Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă tartă cu lapte condensat și cafea preparată la espressorul Breville Bijou Barista by Laura's Sweets

Rețetă tartă cu lapte condensat și cafea preparată la espressorul Breville Bijou Barista by Lauras Sweets
Rețetă tartă cu lapte condensat și cafea preparată la espressorul Breville Bijou Barista by Lauras Sweets Rețetă tartă cu lapte condensat și cafea preparată la espressorul Breville Bijou Barista by Lauras Sweets Rețetă tartă cu lapte condensat și cafea preparată la espressorul Breville Bijou Barista by Lauras Sweets

Porții

8

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 180 gr.făină de grâu
• 50 gr.făină de migdale
• 125 gr.unt rece
• 50 gr.zahăr de cocos
• 20 gr.cacao
• 30 ml cafea espresso
• 2 banane

Cremă:
• 397 gr.lapte condensat gros (o conservă)
• 300 gr.ciocolată neagră
• 30 ml espresso intens
• scorțișoară măcinată (după gust)

Opțional:
• Miez de nucă (coaptă în prealabil)

Frișcă:
• 400 gr.smântână 32%
• 50 gr.zahăr pudră

Decor:
• Bomboane
• Fulgi ciocolată

Descriere

Cauți rețetă de tartă cu espresso? Prepară rețeta by Laura's Sweets, o tartă foarte cremoasă, aromată și delicioasă, perfectă pentru iubitorii deserturilor cu cafea.

Mod de preparare

Blat
  • Se prepară o cafea intensă cu jutorul espressorului Bijou Barista de la Breville.
  • În cuva robotului de bucătărie se amestecă făină de grâu, făină de migdale, cacaua, zahărul și untul tăiat cuburi.
  • Se pulsează de câteva ori ca să se formeze un aluat fărâmicios.
  • Se scoate într-un vas, se adaugă cafeaua răcită și se amestecă până se obține un aluat dens și omogen.
  • Se întinde în strat subțire de 1,5 cm și se așază într-o tavă de tartă.
  • Se înțeapă din loc în loc, apoi se pune la rece timp de o jumătate de oră.
  • Se scoate apoi, se acoperă cu o hârtie de copt peste care se toarnă boabe de năut (sau ce aveți la dispoziție) ca să tina blatul presat
  • Se coace în cuptor, la 170 grade C, timp de 20 - 25 minute.
  • În ultimele 5 minute, se îndepărtează boabele și hârtia de copt și se comută pe funcția coacere sus încă 5-7 minute.
  • După coacere, se scoate din cuptor și se lasă la temperat.
Crema
  • Se topește ciocolata, apoi se amestecă într-un vas cu laptele condensat.
  • La final se adaugă 30 ml espresso și se omogenizează.
Asamblare
  • Se curăță și se feliază 2 banane.
  • Feliile de banană se așază în strat egal peste blatul copt.
  • Se toarnă jumătate din cremă peste banane, se presară nuci măcinate (opțional)
  • Se pudrează puțină scorțișoară, se toarnă și restul de cremă.
  • Se dă totul la rece până a doua zi.
  • Se ornează cu frișcă și se decorează după gust.