Reteta rulada cu crema de cafea by Laura's Sweets







Porții
15
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
Temperatură
low
Calorii
-
Ingrediente
Dimensiune tava: 44 x 32 cm |
Blat: |
• 10 ouă de găină |
• un praf sare |
• 8 lg zahăr brut |
• 8 lg făină de grâu |
• 2 lg cacao neagră |
• 30 ml cafea espresso |
• 4 lg ulei de floarea soarelui |
• 1 vrf cuțit praf bicarbonat de sodiu |
Cremă: |
• 500 gr.mascarpone |
• 80 ml smântână lichidă |
• 50 ml espresso |
• 80 gr.zahăr pudră |
Glazură: |
• 150 gr.ciocolată |
• 30 ml apă clocotită |
Descriere
Te invitam la o felie din aceasta rulada cu crema de cafea, absolut grozava si usor de preparat acasa! Laura's Sweets iti spune ingredientul secret: un espresso intens preparat la espressorul manual Prima Latte! Citeste reteta si incearca si tu!
Mod de preparare
- Pregateste un espresso la espressorul manual Prima Latte
- Intr-un vas suficient de inalt, bate albusurile impreuna cu un praf de sare pana cand acestea se transforma in spuma. Cand devin dense si se albesc, adauga zaharul si continua mixarea pana cand obtii o bezea ferma
- Adauga galbenusurile si incorporeaza-le in spuma de albusuri, iar apoi adauga cafeaua racita
- Adauga acum faina cernuta, bicarbonatul de sodiu si cacaua. Amesteca bine pand cand totul este omogenizat
- Adauga uleiul, amestecand usor
- Toarna compozitia obtinuta intr-o tava mare de cuptor prevazuta cu hartie de copt. Niveleaza intr-un strat subtire cu ajutorul unei spatule umezite cu apa, apoi pune in cuptorul preincalzit
- Coace blatul timp de 25 de minute la 170 de grade
- Dupa ce s-a copt, scoate-l din cuptor si acopera-l cu un stergar curat, apoi ruleaza-l cu ajutorul acestuia si lasa-l asa rulat
Pregateste crema:
- Prepara o cafea espresso (50ml) cu ajutorul espressorului Prima Latte
- Bate smantana lichida spuma cu ajutorul unui mixer
- Amesteca branza mascarpone cu cafeaua si cu zaharul pudra, iar dupa ce este omogena incorporeaza compozitia in frisca
Pregateste rulada:
- Desfa blatul usor, cu atentie si intinde crema de cafea in strat egal, apoi ruleaza inapoi usor si imbraca in folie alimentara
- Pune rulada la rece timp de 2-3 ore sau, cel mai bine, pana a doua zi
Pentru glazura:
- Topeste ciocolata pe baie de aburi, apoi adauga apa clocotita si amesteca energic pana la omogenizare
Garniseste rulada cu ciocolata topita si decoreaza dupa bunul plac! Pofta buna!
Preparat cu
-200lei
Breville
Espressor Manual cu Lapte Prima Latte Red Breville
Presiune 15 bari
Sistem Cappuccino & Latte
• in stoc
PRP: 899,99lei
699,99lei
-200lei