Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

ÃŽnchide

Rețetă orez cu lapte și sos de căpșuni

Rețetă orez cu lapte și sos de căpșuni
Rețetă orez cu lapte și sos de căpșuni

Porții

4

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

30m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Orez 100 gr
• Lapte 400 ml
• Zahăr 3 linguri
• Coajă rasă de la o lămâie
• ScorÈ›iÈ™oară măcinată ½ linguriță
• Pentru sos de căpÈ™uni
• CăpÈ™uni 300 gr
• Zahăr 2 linguri
• Anason o steluță
• CuiÈ™oare 3 buc
• ScorÈ›iÈ™oară 1 baton mic

Mod de preparare

• spălați orezul în mai multe ape și puneți peste el un litru de apă rece, apoi puneți-l la fiert cu un praf de sare; amestecați din când în când, să nu se lipească orezul; scurgeți orezul într-o sită când este fiert
• puneți laptele la fiert împreună cu zahărul, iar când începe să fiarbă adăugați orezul fierbinte, scurs de apă; fierbeți la foc mic încă 5 minute, apoi acoperiți crăticioara cu un capac și lăsați-l să se odihnească 15 minute; adăugați apoi coajă rasă de lămâie și scorțișoară măcinată
• între timp pregătiți sosul de căpșune: puneți 200 gr. de căpșuni în vasul pentru mixare și cu ajutorul blenderului vertical Breville Hand Blender pasați căpșunele până obțineți un piure 
• puneți piureul de căpșune într-o crăticioară, împreună cu zahărul și condimentele și fierbeți la foc mic, amestecând continuu până se îngroașă puțin; anasonul, cuisoarele și batonul de scorțișoară le puteți pune într-un infuzor de ceai; lăsați apoi să se răcorească și scoateți steluța de anason, cuisoarele și batonul de scorțișoară
• tăiați restul de căpșuni cubulețe și amestecați-le în sosul de căpșune.
• puneți orezul cu lapte în patru boluri și împărțiți sosul de căpșune turnându-l deasupra în fiecare bol.

Poftă bună!