Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă cheesecake cu avocado și caramel cu lime

Rețetă cheesecake cu avocado și caramel cu lime
Rețetă cheesecake cu avocado și caramel cu lime

Porții

8

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

1h

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Biscuiți digestivi 200 gr
• Unt topit 50 gr
• Cremă de brânză 500 gr
• Smântână pentru frișcă 200 ml
• Avocado 2 buc.moi
• Ouă 3 buc
• Zahăr pudră 80 gr
• Vanilie 1 linguriță

Pentru caramel:
• Zahăr brun 50 gr
• Apă 2 linguri
• Unt 30 gr
• Smântână pentru frișcă 3 linguri
• Ciocolată albă 50 gr
• Lime 1 buc

Mod de preparare

• mărunțiți biscuiții în mini tocatorul de la blender Breville Hand Blender, apoi turnați peste ei untul topit și amestecați
• răsturnați biscuiții într-o formă de tort cu pereți detasabili și presați bine cu o lingură
• puneți în vasul gradat crema de brânză, smântâna pentru frișcă, ouăle, zahărul, vanilia și pulpa de la cele două avocado și mixați cu ajutorul blenderului vertical Breville Hand Blender până obțineți o cremă fină
• răsturnați crema peste blatul de biscuiți și nivelați ușor cu o spatulă
• coaceți cheesecake-ul la 160 de grade pentru o oră
• lăsați cheesecake-ul să se răcească în cuptorul oprit cu ușa întredeschisă, apoi puneți-l la frigider cel puțin o oră
• pregătiți între timp caramelul
• într-o crăticioară topiți zahărul brun cu apă până devine auriu, apoi adăugați untul, smântâna pentru frișcă și zeama de lime
• omogenizați ușor și lăsați puțin să se răcească, apoi turnați caramelul peste cheesecake
• lăsați la rece 3 - 4 ore înainte de a-l tăia.

Poftă bună!