Rețetă tort cu cafea, cremă de ricotta și piure de castane by Laura's Sweets
Porții
10
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Blat: |
• 280 gr. făină |
• 100 gr. unt gras |
• 80 gr. zahăr brut |
• un praf sare |
• 4 ouă de găină |
• 3 lg cacao neagră |
• 50 ml espresso |
• 1 vârf cuțit bicarbonat sodiu |
Cremă ricotta: |
• 500 gr. ricotta |
• 80 gr. zahăr pudră |
• coajă portocală netratata |
• 150 gr. piure castane îndulcit |
• 100 ml cafea espresso |
Cremă ciocolată: |
• 200 gr. ciocolată neagră |
• 200 gr. ciocolată cu lapte |
• 80 ml cafea espresso |
• 300 ml smântână dulce |
• 1 lg rom |
Decor: |
• Boabe cafea |
• migdale glazurate în ciocolată |
Descriere
Nimic nu se compară cu un tort delicios de cafea, cremă de ricotta și piure de castane. Laura's Sweets a pregătit această rețetă cu ajutorul espressorului Prima Latte de la Breville, pentru un gust aromat de cafea.
Mod de preparare
- Se prepară un espresso cu ajutorul espressorului Prima latte de la Breville.
- Se preîncălzește cuptorul la 170 grade C.
- Într-un vas, se spumează bine untul moale cu un praf de sare, zaharul, cacaua. Se incorporporeaza pe rand cate un ou.
- Se adaugă cafeaua, apoi făina cernută și bicarbonatul.
- Se omogenizează compoziția cu ajutorul unei spatule, apoi se toarnă într-o tavă rotundă prevăzută cu hârtie de copt.
- Se coace în cuptorul preîncălzit, la 170 grade C, timp de 50 – 60 minute.
- După coacere, se scoate blatul din cuptor și se lasă la temperat, apoi se taie în 3-4 felii egale.
- Pentru cremă, se spumează brânză ricotta cu zahărul. Se adaugă coaja rasă de portocala.
- Se montează blatul după temperare.
- Primul strat de blat se trampeaza cu cafea. Puteți îndulci după gust, eu am folosit espresso neindulcit.
- Se așază un strat subțire de crema de ricotta, apoi se așază din loc în loc cate o linguriță cu piure de castanet, apoi se acoperă cu alt strat de crema, astfel încât piureul de castane să fie în interior.
- Se așază al doilea strat de blat, se trampeaza, alt strat de crema, din nou piure de castanet și tot așa până se încheie cu ultimul strat de blat.
- Tortul astfel montat se pune la rece până a doua zi că se așeze și și pentru că aromele să se întrepătrundă.
- Pentru crema de ciocolata, se pune pe baie de aburi smântână lichida, se adaugă ciocolata și se amestecă până aceasta se topește, iar compoziția devine omogenă.
- Se ia de pe baia de aburi și se adaugă cafeaua amestecând în crema de ciocolata.
- Crema se pune la rece până a doua zi.
- A doua zi, se scoate blatul din frigider.
- Crema de ciocolata se spumează, adăugând 2-3 lg cafea fierbinte.
- Tortul se îmbracă în crema de ciocolata și se ornează după preferințe.
Preparat cu
-200lei
Breville
Espressor Manual cu Lapte Prima Latte Argintiu Breville
Presiune 15 bari
Sistem Cappuccino, Latte
• in stoc
PRP: 899,99lei
699,99lei