Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă minitarte cu cremă de ciocolată albă și căpșune

Rețetă minitarte cu cremă de ciocolată albă și căpșune
Rețetă minitarte cu cremă de ciocolată albă și căpșune

Porții

6

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

30m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Blat:
• Unt topit - 60 gr.
• Zahăr pudră - 1 lingură cu vârf
• Făină - 125 gr.
• Ou - 1 buc.
• Sare - un praf

Crema de ciocolată albă:
• Ciocolată albă - 80 gr.
• Mascarpone - 250 gr.
• Unt - 50 gr.
• Smântână lichidă - 50 ml
• Coajă rasă de la o lămâie

Topping:
• Căpșune - 200 gr.
• Tort jelee - ½ pliculeț
• Zahăr - 1 lingură

Mod de preparare

• puneți în mini-tocatorul Breville Hand Blender făina, zahărul pudră și un praf de sare, untul moale tăiat cubulețe și oul bătut; mixați la viteză maximă până se obține un aluat omogen, nelipicios; puneți apoi aluatul în folie de plastic și lăsați-l la frigider până preparați crema
• pentru cremă, încălziți smântâna lichidă și untul până la punctul de fierbere, apoi luați de pe foc și adăugați ciocolata ruptă bucăți; amestecați ușor până se obține o cremă fină și ciocolata este topită; lăsați să se răcească puțin, apoi adăugați mascarpone și coaja rasă de lămâie; omogenizați cu ajutorul telului Breville Hand Blender și lăsați crema la rece, în frigider
• tapetați cu unt și făină 6 forme de minitarte, împărțiți aluatul în 6 și întindeți-l cu făcălețul, apoi așezați-l în fiecare formă, presând ușor pe margini; tăiați cu un cuțit marginile care depășesc forma 
• așezați peste aluatul din fiecare tartă hârtie de copt, umpleți cu boabe de fasole uscată sau linte și coaceți tartele în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 20 de minute; verificați dacă sunt ușor aurii pe margini pentru a fi gata
• scoateți tartele din cuptor, îndepărtați hârtia de copt și lăsați-le la răcit
• umpleți apoi tartele cu cremă de ciocolată albă și ornați cu felii de căpșune
• preparați jeleul după instrucțiunile de pe plic și puneți deasupra căpșunelor câte 2 linguri de jeleu pe fiecare tartă
• lăsați la frigider până în momentul servirii.

Poftă bună!