Rețetă trifle cu dovleac și cafea la espressorul Breville Bijou Barista by Laura's Sweets
Porții
4
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
40m
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
|
Blat: |
| • 3 ouă de găină |
| • un praf sare |
| • 3 lg făină de grâu |
| • 3 lg zahăr brut |
| • 1 lg cacao |
|
Pentru însiropat: |
| • 50 ml espresso |
|
Cremă dovleac: |
| • 250 gr.dovleac plăcintar, curățat |
| • 2 lg zahăr brut |
| • 50 ml apă |
| • scorțișoară măcinată (după gust) |
|
Sos ciocolată: |
| • 80 gr.ciocolată neagră |
| • 20 ml espresso |
|
Frișcă: |
| • 250 gr.smântână 32% |
| • 30 gr.zahăr pudră (după gust) |
|
Decor: |
| • Ornamente ciocolată |
Descriere
Trifle este un desert delicat englezesc, perfect pentru săbători sau evenimente speciale. Încearcă rețeta de toamnă-iarnă cu dovleac și cafea!
Mod de preparare
- Se prepară blatul.
- Albușurile cu un praf de sare se mixează spuma.
- Când devin albe și dense, se adaugă zaharul și se continua mixarea până se obține o bezea ferma și lucioasa.
- Faina se cerne cu cacaua și se încorporează în compoziția de oua. Se toarnă într-o forma de copt (18 cm) și se coace la 170 grade C, timp de 25 – 30 minute. Se scoate și se lasă la temperat.
- Separat, dovleacul se taie cubulete și se pune într-o cratiță.
- Se transferă pe foc și se adaugă puțină apă și zahăr după gust.
- Se lasă la foc mic, până se înmoaie dovleacul.
- Se pasează cu blenderul, iar compoziția se lasă la răcit, apoi se transferă într-un poche.
- Ciocolata se topește pe baie de aburi, apoi se adaugă cafeaua și se omogenizează și se lasă la răcit.
- Smântâna se mixează până devine pufoasă, apoi se adaugă zahăr după gust.
- Frișca obținută se transferă într-un poche.
- Se pregătesc formele de trifle (se poate folosi una mare sau mono porții).
- Blatul se taie în două straturi egale, apoi se decupează discuri cu același diametru ca al formelor.
- Se așază un strat de blat, se insiropeaza cu cafea.
- Se spriteaza puțin sos de ciocolată, apoi un strat din pureul de dovleac.
- Se pudrează cu scorțișoară. Urmează un strat de frișcă.
- Se alternează astfel straturile până se umple fiecare formă.
- Se încheie cu un strat de frișcă.
- Se ornează după gust, apoi se dau la rece până în momentul servirii.
- Este un desert excelent, combinația de cafea cu dovleac și scorțișoară fiind una extraordinar de gustoasă.
- Pentru un gust intens de cafea, vă recomand să folosiți cafea neindulcita, restul ingredientelor fiind destul de dulci.
- Să vă fie de folos!

