Rețetă tartă cu dovleac, cremă de tiramisu și bezea
Porții
10
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
35m
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
| • Sare un praf |
|
Blat: |
| • Zahăr pudră 3 linguri |
| • Margarină sau unt rece tăiat cubulețe 125 gr |
| • Făină 250 gr |
| • Apă rece 2 linguri |
| • Ou 1 buc |
|
Cremă: |
| • Dovleac ras 1 kg |
| • Scorțișoară măcinată 1 linguriță |
| • Cardamon măcinat ½ linguriță |
| • Ienibahar măcinat ½ linguriță |
| • Apă de trandafiri 2 linguri |
| • Cremă de tiramisu 300 gr |
| • Zahăr 150 gr |
| • Ouă 2 buc |
| • Amidon 2 lingurițe |
|
Bezea: |
| • Albușuri 3 buc |
| • Sare un praf |
| • Zahăr 100 gr |
Mod de preparare
• amestecați ingredientele pentru blat cu ajutorul tocatorului de la blender vertical Breville Hand Blender până obțineți un aluat ferm, nelipicios; puneți compoziția într-o folie de plastic și lăsați la frigider până preparați crema
• puneți dovleacul ras într-o cratiță încăpătoare și căliți-l împreună cu zahărul până se evaporă tot sucul lăsat, amestecând din când în când să nu se lipească
• când compoziția s-a răcit, mixați cu ajutorul blenderul vertical Breville Hand Blender până obțineți o cremă fină și adăugați condimentele, ouăle, amidonul și crème pâtisserie, mixând în continuare totul
• tapetați cu ulei și făină o formă de tartă, de preferabil cu fund detașabil și întindeți aluatul pentru tartă, apoi așezați-l în formă, presând ușor și pe pereți
• turnați crema de dovleac în formă, peste blat și coaceți în cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 30 de minute
• între timp preparați bezeaua: bateți albușurile cu un praf de sare, cu ajutorul telului de la blender vertical Breville Hand Blender și adăugați apoi treptat zahărul, până bezeaua devine lucioasă
• scoateți tarta din cuptor și așezați deasupra bezeaua, formând moturi cu o lingură, apoi coaceți încă 5 minute, până bezeaua devine aurie
• scoateți tarta din cuptor și lăsați-o la răcit 30 de minute în formă, apoi scoateți tarta și mutați-o pe un grătar până se răcește complet.
Poftă bună!
• puneți dovleacul ras într-o cratiță încăpătoare și căliți-l împreună cu zahărul până se evaporă tot sucul lăsat, amestecând din când în când să nu se lipească
• când compoziția s-a răcit, mixați cu ajutorul blenderul vertical Breville Hand Blender până obțineți o cremă fină și adăugați condimentele, ouăle, amidonul și crème pâtisserie, mixând în continuare totul
• tapetați cu ulei și făină o formă de tartă, de preferabil cu fund detașabil și întindeți aluatul pentru tartă, apoi așezați-l în formă, presând ușor și pe pereți
• turnați crema de dovleac în formă, peste blat și coaceți în cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 30 de minute
• între timp preparați bezeaua: bateți albușurile cu un praf de sare, cu ajutorul telului de la blender vertical Breville Hand Blender și adăugați apoi treptat zahărul, până bezeaua devine lucioasă
• scoateți tarta din cuptor și așezați deasupra bezeaua, formând moturi cu o lingură, apoi coaceți încă 5 minute, până bezeaua devine aurie
• scoateți tarta din cuptor și lăsați-o la răcit 30 de minute în formă, apoi scoateți tarta și mutați-o pe un grătar până se răcește complet.
Poftă bună!

