Reteta tiramisu cu capsuni

Porții
4
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Oua 3 buc |
• Zahar pudra 3 linguri |
• Mascarpone 250 gr |
• Lime 1 buc |
• Coaja rasa de la o portocala |
• Zahar tos 3 linguri |
• Sare un praf |
• Piscoturi 200 gr |
• Capsuni 300 gr |
Sirop: |
• Lime 1 buc |
• Portocala 1 buc |
• Apa 100 ml |
• Extract de vanilie 1 lingurita |
• Zahar pudra 1 lingura |
Mod de preparare
• mixati galbenusurile cu zaharul pudra cu ajutorul telului de la blender vertical Breville Hand Blender la viteza maxima, pana se intaresc si devin spumoase
• amestecati apoi cu mascarpone rece putin cate putin, mixand la viteza cea mai mica
• adaugati coaja rasa de lime, coaja de portocala si zeama de lime, amestecand usor
• mixati albusurile separat cu un praf de sare, tot cu telul de la blender vertical Breville Hand Blender; cand incep sa se intareasca adaugati zaharul tos, putin cate putin si mixati pana obtineti o bezea tare
• adaugati apoi bezeaua peste crema de mascarpone, amestecand usor cu o spatula, de jos in sus
• amestecati intr-un bol sucul de la o portocala si lime cu extractul de vanilie si zaharul pudra, apoi adaugati apa
• insiropati piscoturile si asezati-le intr-o tava dreptunghiulara (tava de chec)
• taiati felii cateva capsuni mai mari si asezati-le de jur imprejurul tavii, puneti apoi un strat de crema, deasupra capsuni taiate, apoi iar un strat de piscoturi insiropate si la final restul de crema
• ornati cu capsuni si frunzulite de menta verde
• lasati tiramisul la frigider pentru cateva ore.
Pofta buna!
• amestecati apoi cu mascarpone rece putin cate putin, mixand la viteza cea mai mica
• adaugati coaja rasa de lime, coaja de portocala si zeama de lime, amestecand usor
• mixati albusurile separat cu un praf de sare, tot cu telul de la blender vertical Breville Hand Blender; cand incep sa se intareasca adaugati zaharul tos, putin cate putin si mixati pana obtineti o bezea tare
• adaugati apoi bezeaua peste crema de mascarpone, amestecand usor cu o spatula, de jos in sus
• amestecati intr-un bol sucul de la o portocala si lime cu extractul de vanilie si zaharul pudra, apoi adaugati apa
• insiropati piscoturile si asezati-le intr-o tava dreptunghiulara (tava de chec)
• taiati felii cateva capsuni mai mari si asezati-le de jur imprejurul tavii, puneti apoi un strat de crema, deasupra capsuni taiate, apoi iar un strat de piscoturi insiropate si la final restul de crema
• ornati cu capsuni si frunzulite de menta verde
• lasati tiramisul la frigider pentru cateva ore.
Pofta buna!