Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta tarta cu mere, crema de vanilie si scortisoara

Reteta tarta cu mere, crema de vanilie si scortisoara
Reteta tarta cu mere, crema de vanilie si scortisoara

Porții

8

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

30m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru blat:
• Biscuiti digestivi – 400 gr.
• Unt (la temperatura camerei) – 170 gr.
• Scortisoara – 2 lingurite

Pentru crema:
• Suc de mere – 300 ml
• Amidon – 3 lingurite
• Galbenusuri de ou – 4 buc.
• Unt – 20 gr.
• Zahar – 160 gr.
• Esenta de vanilie – 2 lingurite
• Coaja rasa de la o lamaie

Pentru jeleu:
• Mere – 3 buc.
• Suc de mere – 200 - 250 ml
• Zeama de lamaie – 3 linguri
• Zahar gelifiant – 2 linguri
• Gellfix – 1 pachet

Mod de preparare

• macinati biscuitii fin, in mini-tocatorul Breville Hand Blender
• amestecati-i cu scortisoara si apoi cu untul, pana ii incorporati bine
• ungeti o tava cu fund detasabil cu putin unt si modelati biscuitii in tava, astfel incat sa-i dispuneti egal pe toata suprafata sa
• umeziti putini mainile cu apa si presati biscuitii pe toata suprafata
• gauriti cu o furculita din loc in loc blatul
• incingeti cuptorul la 180 de grade si introduceti tava de tarta cu blatul de biscuiti inauntru pentru cca 5 - 10 minute, pana se rumenesc
• scoateti tava din cuptor si lasati-o sa se raceasca
• intre timp pregatiti crema: separati galbenusurile de albusuri, iar galbenusurile amestecati-le bine cu untul, zaharul si esenta de vanilie intr-o craticioara
• dizolvati linguritele de amidon in sucul de mere, amestecand bine
• puneti craticioara cu galbenusurile pe aragaz la foc mic si amestecati usor cu ajutorul unui tel, in timp ce incorporati incet sucul de mere si amidonul
• adaugati coaja de lamaie si amestecati in continuare, de data aceasta la foc mediu
• amestecati usor pe foc pana cand compozitia se va inchega – daca focul este prea puternic, atunci puteti alege ori sa-l micsorati ori sa amestecati intermitent, cand pe foc cand "la rece" (luati cratita de pe foc cand vedeti ca da semne sa se inchege – este preferabil sa faceti acest lucru, pentru ca in momentul in care da semne sa se inchege, datorita caldurii acumulate de craticioara, compozitia continua sa se gateasca – luati toate masurile necesare astfel incat sa evitati sa vi se taie crema)
• turnati crema peste aluatul din biscuiti si lasati la racit
• taiati merele felii si stropiti-le cu zeama de lamaie
• asezati-le in tava, peste crema de vanilie
• adaugati pe foc sucul de mere
• cand acesta incepe sa se incinga, adaugati zaharul gelifiant 
• odata ce s-a dizolvat zaharul, adaugati si pliculetul de Gellfix
• amestecati bine pentru cca 30 - 40 secunde (evitati sa faceti cocoloase)
• turnati peste mere si introduceti tarta in frigider pentru cca 2 ore.

Savurati cu placere!