Reteta orez cu lapte si sos de capsuni

Porții
4
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
30m
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Orez 100 gr |
• Lapte 400 ml |
• Zahar 3 linguri |
• Coaja rasa de la o lamaie |
• Scortisoara macinata ½ lingurita |
• Pentru sos de capsuni |
• Capsuni 300 gr |
• Zahar 2 linguri |
• Anason o steluta |
• Cuisoare 3 buc |
• Scortisoara 1 baton mic |
Mod de preparare
• spalati orezul in mai multe ape si puneti peste el un litru de apa rece, apoi puneti-l la fiert cu un praf de sare; amestecati din cand in cand, sa nu se lipeasca orezul; scurgeti orezul intr-o sita cand este fiert
• puneti laptele la fiert impreuna cu zaharul, iar cand incepe sa fiarba adaugati orezul fierbinte, scurs de apa; fierbeti la foc mic inca 5 minute, apoi acoperiti craticioara cu un capac si lasati-l sa se odihneasca 15 minute; adaugati apoi coaja rasa de lamaie si scortisoara macinata
• intre timp pregatiti sosul de capsune: puneti 200 gr. de capsuni in vasul pentru mixare si cu ajutorul blenderului vertical Breville Hand Blender pasati capsunele pana obtineti un piure
• puneti piureul de capsune intr-o craticioara, impreuna cu zaharul si condimentele si fierbeti la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa putin; anasonul, cuisoarele si batonul de scortisoara le puteti pune intr-un infuzor de ceai; lasati apoi sa se racoreasca si scoateti steluta de anason, cuisoarele si batonul de scortisoara
• taiati restul de capsuni cubulete si amestecati-le in sosul de capsune.
• puneti orezul cu lapte in patru boluri si impartiti sosul de capsune turnandu-l deasupra in fiecare bol.
Pofta buna!
• puneti laptele la fiert impreuna cu zaharul, iar cand incepe sa fiarba adaugati orezul fierbinte, scurs de apa; fierbeti la foc mic inca 5 minute, apoi acoperiti craticioara cu un capac si lasati-l sa se odihneasca 15 minute; adaugati apoi coaja rasa de lamaie si scortisoara macinata
• intre timp pregatiti sosul de capsune: puneti 200 gr. de capsuni in vasul pentru mixare si cu ajutorul blenderului vertical Breville Hand Blender pasati capsunele pana obtineti un piure
• puneti piureul de capsune intr-o craticioara, impreuna cu zaharul si condimentele si fierbeti la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa putin; anasonul, cuisoarele si batonul de scortisoara le puteti pune intr-un infuzor de ceai; lasati apoi sa se racoreasca si scoateti steluta de anason, cuisoarele si batonul de scortisoara
• taiati restul de capsuni cubulete si amestecati-le in sosul de capsune.
• puneti orezul cu lapte in patru boluri si impartiti sosul de capsune turnandu-l deasupra in fiecare bol.
Pofta buna!