Espressor Manual Barista Max Breville
Espressor Manual Barista Max Breville
• Sistem de preinfuzare a cafelei
• Control optim al temperaturii
Specificații tehnice complete
Accesorii | Portafiltru de 58mm, tamper, accesoriu de curatare, recipient de lapte detasabil din inox, filtru cu perete dublu 30ml (single shot), filtru cu perete dublu 60ml (double shot) |
Functii | Tehnologie thermoblock, rasnita cu 30 de nivele de granulatie si capacitate de 250g, functie de spumare a laptelui, preinfuzare a cafelei |
Presiune | 15 bari |
Recipient lapte | 460 ml |
Rezervor apa | 2.8 L - detasabil |
Configurare manuala | Single Shot (30ml), Double Shot (60ml), Apa fierbinte (200ml) |
Dimensiuni (L x l x h) | 396 x 366 x 440 mm |
Garantie persoane fizice | 24 luni |
Garantie persoane juridice | 12 luni |
Greutate | 8.5 kg |
Alte functii | Portafiltru de 58mm (20-22g cafea) |
Cod produs | VCF126X |
Aspect general
De la boabe de cafea la un espresso cremos, oricand doresti, la tine acasa! Espressorul de cafea Breville Barista Max Espresso Machine face parte din ultima generatie de
espressoare si vine la pachet cu toate functiile moderne pentru ca tu sa te
bucuri de momente de rasfat si de o cafea ca in oras!
Noul portafiltru asigura distribuirea corecta a
granulelor de cafea pentru o aroma intensa si bogata, dar si o textura fina si
cremoasa de care te vei indragosti!
Espressorul dispune de paduri de cauciuc pe partea inferioara
pentru a minimiza nivelul de zgomot, dar si pentru a preveni vibratiile.
Mai mult, poti folosi orice tip de cana sau pahar, indiferent de inaltimea sa (spre exemplu ceasca de cafea, pahar de latte machiatto, cana de espresso, etc) deoarece Breville Barista Max Espresso Machine este special conceput in acest sens.
Sistemul in trei pasi
- Tehnologie thermoblock: toate piesele prin care apa trece pentru a prepara cafeaua perfecta sunt din inox. Acest aspect impreuna cu tehnologia thermoblock asigura o incalzire rapida, dar si mentinerea unei temperaturi constante
- Extragere omogena: cele 3 nivele de preinfuzare a cafelei macinate maximizeaza procesul de extractie, rezultand o cafea cremoasa si cu aroma bogata
- Temperatura stabila pe toata durata extractiei
Noul espressor de cafea de la Breville vine cu multe
accesorii: portafiltru de generatie noua de 58mm, recipient pentru lapte din
inox, periuta pentru curatare, disc pentru curatare, pin pentru curatare,
rezervor de apa detasabil cu o capacitate de 2.8L si tamper pentru cafea.
Bucura-te de noua tehnologie si fii propriul Barista la tine acasa alaturi de Breville Barista Max Espresso Machine de la Breville!

Alegerea pasionaților de cafea - Barista Max
Espressorul de
cafea Barista Max îți susține pasiunea pentru cafea și te ajută să
transformi prepararea cafelei într-un
adevărat ritual. Pune-ți creativitatea la încercare, spumează laptele cu steam
wand-ul aparatului și creează modele unice în spuma densă de lapte. Cappuccino,
Latte Machiatto, Flat White, și multe alte specialități pot fi preparate chiar
la tine acasă, alături de espressorul Barista Max!
Rasnita de 250g integrata

Alege unul din cele 30 de nivele de macinare: rasuceste rasnita spre stanga pentru o macinare mai fina, si spre dreapta pentru a obtine o granulatie mai mare. Este atat de intuitiv si usor de folosit!
Portafiltru de 58mm

Espressorul de cafea Barista Max Machine dispune de un portafiltru de 58mm, așa cum au toate espressoarele profesionale. În acesta intră o cantitate de 20-22g de cafea pentru a asigura un espresso perfect, de fiecare dată!
Latte Art la tine acasă

Exersează-ți creativitatea și îndemânarea cu ajutorul steam wand-ului cu abur! Spumează laptele și creează modele deosebite ce îi vor impresiona până și pe cei mai pretențioși musafiri! Latte Art, la tine acasă cu Breville Barista Max!
Funcție de spumare a laptelui

Rotește spre dreapta pentru a activa funcția de spumare a laptelui și spre stânga pentru a selecta opțiunea de apă fierbinte pentru ceaiuri și cafea neagră lungă!
Râșniță cu sistem Tap&Go

Printr-o singura atingere, transformi cafeaua boabe in cafea macinata fix asa cum iti place! Seteaza granulatia si lasa rasnita integrata sa se ocupe de restul!
Buton de pornire și indicator rasnita

Pornesti espressorul de cafea Barista Max Espresso Machine printr-o simpla apasare de buton, iar indicatorul luminos iti arata cand rasnita este in functiune.
Sistem auto shot control

Alege intre single (30ml) si double shot (60ml) si bucura-te de o cafea cu o aroma intensa! Foloseste doua cesti micute si selecteaza DoubleShot pentru a prepara doua espresso in acelasi timp!
Sistem de preinfuzare a cafelei

Sistemul special de pre-infuzare a cafelei pe 3 nivele te ajută să obții un espresso desăvârșit, intens și cremos. Înainte de fluxul constant de apă, espressorul distribuie o cantitate mai mică de apă fierbinte peste cafeaua presată, pentru a elibera aroma intensă a acesteia.
Control optim al temperaturii

Sistemul în 3 pași combină încălzirea rapidă prin funcția Thermoblock, pre-infuzarea cafelei pentru o extragere egală și controlul PID avansat ce are rolul de a distribui o temperatură optimă și constantă pe durata extracției. Împreună, acestea asigură un rezultat impecabil: un espresso cremos, aromat și intens!
Întrebări frecvente
Cea mai recomandată cafea este Arabica, deoarece are un gust mai aromat, mai fructat. Cel mai bun espresso se obține prin râșnirea pe loc a boabelor de cafea. Astfel, este indicat să eviți să cumperi cafea măcinată. Boabele de cafea de calitate produc un espresso perfect, cu aroma bogată, cremos și cu textură fină. Achiziționează cafeaua de la un magazine specializate, astfel poți afla ușor informații legate de prospețimea boabelor, dar și când au fost procesate și prăjite.
Prăjirea boabelor de cafea reprezintă un proces important, deoarece este responsabil pentru acea aromă intensă și delicioasă, dar și pentru textura cremoasă. Verifică punga de cafea boabe înainte să o cumperi și verifică dacă are înscrisă pe spate data la care acestea au fost prăijite. Este recomandat ca pentru un rezultat optim, boabele să nu fie consumate mai devreme de 4 zile și în cel mult 3 săptămâni de la data prăjirii.
Dacă punga de boabe vine cu un sistem tip ziplock de închidere, atunci o poți închide bine și păstra într-un loc ferit de căldură, umiditate și lumina soarelui. Dacă punga nu are un sistem de îmchidere, poți depozita cafeaua într-un borcan care izolează bine și nu permite aerului să intre. Mai mult, poți alege să videzi boabele în pungi sigilate, folosind un aparat de vidat.
Într-o anumită măsură, aroma unui espresso este dată și de calitatea apei utilizate. Apa de la robinet conține sedimente și minerale nadorite ce pot influența în mod negativ atât băutura, cât și espressorul de cafea. În cazul în care dorești să folosești apă de la robinet, este recomandat să o filtezi folosind o cană filtrantă sau un system de filtrare a apei pentru a reduce depunerile de calcar dar și alte substanțe ce afectează rezultatul final. Poți folosi și apă plată din comerț.
Când vine vorba despre râșnirea cafelei, un proces extrem de important, secretul este unul singur: să experimentezi până când găsești granulația ce îți oferă gustul care îți place cel mai mult.
O granulație prea mare nu va permite espressorului de cafea să extragă suficientă savoare, iar rezultatul va fi un espresso acid, cu gust ușor acru sau în unele cazuri, sărat. O granulație prea mica va avea un gust amărui și lipsit de aromă; îți va da impresia unui espresso tare, deși este defapt doar amar.
Pentru un gust intens și o textură cremoasă, este recomandat să râșnești cafeaua în fiecare dimineață, chiar înainte de prepararea acesteia.
Pe cât de important este procesul de râșnire, pe atât de importantă este și tasarea folosind un tamper. Acest process restricționează scurgerea apei, forțând cafeaua să interacționeze pentru mai mult timp cu apa. Astfel, rezultatul va fi o cafea aromată și intensă. Este recomandat ca tamperul să aibă aceeași dimensiune ca sita, pentru a obține o potrivire perfectă. După ce ați așezat cafeaua în filtru, presați-o cu tamperul cu o forță de aproximativ 13kg pentru nivelarea acesteia. Pentru o extracție uniformă, presarea fermă este esențială.
Pentru a asigura buna funcționare a espressorului, dar și pentru obținerea unui espresso perfect de fiecare dată este important ca aparatul să fie curățat și îngrijit corespunzător.
Curățarea espressorului: becul de curățare se va aprinde în culoare albastră pentru a semnala că este necesar un ciclu de curățare. Acesta durează aproximativ 7 minute. Înainte de începerea programului, asigurați-vă că în rezervorul de apă se află cel puțin un litru de apă și goliți tava de picurare, după care remontați-o. Așezați filtrul pentru espresso dublu și discul de curățare în mânerul grupului portafiltru. Introduceți o tabletă de curățare în centrul discului de curățare, în spațiul dedicat. Aceste tablete pot fi achiziționate online. Introduceți mânerul în capul grupului portafiltru și porniți ciclul de curățare: apăsați și mențineți apăsate simultan butoanele PORNIT/OPRIT și REGLARE MANUALĂ A DOZEI timp de 4 secunde. După terminarea ciclului de curățare, aparatul va emite un semnal sonor. Scurgeți apa din tava de picuare și uscați espressorul folosind un prosop de hârtie sau prosop curat.
Curățare rapidă: circulați apă prin capul grupului portafiltru apăsând butonul espresso simplu pentru ca apa fierbinte să curgă prin acesta. După ce s-a oprit, spălați tava de picurare, mânerul grupului portafiltru și discul de curățare în apă caldă cu un detergent slab, clătiți-le și uscați-le.
Curățarea râșniței: Săptămânal, îndepărtați orice urme de cafea măcinată de pe suportul de măcinare și gura de evacuare a cafelei măcinate cu o perie de curățare, stergeți și uscați cu o lavetă curată. Dacă rășnița este folosită zilnic, lamele trebuie curățate o data la 1-2 luni pentru garantarea unei performanțe optime.
Curățarea recipientului pentru boabe se face o data la 2-3 luni, cu apă caldă și detergent slab. Nu adăugați boabe de cafea în recipient decât după uscarea completă a acestuia.
Înainte de toate, este important să știi că laptele ales are o importanță foarte mare, precum și păstrarea acestuia. Cel mai recomandat lapte este cel de 3.5% grăsime, păstrat la frigider și folosit rece. Evită să umpli recipientul cu lapte și să îl lași afară.
Pentru a obține o textură de lapte ideală, este important ca steam wand-ul să fie poziționat la unghiul corect, recipientul de lapte să se afle în poziția optima, iar temperatura corespunzătoare să fie atinsă. Iată ce trebuie să faci:
- Umple recipientul de lapte pe trei sferturi folosind lapte rece, proaspăt scos de la frigider
- Selectează funcția STEAM rotind butonul spre dreapta. Când indicatorul luminous rămâne aprins, mută butonul înapoi în poziția OFF
- Poziționează steam wandul în recipientul cu lapte la ora 12, cu vârful îndreptat spre ora 15:00 și păstrează o distanță de un deget între steam wand și peretele recipientului. Mai mult, nu insera steam wand-ul până la fundul recipientului, ci doar puțin sub suprafața laptelui
- Menține recipientul de lapte pe cât de nemișcat posibil și ajustează poziția pe măsură ce nivelul laptelui crește
- Atunci când laptele își dublează nivelul, scufundă steam wand-ul până la fund și menține poziția timp de câteva secunde pentru a omogeniza consistența
- Vei știi că laptele este gata atunci când baza recipientului este prea fierbinte pentru a fi atinsă mai mult de 3 secunde
- Curăță întotdeauna steam wand-ul după fiecare utilizare și elimină laptele în exces, rămas în interior acestuia
Râșnește cafeaua boabe și adaugă 7-9 grame în filtru. Folosind tamperul, presează cafeaua cu putere și asigură-te că aceasta este presată și distribuită uniform pe întreaga suprafață a filtrului. Așează ceașca de cafea și încălzește-o cu apă fierbinte folosind funcția specială a espressorului de cafea Breville Barista Max. Ceașca ar trebui să aibă aproximativ 45 de grade. Pune filtrul în espressor și selectează butonul „espresso” si gata!


M-ar ajuta sa stiu cu ce tip de pastile anticalcar ar trebui sa il curat. adauga un raspuns



Rasnita are senzor pentru protectie. Daca se incalzeste nu mai permite rasnirea o perioada de timp. Din acest motiv nu poate fi folosita pentru a rasni cantitati mari de boabe intr-un interval scurt. Dupa ce se incalzeste, dureaza destul de mult pana se poate relua operatia de rasnire.
Materialele sunt de calitate.
Recomad aparatul! adauga un raspuns

Am o intrebare totusi: de unde pot achizitiona tabletele de curatare? Nu gasesc niciunde sa cumpar. Daca puteti, ajutati-ma cu un link. Multumesc! adauga un raspuns





Aparatul arata foarte bine, materialele folosite sunt de calitate si raportul pret - calitate mi se pare bun. adauga un raspuns



