Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta tarta cu dovleac, crema de tiramisu si bezea

Reteta tarta cu dovleac, crema de tiramisu si bezea
Reteta tarta cu dovleac, crema de tiramisu si bezea

Porții

10

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

35m

Temperatură

170

Calorii

-

Ingrediente


Blat:
• Zahar pudra 3 linguri
• Margarina sau unt rece
• taiat cubulete 125 gr
• Faina 250 gr
• Apa rece 2 linguri
• Sare un praf
• Ou 1 buc

Crema:
• Dovleac ras 1 kg
• Scortisoara macinata 1 lingurita
• Cardamon macinat ½ lingurita
• Ienibahar macinat ½ lingurita
• Apa de trandafiri 2 linguri
• Crema de tiramisu 300 gr
• Zahar 150 gr
• Oua 2 buc
• Amidon 2 lingurite

Bezea:
• Albusuri 3 buc
• Sare un praf
• Zahar 100 gr

Mod de preparare

• amestecati ingredientele pentru blat cu ajutorul tocatorului de la blender vertical Breville Hand Blender pana obtineti un aluat ferm, nelipicios; puneti compozitia intr-o folie de plastic si lasati la frigider pana preparati crema
• puneti dovleacul ras intr-o cratita incapatoare si caliti-l impreuna cu zaharul pana se evapora tot sucul lasat, amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca
• cand compozitia s-a racit, mixati cu ajutorul blender vertical Breville Hand Blender pana obtineti o crema fina si adaugati condimentele, ouale, amidonul si crème patisserie, mixand in continuare totul
• tapetati cu ulei si faina o forma de tarta, de preferabil cu fund detasabil si intindeti aluatul pentru tarta, apoi asezati-l in forma, presand usor si pe pereti
• turnati crema de dovleac in forma, peste blat si coaceti in cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 30 de minute
• intre timp preparati bezeaua: bateti albusurile cu un praf de sare, cu ajutorul telului de la blender vertical Breville Hand Blender si adaugati apoi treptat zaharul, pana bezeaua devine lucioasa
• scoateti tarta din cuptor si asezati deasupra bezeaua, formand moturi cu o lingura, apoi coaceti inca 5 minute, pana bezeaua devine aurie
• scoateti tarta din cuptor si lasati-o la racit 30 de minute in forma, apoi scoateti tarta si mutati-o pe un gratar pana se raceste complet.

Pofta buna!