Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta cheesecake cu avocado si caramel cu lime

Reteta cheesecake cu avocado si caramel cu lime
Reteta cheesecake cu avocado si caramel cu lime

Porții

8

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

1h

Temperatură

160

Calorii

-

Ingrediente

• Biscuiti digestivi 200 gr
• Unt topit 50 gr
• Crema de branza 500 gr
• Smantana pentru frisca 200 ml
• Avocado 2 buc.moi
• Oua 3 buc
• Zahar pudra 80 gr
• Vanilie 1 lingurita

Pentru caramel:
• Zahar brun 50 gr
• Apa 2 linguri
• Unt 30 gr
• Smantana pentru frisca 3 linguri
• Ciocolata alba 50 gr
• Lime 1 buc

Mod de preparare

• maruntiti biscuitii in mini tocatorul de la blender Breville Hand Blender, apoi turnati peste ei untul topit si amestecati
• rasturnati biscuitii intr-o forma de tort cu pereti detasabili si presati bine cu o lingura
• puneti in vasul gradat crema de branza, smantana pentru frisca, ouale, zaharul, vanilia si pulpa de la cele doua avocado si mixati cu ajutorul blenderului vertical Breville Hand Blender pana obtineti o crema fina
• rasturnati crema peste blatul de biscuiti si nivelati usor cu o spatula
• coaceti cheesecake-ul la 160 de grade pentru o ora
• lasati cheesecake-ul sa se raceasca in cuptorul oprit cu usa intredeschisa, apoi puneti-l la frigider cel putin o ora
• pregatiti intre timp caramelul
• intr-o craticioara topiti zaharul brun cu apa pana devine auriu, apoi adaugati untul, smantana pentru frisca si zeama de lime
• omogenizati usor si lasati putin sa se raceasca, apoi turnati caramelul peste cheesecake
• lasati la rece 3 - 4 ore inainte de a-l taia.

Pofta buna!