reteta Turta Dulce cu cafea, glazurata in ciocolata by Lauras Sweets Reteta Turta Dulce cu cafea, glazurata in ciocolata by Lauras Sweets Reteta Turta Dulce cu cafea, glazurata in ciocolata by Lauras Sweets

Porții

1

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

15m

Temperatură

low

Calorii

-

Ingrediente

• 80 gr.zahar cu melasa
• 50 gr.miere de albine
• 1 ou de gaina
• 120 gr.unt gras
• 200 ml cafea espresso (poate fi si indulcita)
• 450 gr.faina de grau
• un praf sare
• 1/2 lgta bicarbonat de sodiu
• optional 1 lg cacao neagra

1 lg mix condimente turta dulce: scortisoara, cuisoare, nucsoara, cardamom, anason, etc.

Pentru glazurat:
• 200 gr.ciocolata neagra
• 30 ml apa clocotita

Descriere

Ce poate sa fie mai delicios decat un desert facut in casa, din ingrediente naturale pe care le alegi chiar tu? Laura's Sweets iti arata cum pregatesti cea mai delicioasa turta dulce cu cafea preparata la espressorul Prima Latte Red!

Mod de preparare

  • Prepara o cafea la espressorul Prima Latte Red 
  • Intr-un vas, pune la topit zaharul impreuna cu melasa. Dupa ce acesta s-a topit, adauga untul si amesteca pana cand este topit si inglobat
  • Adauga cafeaua fierbinte si amesteca pana cand compozitia este omogena, apoi lasa la temperat
  • In alt vas, cerne faina, sarea, bicarbonatul, cacaua si condimentele. Apoi, adauga oul in mijloc, amesteca incet si toarna treptat din compozitia lichida, usor racita. Amesteca cu o lingura si apoi framanta cu mana
  • Framanta doar cat sa se omogenizeze compozitia; aluatul este lipicios si trebuie sa rezisti tentatiei de a mai adauga faina
  • Acopera aluatul cu folie alimentara si pune-l la rece pentru 2-3 ore
  • Dupa ce a stat suficient timp la rece, scoate-l din folie si porneste cuptorul, setat pe 180 de grade; cat cuptorul se incalzeste, tapeteaza o tava cu hartie de copt
  • Cu ajutorul unei lingurite, ia din aluat si formeaza o sfera potrivita ca marime, apoi aseaz-o in tava. Continua asa cu toata compozitia, insa ai grija sa asezi bilele la o distanta considerabila una fata de cealalta, deoarece isi maresc forma in timpul coacerii
  • Se coc la 180 de grade timp de 12-15 minute. Nu trebuie tinute prea mult, deoarece ele se mai intaresc dupa ce se racesc
  • Separat, topeste ciocolata pe baie de aburi pentru a minimiza riscul ca aceasta sa se arda
  • Dupa ce este topita, adaugati apa clocotita si amestecati pana la omogenizare; glazura va fi fluida si perfecta pentru a imbraca turta dulce
  • Cu ajutorul unei furculite, glazureaza bine fiecare turta, apoi scoate pe un gratar de patiserie si lasa la temperat
  • Dupa ce acestea s-au racit si glazura s-a intarit, turta dulce poate fi depozitata intr-o cutie, la rece

Pofta buna!