Espressor Barista Signature Breville
Espressor Barista Signature Breville
• Măcinare inteligentă
Specificații tehnice
Accesorii | Portafiltru de 58mm, tamper, accesoriu de curăţare, recipient de lapte din inox, filtru single shot, filtru double shot |
Accesorii integrate | filtru de apă integrat |
Funcții | tehnologie Dual Thermoblock, râșniță cu 30 niveluri de granulație și capacitate de 250g, funcție de spumare a laptelui, preinfuzare a cafelei, personalizare manuală |
Presiune | 15 bari |
Recipient lapte | 460 ml |
Rezervor apă | 2.8 L, detașabil |
Configurare manuală | single shot, double shot, apă fierbinte, spumant de lapte |
Dimensiuni (L x l x h) | 415 x 310 x 330 mm |
Garanție persoane fizice | 24 luni |
Garanție persoane juridice | 12 luni |
Greutate | 11.2 kg |
Alte funcții | Interfață LED, portafiltru de 58mm (20-22g cafea), timer |
Cod produs | VCF161X-01 |
În cutie
espressor manual Barista Signature
rezervor de
apă detașabil (2,8L)
recipient de
lapte
grilă tavă de
picurare detașabilă
tavă de
picurare detașabilă și recipient detașabil pentru cafeaua măcinată
tamper
cap de grup și
portafiltru de 58 mm
recipient de
boabe de cafea detașabil
tavă de
depozitare a accesoriilor
accesorii de
curățare (disc cu silicon, perie, ac de curățare)
filtru pentru
espresso simplu
filtru pentru
espresso dublu
Aspect general
Noul espressor de cafea boabe Barista Signature de la Breville, vârful de gamă al acestui brand, îți aduce acasă cafeaua cu un gust bogat, personalizat în detaliu! Descoperă espressorul manual Barista Signature, partenerul alături de care prepari cafea pe gustul tău cu ușurință, în câteva minute!
Optimizat pentru una sau două porții simultate de cafea americano, latte, flat white sau cappuccino, Breville Barista Signature înseamnă un mix de inteligență și performanță, într-un design elegant, potrivit cu orice bucătărie modernă.
Tehnologia Dual Thermoblock face posibilă atât prepararea a una sau două cafele la temperatura perfectă, cât și spumarea laptelui simultan, ceea ce înseamnă un plus de gust, într-un timp scurt de așteptare.
Mai puține reziduuri de măcinare. Resturile de cafea măcinată rămân în tava de colectare, în loc să ajungă pe masă. După măcinarea boabelor, cantitatea de resturi este minimizată (comparativ cu modelul Barista Max Breville).
Râșnița inteligentă îți oferă feedback despre cantitatea optimă de cafea boabe necesare pentru 1 sau 2 espresso, dar și gradul de măcinare al boabelor. Poți personaliza măcinarea mulțumită celor 30 de setări ale râșniței, în timp ce cantitatea de boabe măcinate este ajustată în funcție de porțiile de cafea pe care le pregătești.
Cu ajutorul aburului, tubul de spumare rece la atingere spumează laptele în mod catifelat, iar tu îl manevrezi în siguranță.
Acest aparat este potrivit mai ales dimineților când vrei să savurezi o cafea excelentă preparată rapid, dar și momentelor de relaxare, cu un cappuccino aromat.
Răsfață-te zilnic cu o cafea pe gustul tău, alături de espressorul de cafea boabe Barista Signature Breville!
Descoperă gama completă de espressoare Breville!
Adrian Cărădeanu recomandă espressorul Barista Signature
Espressorul
Barista Signature te ajută să îți pui semnătura pe fiecare espresso,
cappuccino, latte sau flat white. Râșnița inteligentă te ghidează în timp real,
ca să obții un gust aromat. Prepari cafeaua și, în același timp, spumezi și
pregătești laptele.
Totul se
întâmplă rapid și impecabil.
Recunoscut internațional pentru design
Espressorul Barista Signature este recunoscut de către specialiștii din juriul premiilor Red Dot 2024, pentru designul său elegant, funcțiile ușor de folosit și calitatea excelentă a espresso-ului.
1 – Afișaj LED cu alerte (apă scăzută și curățare) și indicatoare (măcinare și recipient de boabe)
2 – Întrerupător și indicator de pornire
3 – Extracție și personalizarea espresso-ului (injecție manuală, espresso simplu, espresso dublu)
4 – Funcțiile de apă caldă și aburi
Mai puține reziduuri
Tehnologia dezvoltată de Breville face ca resturile de cafea măcinată să rămână în tava de colectare, pentru un proces mai ușor de curățare.
Dual Thermoblock
Prepari una sau două cafele în același timp, la temperatura optimă. În paralel, poți spuma laptele și economisești timp de fiecare dată.
Măcinare inteligentă
Ai la dispoziție 30 de setări, ca să poți ajusta măcinarea în funcție de specificul boabelor și feedback în timp real, pentru o aromă intensă.
Stabilitate și siguranță
Espressorul din inox are o greutate de 11,2 kg, mulțumită căreia va avea o stabilitate sporită și îți va permite să îl manevrezi în siguranță.
Precizie sporită
Ecranul LED oferă informații despre extragerea cafelei în timp real, astfel încât să poți seta cu precizie consistența cafelei.
Consum redus de energie
După prepararea cafelei, espressorul este programat să se închidă singur, pentru a eficientiza consumul de energie.
Caracteristici | Espressor Manual Barista Mini Breville | Espressor Manual Barista Max + Breville | Espressor Manual Barista Max Breville | Espressor Barista Signature Breville |
---|---|---|---|---|
Accesorii | Portafiltru, un filtru cu perete dublu SingleShot, un filtru cu perete dublu DoubleShot, tamper, recipient de lapte detasabil din inox | Portafiltru, tamper, accesoriu de curatare, recipient de lapte detasabil din inox, filtru cu perete simplu - single shot, filtru cu perete simplu- double shot | Portafiltru de 58mm, tamper, accesoriu de curatare, recipient de lapte detasabil din inox, filtru cu perete dublu 30ml (single shot), filtru cu perete dublu 60ml (double shot) | Portafiltru de 58mm, tamper, accesoriu de curăţare, recipient de lapte din inox, filtru single shot, filtru double shot |
Funcții | Tehnologie thermoblock, sistem auto shot control, sistem de spumare a laptelui, sistem de preinfuzare a cafelei | Tehnologie thermoblock, rasnita cu 30 de nivele de granulatie si capacitate de 250g, functie de spumare a laptelui, preinfuzare a cafelei | Tehnologie thermoblock, rasnita cu 30 de nivele de granulatie si capacitate de 250g, functie de spumare a laptelui, preinfuzare a cafelei | tehnologie Dual Thermoblock, râșniță cu 30 niveluri de granulație și capacitate de 250g, funcție de spumare a laptelui, preinfuzare a cafelei, personalizare manuală |
Presiune | 15 bari | 15 bari | 15 bari | 15 bari |
Recipient lapte | 350 ml | 460 ml | 460 ml | 460 ml |
Rezervor apă | 2 L - detasabil | 2.8 L - detasabil | 2.8 L - detasabil | 2.8 L, detașabil |
Configurare manuală | Single Shot (30ml), Double Shot (60ml), Apa fierbinte (200ml) | Single Shot, Double Shot, Apa fierbinte (200ml) | Single Shot (30ml), Double Shot (60ml), Apa fierbinte (200ml) | single shot, double shot, apă fierbinte, spumant de lapte |
Dimensiuni (L x l x h) | 350 x 296 x 386 mm | 400 x 370 x 440 mm | 396 x 366 x 440 mm | 415 x 310 x 330 mm |
Garanție persoane fizice | 24 luni | 24 luni | 24 luni | 24 luni |
Garanție persoane juridice | 12 luni | 12 luni | 12 luni | 12 luni |
Greutate | 5.59 kg | 8.62 kg | 8.5 kg | 11.2 kg |
Alte funcții | Portafiltru de 58mm (20-22g cafea) | Interfata LCD, portafiltru de 58mm (20-22g cafea) | Portafiltru de 58mm (20-22g cafea) | Interfață LED, portafiltru de 58mm (20-22g cafea), timer |
Cod produs | VCF125X | VCF152X-01 | VCF126X | VCF161X-01 |
Întrebări frecvente
Cea mai recomandată cafea este Arabica, deoarece are un gust mai aromat, mai fructat. Cel mai bun espresso se obține prin râșnirea pe loc a boabelor de cafea. Astfel, este indicat să eviți să cumperi cafea măcinată. Boabele de cafea de calitate produc un espresso perfect, cu aroma bogată, cremos și cu textură fină. Achiziționează cafeaua de la un magazine specializate, astfel poți afla ușor informații legate de prospețimea boabelor, dar și când au fost procesate și prăjite.
Prăjirea boabelor de cafea reprezintă un proces important, deoarece este responsabil pentru acea aromă intensă și delicioasă, dar și pentru textura cremoasă. Verifică punga de cafea boabe înainte să o cumperi și verifică dacă are înscrisă pe spate data la care acestea au fost prăijite. Este recomandat ca pentru un rezultat optim, boabele să nu fie consumate mai devreme de 4 zile și în cel mult 3 săptămâni de la data prăjirii.
Dacă punga de boabe vine cu un sistem tip ziplock de închidere, atunci o poți închide bine și păstra într-un loc ferit de căldură, umiditate și lumina soarelui. Dacă punga nu are un sistem de îmchidere, poți depozita cafeaua într-un borcan care izolează bine și nu permite aerului să intre. Mai mult, poți alege să videzi boabele în pungi sigilate, folosind un aparat de vidat.
Într-o anumită măsură, aroma unui espresso este dată și de calitatea apei utilizate. Apa de la robinet conține sedimente și minerale nadorite ce pot influența în mod negativ atât băutura, cât și espressorul de cafea. În cazul în care dorești să folosești apă de la robinet, este recomandat să o filtezi folosind o cană filtrantă sau un system de filtrare a apei pentru a reduce depunerile de calcar dar și alte substanțe ce afectează rezultatul final. Poți folosi și apă plată din comerț.
Când vine vorba despre râșnirea cafelei, un proces extrem de important, secretul este unul singur: să experimentezi până când găsești granulația ce îți oferă gustul care îți place cel mai mult.
O granulație prea mare nu va permite espressorului de cafea să extragă suficientă savoare, iar rezultatul va fi un espresso acid, cu gust ușor acru sau în unele cazuri, sărat. O granulație prea mica va avea un gust amărui și lipsit de aromă; îți va da impresia unui espresso tare, deși este defapt doar amar.
Pentru un gust intens și o textură cremoasă, este recomandat să râșnești cafeaua în fiecare dimineață, chiar înainte de prepararea acesteia.
Pe cât de important este procesul de râșnire, pe atât de importantă este și tasarea folosind un tamper. Acest process restricționează scurgerea apei, forțând cafeaua să interacționeze pentru mai mult timp cu apa. Astfel, rezultatul va fi o cafea aromată și intensă. Este recomandat ca tamperul să aibă aceeași dimensiune ca sita, pentru a obține o potrivire perfectă. După ce ați așezat cafeaua în filtru, presați-o cu tamperul cu o forță de aproximativ 13kg pentru nivelarea acesteia. Pentru o extracție uniformă, presarea fermă este esențială.
Râșnește cafeaua boabe și adaugă 7-9 grame în filtru. Folosind tamperul, presează cafeaua cu putere și asigură-te că aceasta este presată și distribuită uniform pe întreaga suprafață a filtrului. Încălzește ceașca de cafea cu apă fierbinte (aceasta ar trebui să aibă aproximativ 45 de grade). Pune filtrul în espressor și selectează butonul „espresso” si gata!
Înainte de toate, este important să știi că laptele ales are o importanță foarte mare, precum și păstrarea acestuia. Cel mai recomandat lapte este cel de 3.5% grăsime, păstrat la frigider și folosit rece. Evită să umpli recipientul cu lapte și să îl lași afară.
Pentru a obține o textură de lapte ideală, este important ca duza de abur să fie poziționată la unghiul corect, recipientul de lapte să se afle în poziția optima, iar temperatura corespunzătoare să fie atinsă. Iată ce trebuie să faci:
- Umple recipientul de lapte pe trei sferturi folosind lapte rece, proaspăt scos de la frigider
- Selectează funcția STEAM rotind butonul spre dreapta. Când indicatorul luminous rămâne aprins, mută butonul înapoi în poziția OFF
- Poziționează duza de abur în recipientul cu lapte la ora 12, cu vârful îndreptat spre ora 15:00 și păstrează o distanță de un deget între steam wand și peretele recipientului. Mai mult, nu insera duza de abur până la fundul recipientului, ci doar puțin sub suprafața laptelui
- Menține recipientul de lapte pe cât de nemișcat posibil și ajustează poziția pe măsură ce nivelul laptelui crește
- Atunci când laptele își dublează nivelul, scufundă duza de abur până la fund și menține poziția timp de câteva secunde pentru a omogeniza consistența
- Vei știi că laptele este gata atunci când baza recipientului este prea fierbinte pentru a fi atinsă mai mult de 3 secunde
- Curăță duza de abur după fiecare utilizare și elimină laptele în exces, rămas în interior acestuia