Reteta shaorma de casa, by Adi Hadean

Porții
1
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
30m
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru pasta de ardei copti: |
• Ardei capia 4 buc |
• Ardei iute – 1 buc |
• Ulei – 50 ml |
• Usturoi – 1 catel |
• Chimen – 1 lingurita |
• Coriandru – 1 lingurita |
Pentru lipie: |
• Lapte – 180 ml |
• Unt – 50 gr |
• Faina – 300 gr |
• Sare – 1/2 lingurita |
Pentru humus: |
• Lamaie – 1 buc |
• Usturoi – 4 catei |
• Pasta de susan – 2 linguri |
• Naut fiert – 400 gr |
• Ulei de masline – 60 gr |
• Chimion – 1 lingurita |
Pentru carne: |
• Pulpe de pui dezosate – 4 buc |
Pentru marinada: |
• Kefir |
• ulei |
• sare |
• piper |
• boia |
Mod de preparare
• Se pun pe grill-ul incins 4 ardei capia si ardeiul iute, taiati in jumatate; dupa 5 minute se scade temperatura la 75%, se preseaza cu partea superioara a grill-ului si se lasa cam 25 minute pana ce ardeiul se coace
• Se muta ardeii in blenderul Oster Reversible, se adauga 50 ml ulei, un catel de usturoi, o lingurita de chimen si una de coriandru, se pulseaza de 2 - 3 ori, apoi se lasa 30 de secunde la viteza mica
• Pentru lipie 180 ml lapte si 50 gr. de unt se incalzesc pana se topeste untul; se adauga peste acestea 300 gr. faina si ½ lingurita de sare si se framanta pana se obtine un aluat moale, aprox. 2 minute; se pune aluatul la odihnit 30 minute, se portioneaza in 8, se ruleaza in discuri si se coace in tigaie antiaderenta la foc mare
• Separat humusul se pregateste prin pulsarea la viteza mare a sucului unei lamai cu 4 catei de usturoi; se transfera lichidul intr-o cana, se adauga 2 linguri de pasta de susan in blenderul Oster Reversible, iar pe viteza 1 se incorporeaza treptat sucul de lamaie; se adauga 400 gr. naut fiert, 60 gr. ulei de masline si 1 lingurita de chimion si se foloseste functia de procesare alimente. Daca se doreste o consistenta mai fina, se mai paseaza crema pe viteza 2 inca 4 minute
• Se pun cele 4 pulpe de pui dezosate intr-o marinada din kefir, ulei, sare, piper si boia, se pune la frigider si se lasa peste noapte
• Se scoate carnea de la marinat si se frige pe grill-ul Duraceramic Breville timp de 15 minute pana se patrunde, se lasa sa se odihneasca si se taie bucatele; se curata apoi marinada de pe carne cu o laveta moale
• La final, pentru asamblare se incalzeste grill-ul la 50%, se adauga pe una din parti o lipie, iar pe cealalta carnea maruntita; se unge lipia cu o lingura de humus, o lingurita de pasta de ardei, se adauga salata verde proaspat taiata si se transfera carnea peste acestea, se asezoneaza si se ruleaza lipia pe un blat.
Pofta buna!
• Se muta ardeii in blenderul Oster Reversible, se adauga 50 ml ulei, un catel de usturoi, o lingurita de chimen si una de coriandru, se pulseaza de 2 - 3 ori, apoi se lasa 30 de secunde la viteza mica
• Pentru lipie 180 ml lapte si 50 gr. de unt se incalzesc pana se topeste untul; se adauga peste acestea 300 gr. faina si ½ lingurita de sare si se framanta pana se obtine un aluat moale, aprox. 2 minute; se pune aluatul la odihnit 30 minute, se portioneaza in 8, se ruleaza in discuri si se coace in tigaie antiaderenta la foc mare
• Separat humusul se pregateste prin pulsarea la viteza mare a sucului unei lamai cu 4 catei de usturoi; se transfera lichidul intr-o cana, se adauga 2 linguri de pasta de susan in blenderul Oster Reversible, iar pe viteza 1 se incorporeaza treptat sucul de lamaie; se adauga 400 gr. naut fiert, 60 gr. ulei de masline si 1 lingurita de chimion si se foloseste functia de procesare alimente. Daca se doreste o consistenta mai fina, se mai paseaza crema pe viteza 2 inca 4 minute
• Se pun cele 4 pulpe de pui dezosate intr-o marinada din kefir, ulei, sare, piper si boia, se pune la frigider si se lasa peste noapte
• Se scoate carnea de la marinat si se frige pe grill-ul Duraceramic Breville timp de 15 minute pana se patrunde, se lasa sa se odihneasca si se taie bucatele; se curata apoi marinada de pe carne cu o laveta moale
• La final, pentru asamblare se incalzeste grill-ul la 50%, se adauga pe una din parti o lipie, iar pe cealalta carnea maruntita; se unge lipia cu o lingura de humus, o lingurita de pasta de ardei, se adauga salata verde proaspat taiata si se transfera carnea peste acestea, se asezoneaza si se ruleaza lipia pe un blat.
Pofta buna!