Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta flan cu cafea preparata la espressorul Prima Latte Red by Laura's Sweets

Reteta flan cu cafea preparata la espressorul Prima Latte Red by Lauras Sweets
Reteta flan cu cafea preparata la espressorul Prima Latte Red by Lauras Sweets Reteta flan cu cafea preparata la espressorul Prima Latte Red by Lauras Sweets Reteta flan cu cafea preparata la espressorul Prima Latte Red by Lauras Sweets

Porții

1

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

1h

Temperatură

low

Calorii

-

Ingrediente


Pentru blat:
• 3 oua
• un praf sare
• 4 lg zahar
• 4 lg ulei
• un praf copt (10 gr)
• 200 gr.faina
• 2 lg cacao neagra
• rom

Pentru tapetat tava:
• 80 gr.zahar cu melasa
• 30 ml cafea espresso

Pentru flan:
• 4 oua de gaina
• 250 ml lapte
• 200 ml lapte condensat (din cel gros)
• 100 ml cafea tare

Descriere

Un desert aromat, super usor de preparat acasa! Secretul insa consta in cafeaua intensa, preparata printr-o apasare de buton la espressorul de cafea Prima Latte Red! Iti arata Laura's Sweets cat este de simplu!

Mod de preparare

  • Pregateste o tava marime 25x20cm
  • Pune la topit zaharul impreuna cu melasa intr-un vas si supravegheaza-l pentru ca acesta sa nu se arda
  • Adauga repede apa clocotita si mai lasa 1 minut pe foc. Toarna apoi cat este fierbinte in tava si roteste ca sa se tapeteze baza si peretii acesteia
  • Separat, in alt vas, mixeaza ouale cu un praf de sare. Adauga zaharul brun, uleiul in fir subtire si amesteca continuu 
  • Cerne faina impreuna cu cacaua si praful de copt si adauga peste compozitia lichida. Imediat ce aceasta s-a omogenizat, toarn-o in tava. Bate usor tava de blatul mesei pentru ca aceasta sa se niveleze frumos si echilibrat
  • In alt vas, mixeaza la viteza marisoara cele 4 oua cu laptele si laptele condensat, apoi adauga cafeaua preparata la espressorul Prima Latte Red si amesteca
  • Toarna compozitia de oua peste blat, apoi pune tava in alta tava in care toarna 2-3 cani de apa
  • Pune totul la cuptor si coace la 160 de grade C, timp de 60-70 de minute. Cand blatul a crescut frumos este ferm la atingere, poti scoate din cuptor
  • Lasa la temperat, apoi pune la rece pana a doua zi
  • Foloseste-te de un platou pentru a rasturna si portioneaza pentru a servi

Pofta buna!