Reteta burger de curcan, by FAT2FIT
Porții
1
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 300 g carne tocata de curcan |
• 2 fire de ceapa verde |
• un ardei iute |
• 50 g cascaval low fat |
• 150g iaurt grecesc 2% |
• 4 catei de usturoi |
• rosie |
• salata verde |
• 2 cartofi dulci |
• ulei de masline |
• sare |
• piper |
Mod de preparare
Cine a spus ca daca doresti sa ai un stil de viata sanatos, trebuie sa renunti la mancarurile care iti plac cel mai mult ?! Nici vorba, asa cum v-am obisnuit, retetele lui Theo de la FAT2FIT sunt preparate intr-un mod destept, ingrediente si metode care sunt 100 % sanatoase. Va prezentam o delicioasa reteta de burger de curcan preparat cu ajutorul Ultimate Grill DuraCeramic.
- Se curata cartofii dulci si se taie pai. Se pun pe o hartie de copt in tava, se pulverizeaza putin ulei de masline si se introduc la cuptor pana devin crocanti !
- Se toaca carnea de curcan, se amesteca cu ceapa verde si cu ardei iute si se adauga putin ulei de masline. Presarati pe deasupra putin cascaval low fat. Adaugati sare si piper dupa gust apoi amestecati bine toata compozitia. Udati-va mainile intr-un bol cu apa pentru a nu se lipi compozitia de maini. Formati burgerii la dimensiunile dorite si puneti-i pe gratar.
- Cat timp burgerii se rumenesc pe gratar, preparati sosul dupa cum urmeaza : amestecati 150 g iaurt grecesc 2% cu putina pasta de ardei iute, putin ulei de masline si sare dupa gust.
- Cand carnea de burger este gata, luati o chifla (in aceasta reteta am folosit chifle integrale ), taiati-o pe mijloc, ungeti partea de jos cu sosul proaspat facut, asezati carnea, adaugati salata si cateva feli de rosie. Peste puneti si partea de sus a chiflei.
- Se servesc calzi, alaturi de cartofii dulci pai !!