Espressor manual Barista Slimline Breville
Espressor manual Barista Slimline Breville
• Tehnologie Thermoblock
• Portafiltru de 58 mm
• Sistem Auto Shot Control
Aspect general
Descoperă plăcerea unei cafele autentice, preparate chiar la tine acasă, în doar câteva minute. Cu espressorul Barista Slimline, devii barista fără efort – înveți rapid să prepari espresso, latte, flat white sau cappuccino, exact pe gustul tău.
Acest model compact impresionează prin combinația dintre performanță și design inteligent – perfect pentru orice tip de bucătărie, chiar și cele cu spațiu limitat. Proiectat în Marea Britanie de experți barista.
Tehnologia Thermoblock încălzește apa rapid, până la 92°C – temperatura optimă pentru extragerea aromelor esențiale și a uleiurilor din cafea. Pompa puternică de 15 bari lucrează împreună cu sistemul Thermoblock pentru a oferi o băutură cu gust intens și aromat.
Datorită filtrelor cu perete dublu cu sistem Italian Crema, obții un espresso intens, cu cremă densă și aurie. Filtrul creează contrapresiune și o aerisire controlată, pentru o extracție perfectă de fiecare dată.
Funcția de preinfuzare umezește ușor cafeaua înainte de extracție, ca să intensifice aroma și să îți ofere o cafea echilibrată și bogată în gust.
Duza de abur rece la atingere creează microspumă fină – perfectă pentru băuturi pe bază de lapte, de la latte până la cappuccino cu textură profesională.
Funcția Auto Shot Control dozează automat cantitatea corectă de cafea pentru una sau două cești.
După utilizare, cureți espressorul de cafea dintr-o simplă apăsare de buton, iar igienizarea durează mai puțin de 5 minute.
Cu o amprentă a bazei redusă, espressorul Barista Slimline este echilibrul ideal dintre performanță și un format compact. Placa superioară din inox încălzește cănile și poate fi utilizată pentru depozitarea tamperului și recipientului de lapte. Accesoriile de curățare pot fi depozitate în placa inferioară a aparatului de cafea.
Învață să fii barista în câțiva pași cu espressorul Breville Barista Slimline!
Descoperă toate espressoarele Breville!
Adrian Cărădeanu recomandă espressorul Barista Slimline
Am remarcat espressorul Barista Slimline atât pentru precizia pe care o oferă, cât și pentru designul atât de compact încât poate fi amplasat aproape oriunde. Cu sistemul Auto Shot Control, primești cantitatea exactă de cafea pe care o dorești, cu aroma perfectă.
Calitatea espresso-ului este calculată atent, iar funcția de preinfuzare extrage maximul de gust. Pregătesc rapid o cafea la calitatea celei de la cafenea.
Ușor de utilizat, espressorul Barista Slimline îți oferă o cafea perfectă în fiecare zi.
1 - Funcții SingleShot sau DoubleShot, pentru cantitatea dorită de cafea
2 - Program de curățare care se activează dintr-o apăsare de buton
3 - Portafiltru profesional de 58 mm
4 - Duză de abur rece la atingere
Control optim al temperaturii
Sistemul Thermoblock încălzește apa până la temperatura ideală de dinainte de fierbere, pentru un gust bogat.
Sistem Auto Shot Control
Pregătești unul sau două espresso în cantitatea ideală pentru un gust bogat, mulțumită sistemului Auto Shot Control.
Portafiltru de 58 mm
Diametrul portafiltrului a fost conceput ca să asigure distribuția omogenă a apei, pentru un espresso bogat și consistent de fiecare dată.
Sistem Italian Crema
Sistemul Italian Crema creează o presiune suplimentară, pentru aerisirea subtilă a cafelei și o băutură cremoasă.
Preinfuzare a cafelei
Cafeaua este ușor umezită înainte de fluxul complet de apă, pentru a intensifica aroma espresso-ului.
Program de curățare
Ciclul de curățare elimină reziduurile uleiurilor din cafea. Dintr-o apăsare de buton, igienizezi rapid espressorul.
| Caracteristici | Espressor manual Barista Slimline Breville | Espressor manual Barista Classic Breville | Espressor manual Barista Sense Breville | Espressor Barista Signature cu tehnologie Dual Thermoblock Breville |
|---|---|---|---|---|
| Portafiltru | 58 mm (20-22g cafea) | 58 mm (20-22g cafea) | 58 mm (20-22g cafea) | 58 mm (20-22g cafea) |
| Putere | 1190 - 1415W | 1400-1550W | 1400 – 1550W | 2200 – 2350W |
| Funcții | Tehnologie Thermoblock, sistem Auto Shot Control, spumare a laptelui, preinfuzare a cafelei, autocurățare, oprire automată | Tehnologie Thermoblock, sistem Auto Shot Control, senzor realimentare cu apă, râșniță cu 30 niveluri de granulație (220g), preinfuzare a cafelei, spumare a laptelui, autocurățare, oprire automată | Tehnologie Thermoblock, TempSense pentru spumare a laptelui personalizată, sistem Auto Shot Control, senzor realimentare cu apă, râșniță cu 30 niveluri de granulație (220 g), preinfuzare a cafelei, autocurățare, tehnologie antistatică | Tehnologie Dual Thermoblock, râșniță cu 30 niveluri de granulație (250g), timer extracție, spumare a laptelui cu 2 setări, preinfuzare a cafelei, personalizare manuală, autocurățare, tehnologie antistatică, oprire automată |
| Presiune | 15 bari | 15 bari | 15 bari | 15 bari |
| Rezervor apă | 1,1L - detașabil | 1,8L - detașabil | 1,8L - detașabil | 2,8 L - detaşabil |
| Configurare manuală | Single Shot (30ml), Double Shot (60ml), Spumare lapte, Apă fierbinte (200ml) | Single Shot (30ml), Double Shot (60ml), Spumare lapte, Apă fierbinte (200ml) | Single Shot (30ml), Double Shot (60ml), Spumare lapte, Apă fierbinte (200ml) | SingleShot (30 ml), DoubleShot (60 ml), Spumare lapte, Apă fierbinte (200 ml) |
| Recipient lapte | 460 ml, oțel inoxidabil | 460 ml, oțel inoxidabil | 460 ml, oțel inoxidabil | 460 ml, oțel inoxidabil |
| Dimensiuni (L x l x h) | 310 x 150 x 330 mm | 280 x 300 x 345 mm | 280 x 300 x 345 mm | 415 x 310 x 330 mm |
| Greutate | 5,98 kg | 7,92 kg | 8,12 kg | 11,2 kg |
| Accesorii | Portafiltru, un filtru cu perete dublu SingleShot, un filtru cu perete dublu DoubleShot, tamper, recipient de lapte detaşabil din inox, accesorii de curățare | Portafiltru, un filtru cu perete simplu SingleShot, un filtru cu perete simplu DoubleShot, tamper, recipient de lapte detaşabil din inox, accesorii de curățare | Portafiltru, un filtru cu perete simplu SingleShot, un filtru cu perete simplu DoubleShot, tamper, recipient de lapte detaşabil din inox, accesorii de curățare | Portafiltru, un filtru cu perete simplu SingleShot, filtru cu perete simplu DoubleShot, tamper, recipient de lapte detașabil din inox, accesorii de curăţare |
| Cod produs | VCF185X-01 | VCF186X-01 | VCF187X-01 | VCF161X-01 |
| Accesorii integrate | Sistem de abur pentru lapte | Sistem de abur pentru lapte | Sistem de abur pentru lapte, sistem de apă fierbinte | Sistem de abur pentru lapte, sistem de apă fierbinte, filtru de apă |
Specificații tehnice
| Portafiltru | 58 mm (20-22g cafea) |
| Putere | 1190 - 1415W |
| Funcții | Tehnologie Thermoblock, sistem Auto Shot Control, spumare a laptelui, preinfuzare a cafelei, autocurățare, oprire automată |
| Presiune | 15 bari |
| Rezervor apă | 1,1L - detașabil |
| Configurare manuală | Single Shot (30ml), Double Shot (60ml), Spumare lapte, Apă fierbinte (200ml) |
| Recipient lapte | 460 ml, oțel inoxidabil |
| Dimensiuni (L x l x h) | 310 x 150 x 330 mm |
| Garanție persoane fizice | 24 luni |
| Garanție persoane juridice | 12 luni |
| Greutate | 5,98 kg |
| Accesorii | Portafiltru, un filtru cu perete dublu SingleShot, un filtru cu perete dublu DoubleShot, tamper, recipient de lapte detaşabil din inox, accesorii de curățare |
| Cod produs | VCF185X-01 |
| Accesorii integrate | Sistem de abur pentru lapte |
În cutie
espressor manual Barista Slimline
rezervor de apă detașabil (1,1L)
recipient de lapte
grilă tavă de picurare detașabilă
tavă de picurare detașabilă
tamper
portafiltru de 58 mm
tavă de depozitare a accesoriilor
accesorii de curățare (disc cu silicon, ac de curățare)
filtru pentru espresso simplu
filtru pentru espresso dublu
Întrebări frecvente
Cea mai recomandată cafea este Arabica, deoarece are un gust mai aromat, mai fructat. Cel mai bun espresso se obține prin râșnirea pe loc a boabelor de cafea. Astfel, este indicat să eviți să cumperi cafea măcinată. Boabele de cafea de calitate produc un espresso perfect, cu aroma bogată, cremos și cu textură fină. Achiziționează cafeaua de la un magazine specializate, astfel poți afla ușor informații legate de prospețimea boabelor, dar și când au fost procesate și prăjite.
Prăjirea boabelor de cafea reprezintă un proces important, deoarece este responsabil pentru acea aromă intensă și delicioasă, dar și pentru textura cremoasă. Verifică punga de cafea boabe înainte să o cumperi și verifică dacă are înscrisă pe spate data la care acestea au fost prăijite. Este recomandat ca pentru un rezultat optim, boabele să nu fie consumate mai devreme de 4 zile și în cel mult 3 săptămâni de la data prăjirii.
Dacă punga de boabe vine cu un sistem tip ziplock de închidere, atunci o poți închide bine și păstra într-un loc ferit de căldură, umiditate și lumina soarelui. Dacă punga nu are un sistem de îmchidere, poți depozita cafeaua într-un borcan care izolează bine și nu permite aerului să intre. Mai mult, poți alege să videzi boabele în pungi sigilate, folosind un aparat de vidat.
Într-o anumită măsură, aroma unui espresso este dată și de calitatea apei utilizate. Apa de la robinet conține sedimente și minerale nadorite ce pot influența în mod negativ atât băutura, cât și espressorul de cafea. În cazul în care dorești să folosești apă de la robinet, este recomandat să o filtezi folosind o cană filtrantă sau un system de filtrare a apei pentru a reduce depunerile de calcar dar și alte substanțe ce afectează rezultatul final. Poți folosi și apă plată din comerț.
Când vine vorba despre râșnirea cafelei, un proces extrem de important, secretul este unul singur: să experimentezi până când găsești granulația ce îți oferă gustul care îți place cel mai mult.
O granulație prea mare nu va permite espressorului de cafea să extragă suficientă savoare, iar rezultatul va fi un espresso acid, cu gust ușor acru sau în unele cazuri, sărat. O granulație prea mica va avea un gust amărui și lipsit de aromă; îți va da impresia unui espresso tare, deși este defapt doar amar.
Pentru un gust intens și o textură cremoasă, este recomandat să râșnești cafeaua în fiecare dimineață, chiar înainte de prepararea acesteia.
Pe cât de important este procesul de râșnire, pe atât de importantă este și tasarea folosind un tamper. Acest process restricționează scurgerea apei, forțând cafeaua să interacționeze pentru mai mult timp cu apa. Astfel, rezultatul va fi o cafea aromată și intensă. Este recomandat ca tamperul să aibă aceeași dimensiune ca sita, pentru a obține o potrivire perfectă. După ce ați așezat cafeaua în filtru, presați-o cu tamperul cu o forță de aproximativ 13kg pentru nivelarea acesteia. Pentru o extracție uniformă, presarea fermă este esențială.
Râșnește cafeaua boabe și adaugă 7-9 grame în filtru. Folosind tamperul, presează cafeaua cu putere și asigură-te că aceasta este presată și distribuită uniform pe întreaga suprafață a filtrului. Încălzește ceașca de cafea cu apă fierbinte (aceasta ar trebui să aibă aproximativ 45 de grade). Pune filtrul în espressor și selectează butonul „espresso” si gata!

