Rețetă Panna cotta cu sos de cafea by Laura's Sweets
Porții
1
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 200 ml smântână lichidă |
• 50 gr.ciocolată neagră |
• 50 ml cafea - espresso scurt |
• 40 gr.zahăr |
• 3 gr.gelatină (2 foi) |
Pentru sosul de cafea: |
• 200 ml cafea tare |
• 2 lg zahăr (în funcție de gust) |
• 1 lg amidon de porumb |
Descriere
Laura's Sweets a pregătit un espresso delicios cu ajutorul espressorului de cafea Prima Latte II Red și l-a transformat într-o panna cotta extraordinară!
Mod de preparare
- Pregătește un espresso scurt cu ajutorul espressorului de cafea Prima Latte II Red
- Într-un vas, pe baie de aburi, topește ciocolata, adaugă smântâna lichidă, zahărul și cafeaua
- Lasă amestecul să se înfierbânte, amestecând până la omogenizare
- Hidratează gelatină în 100ml de apă rece și adaug-o peste compoziția de cafea, amestecând până se topește. Gelatină nu trebuie să fiarbă, doar să se topească!
- Compoziția fierbinte se toarnă în forme de ceramică și se pune la rece, în frigider
- Între timp prepară sosul de cafea
- Pregătește o nouă cafea espresso dublu, de această dată
- Într-un vas, pe foc, amestecă amidonul cu zahărul și apoi adaugă cafeaua fierbinte amestecând încontinuu
- Când compoziția începe să se îngroașe și să se lege, ia de pe foc și lasă la temperat
- Servește panna cotta rece, glazurată cu sosul de cafea și cu pesmet de amaretti sau după gust
Poftă bună!
Preparat cu
-200lei
Breville
Espressor Manual cu Lapte Prima Latte Argintiu Breville
Presiune 15 bari
Sistem Cappuccino, Latte
• in stoc
PRP: 899,99lei
699,99lei