Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta rulada cu crema de capsuni

Reteta rulada cu crema de capsuni
Reteta rulada cu crema de capsuni

Porții

8

Complexitate

3

Pregătire

Gătire

20m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Blat:
• Oua - 4 buc.
• Zahar - 4 linguri
• Ulei - 2 linguri
• Seminte de chia sau mac - 2 linguri
• Praf de copt - 1 lingurita
• Vanilie - 1 lingurita

Crema de capsuni:
• Galbenusuri - 2 buc.
• Zahar - 3 linguri
• Amidon - 2 linguri
• Lapte - 150 ml
• Unt - 100 gr.
• Capsuni - 200 gr.
• Gelatina - 1 plic
• Fistic - 100 gr.

Mod de preparare

• pregatiti mai intai crema, amestecati cu ajutorul telului Breville Hand Blender galbenusurile cu zaharul si amidonul, apoi turnati laptele fierbinte si omogenizati cu telul, sa nu se formeze cocoloase
• puneti craticioara pe foc mic si amestecati incontinuu pana se ingroasa, apoi opriti focul si adaugati untul, amestecand usor pana se topeste
• hidratati gelatina cu apa rece si apoi dizolvati-o in crema fierbinte
• pasati capsunile cu mini-tocatorul Breville Hand Blender si strecurati piureul prin sita, apoi amestecati-l in crema
• lasati crema sa se raceasca la temperatura camerei pana preparati rulada, apoi lasati-o la frigider 15 minute pana se raceste blatul
• pentru blatul de rulada, mixati cu ajutorul telului Breville Hand Blender albusurile cu zaharul si un praf de sare pana obtineti o bezea tare
• mixati separat galbenusurile cu uleiul si vanilia, apoi turnati-le peste albusuri, incorporand usor cu o spatula, de jos in sus
• amestecati faina cu praful de copt si semintele de mac (sau de chia) si puneti putin cate putin peste compozitia de mai sus
• tapetati tava de la aragaz cu hartie de copt si turnati compozitia, niveland usor
• coaceti blatul la 180 de grade pentru 20 - 30 de minute, pana se rumeneste usor deasupra si faceti testul cu scobitoarea
• pregatiti un prosop umed si rasturnati blatul pe el, dezlipiti hartia de copt si rulati blatul in prosopul umed
• lasati sa se odihneasca 15 minute, derulati si umpleti cu crema de capsuni racita, presarati fisticul tocat si rulati cu grija
• inveliti rulada in folie alimentara, apoi in folie de aluminiu si lasati la rece cateva ore
• feliati rulada inainte de servire si pudrati-o cu zahar.

Savurati cu placere!