Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă tartă cu dovleac, cremă de tiramisu și bezea

Rețetă tartă cu dovleac, cremă de tiramisu și bezea
Rețetă tartă cu dovleac, cremă de tiramisu și bezea

Porții

10

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

35m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Sare un praf

Blat:
• Zahăr pudră 3 linguri
• Margarină sau unt rece tăiat cubulețe 125 gr
• Făină 250 gr
• Apă rece 2 linguri
• Ou 1 buc

Cremă:
• Dovleac ras 1 kg
• Scorțișoară măcinată 1 linguriță
• Cardamon măcinat ½ linguriță
• Ienibahar măcinat ½ linguriță
• Apă de trandafiri 2 linguri
• Cremă de tiramisu 300 gr
• Zahăr 150 gr
• Ouă 2 buc
• Amidon 2 lingurițe

Bezea:
• Albușuri 3 buc
• Sare un praf
• Zahăr 100 gr

Mod de preparare

• amestecați ingredientele pentru blat cu ajutorul tocatorului de la blender vertical Breville Hand Blender până obțineți un aluat ferm, nelipicios; puneți compoziția într-o folie de plastic și lăsați la frigider până preparați crema
• puneți dovleacul ras într-o cratiță încăpătoare și căliți-l împreună cu zahărul până se evaporă tot sucul lăsat, amestecând din când în când să nu se lipească
• când compoziția s-a răcit, mixați cu ajutorul blenderul vertical Breville Hand Blender până obțineți o cremă fină și adăugați condimentele, ouăle, amidonul și crème pâtisserie, mixând în continuare totul
• tapetați cu ulei și făină o formă de tartă, de preferabil cu fund detașabil și întindeți aluatul pentru tartă, apoi așezați-l în formă, presând ușor și pe pereți
• turnați crema de dovleac în formă, peste blat și coaceți în cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 30 de minute
• între timp preparați bezeaua: bateți albușurile cu un praf de sare, cu ajutorul telului de la blender vertical Breville Hand Blender și adăugați apoi treptat zahărul, până bezeaua devine lucioasă
• scoateți tarta din cuptor și așezați deasupra bezeaua, formând moturi cu o lingură, apoi coaceți încă 5 minute, până bezeaua devine aurie
• scoateți tarta din cuptor și lăsați-o la răcit 30 de minute în formă, apoi scoateți tarta și mutați-o pe un grătar până se răcește complet.

Poftă bună!