Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta shaorma de casa, by Adi Hadean

Reteta shaorma de casa, by Adi Hadean
Reteta shaorma de casa, by Adi Hadean

Porții

1

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

30m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru pasta de ardei copti:
• Ardei capia 4 buc
• Ardei iute – 1 buc
• Ulei – 50 ml
• Usturoi – 1 catel
• Chimen – 1 lingurita
• Coriandru – 1 lingurita

Pentru lipie:
• Lapte – 180 ml
• Unt – 50 gr
• Faina – 300 gr
• Sare – 1/2 lingurita

Pentru humus:
• Lamaie – 1 buc
• Usturoi – 4 catei
• Pasta de susan – 2 linguri
• Naut fiert – 400 gr
• Ulei de masline – 60 gr
• Chimion – 1 lingurita

Pentru carne:
• Pulpe de pui dezosate – 4 buc

Pentru marinada:
• Kefir
• ulei
• sare
• piper
• boia

Mod de preparare

• Se pun pe grill-ul incins 4 ardei capia si ardeiul iute, taiati in jumatate; dupa 5 minute se scade temperatura la 75%, se preseaza cu partea superioara a grill-ului si se lasa cam 25 minute pana ce ardeiul se coace
• Se muta ardeii in blenderul Oster Reversible, se adauga 50 ml ulei, un catel de usturoi, o lingurita de chimen si una de coriandru, se pulseaza de 2 - 3 ori, apoi se lasa 30 de secunde la viteza mica
• Pentru lipie 180 ml lapte si 50 gr. de unt se incalzesc pana se topeste untul; se adauga peste acestea 300 gr. faina si ½ lingurita de sare si se framanta pana se obtine un aluat moale, aprox. 2 minute; se pune aluatul la odihnit 30 minute, se portioneaza in 8, se ruleaza in discuri si se coace in tigaie antiaderenta la foc mare
• Separat humusul se pregateste prin pulsarea la viteza mare a sucului unei lamai cu 4 catei de usturoi; se transfera lichidul intr-o cana, se adauga 2 linguri de pasta de susan in blenderul Oster Reversible, iar pe viteza 1 se incorporeaza treptat sucul de lamaie; se adauga 400 gr. naut fiert, 60 gr. ulei de masline si 1 lingurita de chimion si se foloseste functia de procesare alimente. Daca se doreste o consistenta mai fina, se mai paseaza crema pe viteza 2 inca 4 minute
• Se pun cele 4 pulpe de pui dezosate intr-o marinada din kefir, ulei, sare, piper si boia, se pune la frigider si se lasa peste noapte
• Se scoate carnea de la marinat si se frige pe grill-ul Duraceramic Breville timp de 15 minute pana se patrunde, se lasa sa se odihneasca si se taie bucatele; se curata apoi marinada de pe carne cu o laveta moale
• La final, pentru asamblare se incalzeste grill-ul la 50%, se adauga pe una din parti o lipie, iar pe cealalta carnea maruntita; se unge lipia cu o lingura de humus, o lingurita de pasta de ardei, se adauga salata verde proaspat taiata si se transfera carnea peste acestea, se asezoneaza si se ruleaza lipia pe un blat.

Pofta buna!