Espressor Manual Barista Mini Breville
Espressor Manual Barista Mini Breville
• Sistem Auto Shot Control
• Duză de abur
Specificații tehnice
Accesorii | Portafiltru, un filtru cu perete dublu SingleShot, un filtru cu perete dublu DoubleShot, tamper, recipient de lapte detaşabil din inox |
Funcții | Tehnologie thermoblock, sistem auto shot control, sistem de spumare a laptelui, sistem de preinfuzare a cafelei |
Presiune | 15 bari |
Recipient lapte | 350 ml |
Rezervor apă | 2 L - detaşabil |
Configurare manuală | Single Shot (30ml), Double Shot (60ml), Apă fierbinte (200ml) |
Dimensiuni (L x l x h) | 350 x 296 x 386 mm |
Garanție persoane fizice | 24 luni |
Garanție persoane juridice | 12 luni |
Greutate | 5.59 kg |
Alte funcții | Portafiltru de 58mm (20-22g cafea) |
Cod produs | VCF125X |
Aspect general
Espressorul de cafea de la Breville te transformă în barista, chiar la tine acasă! Te bucuri de o cafea ca în oraș, oricând îți doresti! Breville Barista Mini este dotat cu toate funcțiile de ultimă generație, pentru ca momentele tale de răsfăț să fie desavârșite.
Portafiltrul asigură scurgerea uniformă a apei și o mai bună extragere a gustului.
Sistemul de pre-infuzare a cafelei reprezintă piesa de rezistență a acestui
espressor de cafea: o mică cantitate de apă este distribuită peste cafeaua macinată, presată înaintea fluxului continuu de apă, pentru a îmbogăți aroma cafelei.
Astfel, te bucuri de un espresso puternic și profiți la maxim de aroma cafelei!
Sistemul Thermoblock asigură încălzirea rapidă și obținerea unei temperaturi optime a apei pentru cea mai bună extracție a cafelei și pentru texturarea laptelui. Acesta încălzește apa astfel încât extracția cafelei să aibă loc la 92 de grade Celsius, chiar înainte de punctul de fierbere. Astfel, este asigurată extracția optimă a uleiurilor din cafeaua macinată. Temperaturile mai mari ard cafeaua, rezultând un gust amar.
Sistemul Italian Crema este secretul din spatele unui espresso intens, cremos și cu un strat de cremă aurie. Filtrul cu perete dublu creează contrapresiune suplimentară, oferind o aerare subtilă pentru o extragere adecvată a cafelei și o turnare constantă.
Sistemul auto-shot control îți permite să alegi cafeaua pe care o dorești.
Breville Barista Mini dispune de o duză de abur performantă, ce distribuie abur direct în recipientul cu lapte. Astfel, aburul presurizat încălzește și adaugă textură laptelui, fapt ce îți va permite să obții un cappuccino sau latte perfect, transformând băutura ta într-una deosebită.
Espressorul de cafea Barista Mini de la Breville va deveni rapid
prietenul tău cel mai bun în fiecare dimineață!
Espressorul dispune de pad-uri de cauciuc pe partea inferioară, pentru a minimiza nivelul de zgomot, dar și pentru a preveni vibrațiile. În
plus, poți folosi orice tip de cană sau pahar, indiferent de înălțimea sa (spre
exemplu, ceașcă de cafea, pahar de latte machiatto, cană de espresso, etc), deoarece Barista Mini este special conceput în acest sens.
Espressorul de cafea Breville Barista Mini vine cu multe
accesorii: portafiltru de 58mm, filtru cu perete dublu, filtru cu
perete simplu, recipient pentru lapte, accesoriu pentru curățare, rezervor de
apă detașabil cu o capacitate de 2L și tamper pentru cafea.
Bucură-te de tehnologie și fii barista la tine
acasă, alături de Barista Mini de la Breville!
Primul tau espressor de barista - Barista Mini
Cu espressorul de
cafea Barista Mini îți dezvolți pasiunea pentru cafea și dobândești aptitudinile
unui barista! Transformă prepararea
cafelei într-un adevărat ritual și pune-ți creativitatea la încercare: spumează
laptele cu duza de abur a aparatului și crează modele unice în spuma densă de
lapte – Latte Art la tine acasă! Cappuccino, Latte Machiatto, Flat White, și
multe alte specialități pot fi preparate simplu și rapid, alături de Breville Barista
Mini!
Control optim al temperaturii
Sistemul în 3 pași combină încălzirea rapidă prin funcția Thermoblock, pre-infuzarea cafelei pentru o extragere egală și controlul PID avansat ce are rolul de a distribui o temperatură optimă și constantă pe durata extracției.
Sistem auto shot control
Alege între single (30ml) și double shot (60ml) și savurează o cafea cu aromă intensă! Folosește două cești micuțe și selectează DoubleShot pentru a prepara două espresso în același timp!
Portafiltru de 58mm
Espressorul de cafea Barista Mini dispune de un portafiltru de 58mm, folosit la toate espressoarele profesionale, în care intră o cantitate de 20-22g de cafea.
Spumare a laptelui
Rotește spre dreapta pentru a activa funcția de spumare a laptelui și spre stânga pentru a selecta opțiunea de apă fierbinte pentru ceaiuri și cafea neagră lungă!
Latte Art la tine acasă
Duza de abur spumează laptele și deschide noi orizonturi creative în materie de Latter Art, care îi vor impresiona până și pe cei mai pretențioși musafiri!
Sistem de preinfuzare
Espressorul Barista Mini dispune de un sistem special de pre-infuzare a cafelei. Înainte de fluxul constant de apă, espressorul distribuie o cantitate mai mică de apă fierbinte peste cafeaua presată pentru a elibera aroma intensă a acesteia.
Caracteristici | Espressor Manual Barista Mini Breville | Espressor Manual Barista Max + Breville | Espressor Manual Barista Max Breville | Espressor Barista Signature Breville |
---|---|---|---|---|
Accesorii | Portafiltru, un filtru cu perete dublu SingleShot, un filtru cu perete dublu DoubleShot, tamper, recipient de lapte detasabil din inox | Portafiltru, tamper, accesoriu de curatare, recipient de lapte detasabil din inox, filtru cu perete simplu - single shot, filtru cu perete simplu- double shot | Portafiltru de 58mm, tamper, accesoriu de curatare, recipient de lapte detasabil din inox, filtru cu perete dublu 30ml (single shot), filtru cu perete dublu 60ml (double shot) | Portafiltru de 58mm, tamper, accesoriu de curăţare, recipient de lapte din inox, filtru single shot, filtru double shot |
Funcții | Tehnologie thermoblock, sistem auto shot control, sistem de spumare a laptelui, sistem de preinfuzare a cafelei | Tehnologie thermoblock, rasnita cu 30 de nivele de granulatie si capacitate de 250g, functie de spumare a laptelui, preinfuzare a cafelei | Tehnologie thermoblock, rasnita cu 30 de nivele de granulatie si capacitate de 250g, functie de spumare a laptelui, preinfuzare a cafelei | tehnologie Dual Thermoblock, râșniță cu 30 niveluri de granulație și capacitate de 250g, funcție de spumare a laptelui, preinfuzare a cafelei, personalizare manuală |
Presiune | 15 bari | 15 bari | 15 bari | 15 bari |
Recipient lapte | 350 ml | 460 ml | 460 ml | 460 ml |
Rezervor apă | 2 L - detasabil | 2.8 L - detasabil | 2.8 L - detasabil | 2.8 L, detașabil |
Configurare manuală | Single Shot (30ml), Double Shot (60ml), Apa fierbinte (200ml) | Single Shot, Double Shot, Apa fierbinte (200ml) | Single Shot (30ml), Double Shot (60ml), Apa fierbinte (200ml) | single shot, double shot, apă fierbinte, spumant de lapte |
Dimensiuni (L x l x h) | 350 x 296 x 386 mm | 400 x 370 x 440 mm | 396 x 366 x 440 mm | 415 x 310 x 330 mm |
Garanție persoane fizice | 24 luni | 24 luni | 24 luni | 24 luni |
Garanție persoane juridice | 12 luni | 12 luni | 12 luni | 12 luni |
Greutate | 5.59 kg | 8.62 kg | 8.5 kg | 11.2 kg |
Alte funcții | Portafiltru de 58mm (20-22g cafea) | Interfata LCD, portafiltru de 58mm (20-22g cafea) | Portafiltru de 58mm (20-22g cafea) | Interfață LED, portafiltru de 58mm (20-22g cafea), timer |
Cod produs | VCF125X | VCF152X-01 | VCF126X | VCF161X-01 |
Întrebări frecvente
Cea mai recomandată cafea este Arabica, deoarece are un gust mai aromat, mai fructat. Cel mai bun espresso se obține prin râșnirea pe loc a boabelor de cafea. Astfel, este indicat să eviți să cumperi cafea măcinată. Boabele de cafea de calitate produc un espresso perfect, cu aroma bogată, cremos și cu textură fină. Achiziționează cafeaua de la un magazine specializate, astfel poți afla ușor informații legate de prospețimea boabelor, dar și când au fost procesate și prăjite.
Prăjirea boabelor de cafea reprezintă un proces important, deoarece este responsabil pentru acea aromă intensă și delicioasă, dar și pentru textura cremoasă. Verifică punga de cafea boabe înainte să o cumperi și verifică dacă are înscrisă pe spate data la care acestea au fost prăijite. Este recomandat ca pentru un rezultat optim, boabele să nu fie consumate mai devreme de 4 zile și în cel mult 3 săptămâni de la data prăjirii.
Dacă punga de boabe vine cu un sistem tip ziplock de închidere, atunci o poți închide bine și păstra într-un loc ferit de căldură, umiditate și lumina soarelui. Dacă punga nu are un sistem de îmchidere, poți depozita cafeaua într-un borcan care izolează bine și nu permite aerului să intre. Mai mult, poți alege să videzi boabele în pungi sigilate, folosind un aparat de vidat.
Într-o anumită măsură, aroma unui espresso este dată și de calitatea apei utilizate. Apa de la robinet conține sedimente și minerale nadorite ce pot influența în mod negativ atât băutura, cât și espressorul de cafea. În cazul în care dorești să folosești apă de la robinet, este recomandat să o filtezi folosind o cană filtrantă sau un system de filtrare a apei pentru a reduce depunerile de calcar dar și alte substanțe ce afectează rezultatul final. Poți folosi și apă plată din comerț.
Când vine vorba despre râșnirea cafelei, un proces extrem de important, secretul este unul singur: să experimentezi până când găsești granulația ce îți oferă gustul care îți place cel mai mult.
O granulație prea mare nu va permite espressorului de cafea să extragă suficientă savoare, iar rezultatul va fi un espresso acid, cu gust ușor acru sau în unele cazuri, sărat. O granulație prea mica va avea un gust amărui și lipsit de aromă; îți va da impresia unui espresso tare, deși este defapt doar amar.
Pentru un gust intens și o textură cremoasă, este recomandat să râșnești cafeaua în fiecare dimineață, chiar înainte de prepararea acesteia.
Pe cât de important este procesul de râșnire, pe atât de importantă este și tasarea folosind un tamper. Acest process restricționează scurgerea apei, forțând cafeaua să interacționeze pentru mai mult timp cu apa. Astfel, rezultatul va fi o cafea aromată și intensă. Este recomandat ca tamperul să aibă aceeași dimensiune ca sita, pentru a obține o potrivire perfectă. După ce ați așezat cafeaua în filtru, presați-o cu tamperul cu o forță de aproximativ 13kg pentru nivelarea acesteia. Pentru o extracție uniformă, presarea fermă este esențială.
Râșnește cafeaua boabe și adaugă 7-9 grame în filtru. Folosind tamperul, presează cafeaua cu putere și asigură-te că aceasta este presată și distribuită uniform pe întreaga suprafață a filtrului. Încălzește ceașca de cafea cu apă fierbinte (aceasta ar trebui să aibă aproximativ 45 de grade). Pune filtrul în espressor și selectează butonul „espresso” si gata!
Înainte de toate, este important să știi că laptele ales are o importanță foarte mare, precum și păstrarea acestuia. Cel mai recomandat lapte este cel de 3.5% grăsime, păstrat la frigider și folosit rece. Evită să umpli recipientul cu lapte și să îl lași afară.
Pentru a obține o textură de lapte ideală, este important ca duza de abur să fie poziționată la unghiul corect, recipientul de lapte să se afle în poziția optima, iar temperatura corespunzătoare să fie atinsă. Iată ce trebuie să faci:
- Umple recipientul de lapte pe trei sferturi folosind lapte rece, proaspăt scos de la frigider
- Selectează funcția STEAM rotind butonul spre dreapta. Când indicatorul luminous rămâne aprins, mută butonul înapoi în poziția OFF
- Poziționează duza de abur în recipientul cu lapte la ora 12, cu vârful îndreptat spre ora 15:00 și păstrează o distanță de un deget între steam wand și peretele recipientului. Mai mult, nu insera duza de abur până la fundul recipientului, ci doar puțin sub suprafața laptelui
- Menține recipientul de lapte pe cât de nemișcat posibil și ajustează poziția pe măsură ce nivelul laptelui crește
- Atunci când laptele își dublează nivelul, scufundă duza de abur până la fund și menține poziția timp de câteva secunde pentru a omogeniza consistența
- Vei știi că laptele este gata atunci când baza recipientului este prea fierbinte pentru a fi atinsă mai mult de 3 secunde
- Curăță duza de abur după fiecare utilizare și elimină laptele în exces, rămas în interior acestuia
Am avut atatea momente de ezitare, dar ma bucur ca l-am luat. Este exact ce-mi doream.
Cafelele predefinite le-am modificat, ceva mai mari/lungi.
Spumarea laptelui funcționează super.
Doar sa ne mai perfecționam putin si vom face niște cafele super cu un design fain. adauga un raspuns
Exact ce cautam.
Cafeaua este gustoasa, spuma este generoasa.
Mi-ar fi placut sa aiba si o sita nepresurizata single wall.
Cantitatile default 30ml si 60ml sunt prea tari pentru mine asa ca l-am reprogramat undeva la 50ml si 100ml. (probabil depinde si de cafea, eu folosesc boabe pe care le macin eu). adauga un raspuns
Daca beti cafeaua cu lapte, puteti face cafea destul de ok si fara sita presurizata..dar daca aveti rasnita, recomand o sita nepresurizata!
Cat despre spumarea laptelui, daca va uitati la tutoriale pe youtube, puteti obtine lapte perfecta pentru latte art...puteti exersa spumarea laptelui cu apa rece si 1 picatura de detergent pt vase. adauga un raspuns
Dezavantajul este ca daca vrei un sg shot de esspresso ,care sa curga intr-o cescuta mica de esspresso nu prea ai cum,distanta dintre cele 2 orificii ale portafiltrului fiind prea mare.
Iti trebuie o ceasca normala,cu gura larga adauga un raspuns
Nu necersita efort mare pentru curatare.
Este foarte importanta calitatea boabelor de cafea . Reusesc sa spumez lapte foarte bine. adauga un raspuns
Trebuie sa mai lucrez la tehnica de spumare a laptelui.
All in all, avand in vedere gustul cafelei, a meritat. adauga un raspuns
Cand am cumparat acest espressor (manual) stiam ca trebuie sa muncesc un timp pentru ca sa obtin un shot de calitate si ca sa invat sa obtin o spuma cremoasa de lapte pentru un latte sau cappuccino. Dar in final satisfactia este maxima.
Si inca ceva: pentru un shot bun cu crema si aroma trebuie o cafea buna, de preferat de la o prajitorie artizanala, cafea proaspat prajita, boabe, si proaspat rasnita acasa cand iti faci cafeaua.
Nota 10 pentru:
- Cadou/promotie
- promptitudine in privinta expeditiei. adauga un raspuns
Dacă ai sfaturi pentru a putea spuma laptele corect, te rog sa le împărtășești cu noi. Mie nu-mi iese in niciun fel!
Mersi
Recomand! adauga un raspuns
Tanjeam dupa un espresso "ca la cafenea" si imi doream de mult timp un astfel de aparat: Mic, dar care sa ma ajute sa imi fac o cafea pe placul meu.
Pana acum am facut : Espresso, Americano, Latte si Flat White. Bonus - pentru cea mica, lapte spumat cu scortisoara si zahar vanilat :).
Comanda a fost onorata super prompt - in mai putin de 18 ore aveam aparatul in casa. Incantat de achizitie si de servicii. adauga un raspuns
Pro:
- foarte usor de folosit
- am incercat cu cafea créma si chiar face mult spuma de cafea
- gustul cafelei este foarte intens (asta depinde si de cafea/cantitatea cafelei/tamping etc.)
- accessoriile sunt incluse in pachet (tamper, porta-filter cu 2 filtre, cana pentru lapte)
- usor de curatat!
- cantitate de apa poate fi ajustata
- arata bine!
- am primit ca cadou si o rasnita de cafea!
Contra:
- partea laterala este din plastic, poate ar arata si mai calitativ daca era din inox
Recomand! adauga un raspuns
Recomand cu drag! adauga un raspuns
Ca si sugestie: ar fi bine sa prezentati si modul de curatare. Am pierdut ceva timp cautand pe net, pana m-am hotarat sa-l cumpar. adauga un raspuns
Am achizitionat acest Breville si am fost placut surprins de cafeaua ce o ofera. Pentru mine, este net superior aparatelor foloiste pana acum. Eu ii ofer 5 stele. Sper sa fie si fiabil in timp. adauga un raspuns
În rest, funcționează perfect, mult mai simplu de utilizat data de alte mărci, inclusiv spumare laptelui. adauga un raspuns
Face o cafea foarte buna cu conditia sa utilizezi cafea de calitate si sa nu presezi prea tare cafeaua in cos. adauga un raspuns
Am testat inainte 2 espressoare delonghi dar nu se compara cu acesta. adauga un raspuns