Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă prăjitură cu cafea și migdale by Dulciuri Fel de Fel

Rețetă prăjitură cu cafea și migdale by Dulciuri Fel de Fel
Rețetă prăjitură cu cafea și migdale by Dulciuri Fel de Fel Rețetă prăjitură cu cafea și migdale by Dulciuri Fel de Fel Rețetă prăjitură cu cafea și migdale by Dulciuri Fel de Fel

Porții

1

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Blat:
• 100 g migdale măcinate fin
• 100 g zahăr brun
• 5 albușuri
• 2 lingurițe ness
• 150 de grame de unt
• Esență de vanilie
• 2 gălbenușuri
• 100 g făină
• 5 g praf de copt

Blat crocant:
• 75 g unt
• 75 g zahăr brun
• 100 g migdale măcinate
• 75 g făină
• Esență de vanilie

Crema de cafea:
• 100 ml espresso
• 50 ml lapte
• 2 gălbenușuri
• 1 ou
• 100 g zahăr
• 300 g unt
• 200 ml smântână pentru frișcă

Bezea italiană:
• 150 g zahăr
• 3 linguri de apă
• 2 albușuri

Descriere

Cremă fină cu aromă de cafea, crustă crunchy și un blat excepțional! Dulciuri Fel de Fel te invită să încerci această prăjitură cu cafea și migdale, ușor de pregătit și foarte gustoasă! Secretul? Cafeaua proaspăt preparată la espressorul Breville Barista Bijou!

Mod de preparare

Blat:
  • Untul se pune într-o crăticioară și se topește la foc mic. Se fierbe câteva minute, până se închide ușor la culoare, amestecând continuu. Se adaugă nessul și se amestecă până acesta se dizolvă.
  • În vasul robotului de bucătărie (sau untr-un castron încăpător) se pun migdalele măcinate, esență de vanilie și zahărul brun. Amestecați bine încorporând 2 albușuri și gălbenușurile. Mixați bine până se obține o pastă consistentă. Adăugați untul cu cafea, care este cald încă și mixași bine. La sfârșit adăugați făina amestecată cu praful de copt și un praf de sare.
  • Restul de albușuri se mixează cu un praf de sare până devin o spumă consistentă. Adăugăm cca 1/3 din cantitate peste compoziția cu unt și migdale și amestecăm bine. Restul de albuș se încorporează cu o spatulă, de jos în sus, pentru a pierde cât mai puțin aer din compoziție
  • Turnăm compoziția în strat uniform într-o tavă (24 cm diametru) tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptor la 170 grade, pentru cca 30 de minue, până blatul trece proba scobitorii. Blatul copt se scoate pe un grătar cu tot cu hârtia de copt și se lasă la răcit.
Blat crocant:
  • Toate ingredientele se amestecă într-un castron. Vom obține o pastă pe care o întindem pe o coală de hârtie de copt, într-un strat de cca 5 mm grosime. Dăm la cuptor la 150 grade pentru cca 30 minute, până se rumenește. Se lasă să se răcească, apoi se rupe în bucăți potrivite.
Crema de cafea:
  • Oul, cele 2 gălbenușuri și zahărul se mixează până se deschid la culoare. Turnăm laptele amestecat cu espressoul preparat la espressorul Breville Barista Bijou și omogenizăm. Punem vasul pe foc mic și fierbem compoziția, amestecând continuu, până se înfierbântă bine și începe să se îngroașe. Trecem crema printr-o sită deasă și o lăsăm la răcit.
Bezea italiană:
  • Zahărul și apa se pun într-o crăticioară și se pun la fiert. Din momentul în care a început să dea în clocot mai fierbem 2 minute.
  • Între timp mixăm albușurile spumă tare. Începem să turnăm siropul fierbinte. Spuma de albușuri va crește în volum. Continuăm să mixăm până bezeaua se răcește și ajunge la temperatura camerei.
  • Începem să adăugăm untul, bucățică cu bucățică, în timp ce mixăm energic în continuare. Punem și esența de vanilie, după gust (se poate ca la un moment dat crema să aibă aspect că de cremă tăiată. Mixati energic în continuare, până se leagă)
  • În crema obținută incorporăm crema fiartă de cafea, câte 2-3 linguri odată, mixând energic de fiecare dată
Asamblare Prăjitură cu cafea și migdale:
  • Punem blatul pe un platou și punem crema deasupra, în strat uniform. Deasupra cremei, se pun bucățile de blat crocant.
  • Se dă la rece pentru cel puțin jumătate de oră, după care se poate servi. Înainte de servire se pudrează cu zahăr pudră vanilat.