Reteta rulada cu crema de capsuni

Porții
8
Complexitate
3
Pregătire
Gătire
20m
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Blat: |
• Oua - 4 buc. |
• Zahar - 4 linguri |
• Ulei - 2 linguri |
• Seminte de chia sau mac - 2 linguri |
• Praf de copt - 1 lingurita |
• Vanilie - 1 lingurita |
Crema de capsuni: |
• Galbenusuri - 2 buc. |
• Zahar - 3 linguri |
• Amidon - 2 linguri |
• Lapte - 150 ml |
• Unt - 100 gr. |
• Capsuni - 200 gr. |
• Gelatina - 1 plic |
• Fistic - 100 gr. |
Mod de preparare
• pregatiti mai intai crema, amestecati cu ajutorul telului Breville Hand Blender galbenusurile cu zaharul si amidonul, apoi turnati laptele fierbinte si omogenizati cu telul, sa nu se formeze cocoloase
• puneti craticioara pe foc mic si amestecati incontinuu pana se ingroasa, apoi opriti focul si adaugati untul, amestecand usor pana se topeste
• hidratati gelatina cu apa rece si apoi dizolvati-o in crema fierbinte
• pasati capsunile cu mini-tocatorul Breville Hand Blender si strecurati piureul prin sita, apoi amestecati-l in crema
• lasati crema sa se raceasca la temperatura camerei pana preparati rulada, apoi lasati-o la frigider 15 minute pana se raceste blatul
• pentru blatul de rulada, mixati cu ajutorul telului Breville Hand Blender albusurile cu zaharul si un praf de sare pana obtineti o bezea tare
• mixati separat galbenusurile cu uleiul si vanilia, apoi turnati-le peste albusuri, incorporand usor cu o spatula, de jos in sus
• amestecati faina cu praful de copt si semintele de mac (sau de chia) si puneti putin cate putin peste compozitia de mai sus
• tapetati tava de la aragaz cu hartie de copt si turnati compozitia, niveland usor
• coaceti blatul la 180 de grade pentru 20 - 30 de minute, pana se rumeneste usor deasupra si faceti testul cu scobitoarea
• pregatiti un prosop umed si rasturnati blatul pe el, dezlipiti hartia de copt si rulati blatul in prosopul umed
• lasati sa se odihneasca 15 minute, derulati si umpleti cu crema de capsuni racita, presarati fisticul tocat si rulati cu grija
• inveliti rulada in folie alimentara, apoi in folie de aluminiu si lasati la rece cateva ore
• feliati rulada inainte de servire si pudrati-o cu zahar.
Savurati cu placere!
• puneti craticioara pe foc mic si amestecati incontinuu pana se ingroasa, apoi opriti focul si adaugati untul, amestecand usor pana se topeste
• hidratati gelatina cu apa rece si apoi dizolvati-o in crema fierbinte
• pasati capsunile cu mini-tocatorul Breville Hand Blender si strecurati piureul prin sita, apoi amestecati-l in crema
• lasati crema sa se raceasca la temperatura camerei pana preparati rulada, apoi lasati-o la frigider 15 minute pana se raceste blatul
• pentru blatul de rulada, mixati cu ajutorul telului Breville Hand Blender albusurile cu zaharul si un praf de sare pana obtineti o bezea tare
• mixati separat galbenusurile cu uleiul si vanilia, apoi turnati-le peste albusuri, incorporand usor cu o spatula, de jos in sus
• amestecati faina cu praful de copt si semintele de mac (sau de chia) si puneti putin cate putin peste compozitia de mai sus
• tapetati tava de la aragaz cu hartie de copt si turnati compozitia, niveland usor
• coaceti blatul la 180 de grade pentru 20 - 30 de minute, pana se rumeneste usor deasupra si faceti testul cu scobitoarea
• pregatiti un prosop umed si rasturnati blatul pe el, dezlipiti hartia de copt si rulati blatul in prosopul umed
• lasati sa se odihneasca 15 minute, derulati si umpleti cu crema de capsuni racita, presarati fisticul tocat si rulati cu grija
• inveliti rulada in folie alimentara, apoi in folie de aluminiu si lasati la rece cateva ore
• feliati rulada inainte de servire si pudrati-o cu zahar.
Savurati cu placere!