Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta burger vegan cu sfecla

Reteta burger vegan cu sfecla
Reteta burger vegan cu sfecla

Porții

4

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

25m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Chifle integrale – 4 buc
• Maioneza vegetala – 4 linguri
• Sfecla rosie fiarta – 300 gr
• Orez fiert – 200 gr
• Fasole kidney la conserva (scursa bine) – 200 gr
• Ceapa alba – 2 buc
• Ceapa rosie – 1 buc
• Patrunjel – 1 legatura
• Varza kale – 4 5 frunze
• Salata – 4 frunze
• Rosii – cateva bucati
• Chimion – 1 varf de cutit
• Usturoi granulat – 1 lingurita
• Chimen macinat – 1/2 lingurita
• Pesmet – 100 gr
• Boia dulce – 1/2 lingurita
• Cimbru – 1 lingurita
• Ulei de masline – 1 2 linguri
• Pasta de susan (Tahini) – 1 lingura
• Fresh de lamaie – 1 lingura
• Sare si piper – dupa gust

Mod de preparare

• taiati sfecla cuburi si puneti-o in dispozitivul de tocat al blenderului Breville Hand Blender, impreuna cu orezul si fasolea kidney
• tocati ingredientele putin si puneti-le intr-un bol incapator
• taiati ceapa cubulete mici si puneti-o peste restul ingredientelor
• tocati patrunjelul, varza kale si adaugati-le si pe acestea, impreuna cu chimion, chimen macinat, usturoi granulat, boia dulce, cimbru, sare si piper, ulei de masline, pasta de susan, zeama de lamaie si pesmet
• amestecati totul foarte bine
• umeziti-va mainile si formati chiftele din aceasta compozitie
• Incingeti Breville Ultimate Grill Duraceramic si pune chiftelele pe acesta;
• verificati-le si in momentul cand au facut crusta, intoarceti-le cu grija si lasati-le inca 3 minute
• lasati-le sa se raceasca putin
• ungeti o jumatate de chifla cu maioneza vegetala si asezati chifteaua de burger
• taiati atat ceapa rosie, cat si rosiile rondele si asezati cateva deasupra
• rupeti frunze de salata si asezati deasupra
• presarati sare si piper si puneti si cealalta jumatate de chifla peste.

Pofta buna!