Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă tort cu cremă de mascarpone și căpșuni

Rețetă tort cu cremă de mascarpone și căpșuni
Rețetă tort cu cremă de mascarpone și căpșuni

Porții

8

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Blat:
• Ouă 4 buc
• Zahăr 8 linguri
• Lapte 4 linguri
• Ulei 4 linguri
• Făină 6 linguri
• Cacao 2 linguri
• Praf de copt 1 pliculeț
• Sare un praf

Cremă:
• Mascarpone 200 gr
• Ciocolată albă 80 gr
• Crème pâtisserie 200 ml
• Piure de căpșuni dat prin sită 4 linguri (obținut din 200 gr.căpșuni proaspete)
• Căpșuni proaspete 200 gr
• Gelatină 1 pliculeț

Mod de preparare

• pregătiți mai întâi blatul: bateți albușurile cu un praf de sare cu ajutorul telului de la blender vertical Breville Hand Blender, până devin pufoase
• adăugați apoi treptat zahărul și mixati până obțineți o bezea pufoasă și lucioasă
• mixați apoi gălbenușurile cu uleiul, tot cu ajutorul telului de la blender vertical Breville Hand Blender
• adăugați apoi laptele peste gălbenușuri
• răsturnați gălbenușurile peste albușuri și amestecați ușor cu o spatulă, de jos în sus
• amestecați făina cu praful de copt și cacao și puneți puțin câte puțin peste amestecul de albușuri, amestecând ușor cu spatulă
• tapetați cu hârtie de copt o formă de tort cu pereți detasabili și răsturnați cu grijă compoziția
• coaceți blatul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 45 de minute
• faceți testul cu scobitoarea și lăsați apoi blatul să se răcească puțin în formă, după care îl puteți scoate și lăsa la răcit pe un grilaj
• cât timp se răcește blatul pregătiți crema
• piureul de căpșuni îl pregătiți cu ajutorul blender vertical Breville Hand Blender, pasând aproximativ 200 gr. de căpșuni proaspete, apoi îl treceți prin sită
• puneți într-o crăticioară 100 ml de frișcă lichidă și încălziți-o pe foc, dar fără să o fierbeți
• turnați apoi frișcă peste ciocolată albă ruptă bucățele și amestecați până se topește, apoi lăsați la răcit
• mixați brânza mascarpone cu ajutorul telului de la blender vertical Breville Hand Blender până devine pufoasă, apoi adăugați ciocolata topită și răcită, puțin câte puțin
• mixați restul de frișcă (100 ml) până devine pufoasă și încorporați-o încet în crema de mascarpone, amestecând cu o spatulă
• adăugați la final piureul de căpșuni
• hidratați gelatina cu 100 ml apă rece, lăsați-o să se umfle, apoi topiți-o în baie de aburi și lăsați-o puțin la răcit înainte de a o adaugă peste cremă
• amestecați crema ușor și lăsați-o la frigider 15 minute
• tăiați blatul în două, puneți prima parte înapoi în formă de tort și montați inelul detașabil
• tăiați în două căpșunile și așezați-le pe blat, apoi adăugați crema, al doilea blat și restul de cremă
• ornați cu căpșuni și lăsăți tortul la frigider câteva ore înainte de a-l tăia.

Poftă bună!