Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

File de somon cu legume coapte

File de somon cu legume coapte

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• File de somon – 2 buc
• Roșii cherry – 9 buc
• Fenicul măcinat – ½ linguriță
• Coriandru măcinat - ½ linguriță
• Ardei kapia – 4 buc
• Ardei iute – 4 buc
• Ulei de măsline – 90 ml (30 ml pe somon, 30 ml pe roșii, 30 ml pe ardei)
• Sare, piper – după gust

Mod de preparare

  • Curăță de solzi și scoate oasele file-urilor de somon;
  • Stropește-le cu 30 ml de ulei de somon;
  • Adaugă coriandru și fenicul pe deasupra;
  • Pune sare și piper după gust;
  • Amestecă-le bine;
  • Pune 30 ml de ulei de măsline pe ardeii kapia și ardeii iuți;
  • Pune sare după gust;
  • Pune 30 ml de ulei de măsline pe roșii;
  • Deschide platanele la 180 de grade, acționând butonul de eliberare a balamalelor;
  • Setează temperatura maximă de gătire;
  • Odată ce s-au încins platanele, așază somonul pe partea cu pielea întâi;
  • Pune lângă el roșiile, iar pe cealaltă jumătate de grill așază ardeii kapia și ardeii iuți;
  • Întoarce somonul în momentul în care s-a albit 3 sferturi;
  • Scoate roșiile în momentul coacerii;
  • Întoarce ardeii pe grill în momentul în care s-au copt și au început să se înmoaie.