File de somon cu legume coapte
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• File de somon – 2 buc |
• Rosii cherry – 9 buc |
• Fenicul macinat – ½ lingurita |
• Coriandru macinat - ½ lingurita |
• Ardei kapia – 4 buc |
• Ardei iute – 4 buc |
• Ulei de masline – 90 ml (30 ml pe somon, 30 ml pe rosii, 30 ml pe ardei) |
• Sare, piper – dupa gust |
Mod de preparare
- Curata de solzi si scoate oasele file-urilor de somon;
- Stropeste-le cu 30 ml de ulei de somon;
- Adauga coriandru si fenicul pe deasupra;
- Pune sare si piper dupa gust;
- Amesteca-le bine;
- Pune 30 ml de ulei de masline pe ardeii kapia si ardeii iuti;
- Pune sare dupa gust;
- Pune 30 ml de ulei de masline pe rosii;
- Deschide platanele la 180 de grade, actionand butonul de eliberare a balamalelor;
- Seteaza temperatura maxima de gatire;
- Odata ce s-au incins platanele, aseaza somonul pe partea cu pielea intai;
- Pune langa el rosiile, iar pe cealalta jumatate de grill aseaza ardeii kapia si ardeii iuti;
- Intoarce somonul in momentul in care s-a albit 3 sferturi;
- Scoate rosiile in momentul coacerii;
- Intoarce ardeii pe grill in momentul in care s-au copt si au inceput sa se inmoaie;