Reteta tarta cu dovleac, crema de tiramisu si bezea

Porții
10
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
35m
Temperatură
170
Calorii
-
Ingrediente
Blat: |
• Zahar pudra 3 linguri |
• Margarina sau unt rece |
• taiat cubulete 125 gr |
• Faina 250 gr |
• Apa rece 2 linguri |
• Sare un praf |
• Ou 1 buc |
Crema: |
• Dovleac ras 1 kg |
• Scortisoara macinata 1 lingurita |
• Cardamon macinat ½ lingurita |
• Ienibahar macinat ½ lingurita |
• Apa de trandafiri 2 linguri |
• Crema de tiramisu 300 gr |
• Zahar 150 gr |
• Oua 2 buc |
• Amidon 2 lingurite |
Bezea: |
• Albusuri 3 buc |
• Sare un praf |
• Zahar 100 gr |
Mod de preparare
• amestecati ingredientele pentru blat cu ajutorul tocatorului de la blender vertical Breville Hand Blender pana obtineti un aluat ferm, nelipicios; puneti compozitia intr-o folie de plastic si lasati la frigider pana preparati crema
• puneti dovleacul ras intr-o cratita incapatoare si caliti-l impreuna cu zaharul pana se evapora tot sucul lasat, amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca
• cand compozitia s-a racit, mixati cu ajutorul blender vertical Breville Hand Blender pana obtineti o crema fina si adaugati condimentele, ouale, amidonul si crème patisserie, mixand in continuare totul
• tapetati cu ulei si faina o forma de tarta, de preferabil cu fund detasabil si intindeti aluatul pentru tarta, apoi asezati-l in forma, presand usor si pe pereti
• turnati crema de dovleac in forma, peste blat si coaceti in cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 30 de minute
• intre timp preparati bezeaua: bateti albusurile cu un praf de sare, cu ajutorul telului de la blender vertical Breville Hand Blender si adaugati apoi treptat zaharul, pana bezeaua devine lucioasa
• scoateti tarta din cuptor si asezati deasupra bezeaua, formand moturi cu o lingura, apoi coaceti inca 5 minute, pana bezeaua devine aurie
• scoateti tarta din cuptor si lasati-o la racit 30 de minute in forma, apoi scoateti tarta si mutati-o pe un gratar pana se raceste complet.
Pofta buna!
• puneti dovleacul ras intr-o cratita incapatoare si caliti-l impreuna cu zaharul pana se evapora tot sucul lasat, amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca
• cand compozitia s-a racit, mixati cu ajutorul blender vertical Breville Hand Blender pana obtineti o crema fina si adaugati condimentele, ouale, amidonul si crème patisserie, mixand in continuare totul
• tapetati cu ulei si faina o forma de tarta, de preferabil cu fund detasabil si intindeti aluatul pentru tarta, apoi asezati-l in forma, presand usor si pe pereti
• turnati crema de dovleac in forma, peste blat si coaceti in cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 30 de minute
• intre timp preparati bezeaua: bateti albusurile cu un praf de sare, cu ajutorul telului de la blender vertical Breville Hand Blender si adaugati apoi treptat zaharul, pana bezeaua devine lucioasa
• scoateti tarta din cuptor si asezati deasupra bezeaua, formand moturi cu o lingura, apoi coaceti inca 5 minute, pana bezeaua devine aurie
• scoateti tarta din cuptor si lasati-o la racit 30 de minute in forma, apoi scoateti tarta si mutati-o pe un gratar pana se raceste complet.
Pofta buna!