Reteta minitarte cu crema de ciocolata alba si capsune

Porții
6
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
30m
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Blat: |
• Unt topit - 60 gr. |
• Zahar pudra - 1 lingura cu varf |
• Faina - 125 gr. |
• Ou - 1 buc. |
• Sare - un praf |
Crema de ciocolata alba: |
• Ciocolata alba - 80 gr. |
• Mascarpone - 250 gr. |
• Unt - 50 gr. |
• Smantana lichida - 50 ml |
• Coaja rasa de la o lamaie |
Topping: |
• Capsune - 200 gr. |
• Tort jelee - ½ pliculet |
• Zahar - 1 lingura |
Mod de preparare
• puneti in mini-tocatorul Breville Hand Blender faina, zaharul pudra si un praf de sare, untul moale taiat cubulete si oul batut; mixati la viteza maxima pana se obtine un aluat omogen, nelipicios; puneti apoi aluatul in folie de plastic si lasati-l la frigider pana preparati crema
• pentru crema, incalziti smantana lichida si untul pana la punctul de fierbere, apoi luati de pe foc si adaugati ciocolata rupta bucati; amestecati usor pana se obtine o crema fina si ciocolata este topita; lasati sa se raceasca putin, apoi adaugati mascarpone si coaja rasa de lamaie; omogenizati cu ajutorul telului Breville Hand Blender si lasati crema la rece, in frigider
• tapetati cu unt si faina 6 forme de minitarte, impartiti aluatul in 6 si intindeti-l cu facaletul, apoi asezati-l in fiecare forma, presand usor pe margini; taiati cu un cutit marginile care depasesc forma
• asezati peste aluatul din fiecare tarta hartie de copt, umpleti cu boabe de fasole uscata sau linte si coaceti tartele in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, pentru 20 de minute; verificati daca sunt usor aurii pe margini pentru a fi gata
• scoateti tartele din cuptor, indepartati hartia de copt si lasati-le la racit
• umpleti apoi tartele cu crema de ciocolata alba si ornati cu felii de capsune
• preparati jeleul dupa instructiunile de pe plic si puneti deasupra capsunelor cate 2 linguri de jeleu pe fiecare tarta
• lasati la frigider pana in momentul servirii.
Pofta buna!
• pentru crema, incalziti smantana lichida si untul pana la punctul de fierbere, apoi luati de pe foc si adaugati ciocolata rupta bucati; amestecati usor pana se obtine o crema fina si ciocolata este topita; lasati sa se raceasca putin, apoi adaugati mascarpone si coaja rasa de lamaie; omogenizati cu ajutorul telului Breville Hand Blender si lasati crema la rece, in frigider
• tapetati cu unt si faina 6 forme de minitarte, impartiti aluatul in 6 si intindeti-l cu facaletul, apoi asezati-l in fiecare forma, presand usor pe margini; taiati cu un cutit marginile care depasesc forma
• asezati peste aluatul din fiecare tarta hartie de copt, umpleti cu boabe de fasole uscata sau linte si coaceti tartele in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, pentru 20 de minute; verificati daca sunt usor aurii pe margini pentru a fi gata
• scoateti tartele din cuptor, indepartati hartia de copt si lasati-le la racit
• umpleti apoi tartele cu crema de ciocolata alba si ornati cu felii de capsune
• preparati jeleul dupa instructiunile de pe plic si puneti deasupra capsunelor cate 2 linguri de jeleu pe fiecare tarta
• lasati la frigider pana in momentul servirii.
Pofta buna!