Rețetă turtă dulce cu cafea, glazurată în ciocolată by Laura's Sweets
Porții
1
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
15m
Temperatură
low
Calorii
-
Ingrediente
• 80 gr.zahăr cu melasa |
• 50 gr.miere de albine |
• 1 ou de găină |
• 120 gr.unt gras |
• 200 ml cafea espresso (poate fi și îndulcită) |
• 450 gr.făină de grâu |
• un praf sare |
• 1/2 lgță bicarbonat de sodiu |
• opțional 1 lg cacao neagră |
1 lg mix condimente turtă dulce: scorțișoară, cuișoare, nucșoară, cardamom, anason, etc. |
Pentru glazurat: |
• 200 gr.ciocolată neagră |
• 30 ml apă clocotită |
Descriere
Ce poate să fie mai delicios decât un desert făcut în casă, din ingrediente naturale pe care le alegi chiar tu? Laura's Sweets îți arată cum pregătești cea mai delicioasă turtă dulce cu cafea, preparată la espressorul Prima Latte!
Mod de preparare
- Prepară o cafea la espressorul Prima Latte Red
- Într-un vas, pune la topit zahărul împreună cu melasa. După ce acesta s-a topit, adaugă untul și amestecă până când este topit și înglobat
- Adaugă cafeaua fierbinte și amestecă până când compoziția este omogenă, apoi lasă la temperat
- În alt vas, cerne făina, sarea, bicarbonatul, cacaua și condimentele. Apoi, adaugă oul în mijloc, amestecă încet și toarnă treptat din compoziția lichidă, ușor răcită. Amestecă cu o lingură și apoi frământă cu mâna
- Frământă doar cât să se omogenizeze compoziția; aluatul este lipicios și trebuie să reziști tentației de a mai adaugă făină
- Acoperă aluatul cu folie alimentară și pune-l la rece pentru 2-3 ore
- După ce a stat suficient timp la rece, scoate-l din folie și pornește cuptorul, setat pe 180 de grade; cât cuptorul se încălzește, tapetează o tavă cu hârtie de copt
- Cu ajutorul unei lingurițe, ia din aluat și formează o sfera potrivită că mărime, apoi aseaz-o în tavă. Continuă așa cu toată compoziția, însă ai grijă să așezi bilele la o distanță considerabilă una față de cealaltă, deoarece își măresc forma în timpul coacerii
- Se coc la 180 de grade timp de 12-15 minute. Nu trebuie ținute prea mult, deoarece ele se mai întăresc după ce se răcesc
- Separat, topește ciocolată pe baie de aburi pentru a minimiza riscul că această să se ardă
- După ce este topită, adăugați apă clocotită și amestecați până la omogenizare; glazura va fi fluidă și perfectă pentru a îmbrăca turta dulce
- Cu ajutorul unei furculițe, glazurează bine fiecare turtă, apoi scoate pe un grătar de patiserie și lasă la temperat
- După ce acestea s-au răcit și glazura s-a întărit, turta dulce poate fi depozitată într-o cutie, la rece.
Poftă bună!
Preparat cu
-200lei
Breville
Espressor Manual cu Lapte Prima Latte Argintiu Breville
Presiune 15 bari
Sistem Cappuccino, Latte
• in stoc
PRP: 899,99lei
699,99lei