Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă ruladă cu cremă de căpșuni

Rețetă ruladă cu cremă de căpșuni
Rețetă ruladă cu cremă de căpșuni

Porții

8

Complexitate

3

Pregătire

Gătire

20m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Blat:
• Ouă - 4 buc.
• Zahăr - 4 linguri
• Ulei - 2 linguri
• Semințe de chia sau mac - 2 linguri
• Praf de copt - 1 linguriță
• Vanilie - 1 linguriță

Crema de căpșuni:
• Gălbenușuri - 2 buc.
• Zahăr - 3 linguri
• Amidon - 2 linguri
• Lapte - 150 ml
• Unt - 100 gr.
• Căpșuni - 200 gr.
• Gelatină - 1 plic
• Fistic - 100 gr.

Mod de preparare

• pregătiți mai întâi crema, amestecați cu ajutorul telului Breville Hand Blender gălbenușurile cu zahărul și amidonul, apoi turnați laptele fierbinte și omogenizați cu țelul, să nu se formeze cocoloașe
• puneți crăticioara pe foc mic și amestecați încontinuu până se îngroașă, apoi opriți focul și adăugați untul, amestecând ușor până se topește
• hidratați gelatina cu apă rece și apoi dizolvați-o în crema fierbinte
• pasați căpșunile cu mini-tocatorul Breville Hand Blender și strecurați piureul prin sită, apoi amestecați-l în cremă
• lăsați crema să se răcească la temperatura camerei până preparați rulada, apoi lăsați-o la frigider 15 minute până se răcește blatul
• pentru blatul de ruladă, mixati cu ajutorul telului Breville Hand Blender albușurile cu zahărul și un praf de sare până obțineți o bezea tare
• mixați separat gălbenușurile cu uleiul și vanilia, apoi turnați-le peste albușuri, încorporând ușor cu o spatulă, de jos în sus
• amestecați făina cu praful de copt și semințele de mac (sau de chia) și puneți puțin câte puțin peste compoziția de mai sus
• tapetați tava de la aragaz cu hârtie de copt și turnați compoziția, nivelând ușor
• coaceți blatul la 180 de grade pentru 20 - 30 de minute, până se rumenește ușor deasupra și faceți testul cu scobitoarea
• pregătiți un prosop umed și răsturnați blatul pe el, dezlipiți hârtia de copt și rulați blatul în prosopul umed
• lăsăți să se odihnească 15 minute, derulați și umpleți cu crema de căpșuni răcită, presărați fisticul tocat și rulați cu grijă
• înveliți rulada în folie alimentară, apoi în folie de aluminiu și lăsați la rece câteva ore
• feliați rulada înainte de servire și pudrați-o cu zahăr.

Savurați cu plăcere!