Rețetă Gingerbread Spiced Mocaccino la espressorul Breville Barista Mini by Adrian Cărădeanu
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
| • 30ml cafea (un espresso) |
| • 20 ml sirop cu aromă de turtă dulce |
| • 30 ml sos ciocolată |
| • 120 ml cremă de lapte |
| • un praf scorțișoară |
Descriere
Ce poate fi mai bun într-o dimineață de toamnă decât un moccaccino cu aromă de turtă dulce și sos de ciocolată? Încearcă rețeta by Adrian Cărădeanu pregătită la Breville Barista Mini!
Mod de preparare
- Toarnă în pahar sosul de ciocolată, apoi siropul de turtă dulce
- Pregătește un espresso: pune 7 - 9 grame de cafea măcinată în portafiltru apoi preseazaă cafeaua cu aproximativ 20 kg forță cât mai drept, cuplează portafiltrul și selectează butonul pentru un espresso
- Prepară un espresso (30ml) apoi toarnă-l în pahar peste sirop și ciocolată
- Pune lapte rece de 3,5% grăsime în latieră și cu ajutorul steamer-ului prepară cremă de lapte
- Poziționează steamerul cu vârful latierei îndreptat către lateral (ora 3 sau 9), introdu steamerul în lapte aproximativ 1cm și spumează până la 55-65g grade Celsius
- Toarnă crema de lapte peste celelalte ingrediente și decorează cu scorțișoară

