Reteta rulada cu crema de mure

Porții
8
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
10m
Temperatură
180
Calorii
-
Ingrediente
• Blat |
• Oua – 3 buc |
• Zahar – 120 gr |
• Faina – 120 gr |
• Sare un praf |
• Crema |
• Mure – 300 gr |
• Crema de branza – 150 gr |
• Frisca lichida – 100 ml |
• Unt – 50 gr |
• Zahar pudra – 50 gr |
• Gelatina – 1 pliculet |
Mod de preparare
• mixati la bain-marie ouale cu un praf de sare si zaharul pana se umfla si se albesc, aproximativ 8 minute
• cerneti deasupra faina, putin cate putin si incorporati cu o spatula
• tapetati cu hartie de copt o tava dreptunghiulara si turnati compozitia
• coaceti blatul la 180 de grade pentru 10 minute, pana se aureste usor deasupra
• udati un prosop curat de bucatarie si rasturnati blatul pe el
• scoateti cu grija hartia de copt si rulati blatul in prosopul umed
• lasati-l sa se raceasca
• pentru crema, opriti mai intai 2 linguri cu mure si restul mixati-le cu blenderul vertical Breville Hand Blender
• adaugati apoi zaharul pudra, untul moale, crema de branza si frisca lichida si bateti cu telul de la Breville Hand Blender pana obtineti o crema consistenta si groasa
• hidratati gelatina cu 50 ml apa rece, iar dupa ce s-a umflat topiti-o la bain-marie
• adaugati gelatina peste crema si omogenizati bine
• lasati crema la frigider pentru 15 minute
• derulati blatul din prosop, umpleti-l cu crema, adaugati murele pastrate si apoi rulati iar cu atentie, fara prosop de aceasta data!
• puneti rulada intr-o folie alimentara si apoi in folie de aluminiu si lasati-o la frigider cel putin o ora inainte sa o taiati
• pentru servire, puteti orna cu zahar pudra, mure proaspete si frunzulite de menta.
Savurati cu placere!
• cerneti deasupra faina, putin cate putin si incorporati cu o spatula
• tapetati cu hartie de copt o tava dreptunghiulara si turnati compozitia
• coaceti blatul la 180 de grade pentru 10 minute, pana se aureste usor deasupra
• udati un prosop curat de bucatarie si rasturnati blatul pe el
• scoateti cu grija hartia de copt si rulati blatul in prosopul umed
• lasati-l sa se raceasca
• pentru crema, opriti mai intai 2 linguri cu mure si restul mixati-le cu blenderul vertical Breville Hand Blender
• adaugati apoi zaharul pudra, untul moale, crema de branza si frisca lichida si bateti cu telul de la Breville Hand Blender pana obtineti o crema consistenta si groasa
• hidratati gelatina cu 50 ml apa rece, iar dupa ce s-a umflat topiti-o la bain-marie
• adaugati gelatina peste crema si omogenizati bine
• lasati crema la frigider pentru 15 minute
• derulati blatul din prosop, umpleti-l cu crema, adaugati murele pastrate si apoi rulati iar cu atentie, fara prosop de aceasta data!
• puneti rulada intr-o folie alimentara si apoi in folie de aluminiu si lasati-o la frigider cel putin o ora inainte sa o taiati
• pentru servire, puteti orna cu zahar pudra, mure proaspete si frunzulite de menta.
Savurati cu placere!