Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta coulis de capsuni

Reteta coulis de capsuni
Reteta coulis de capsuni

Porții

2

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

1h

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru 2 borcane:
• Garrone/Cherry/Martini rosu – 200 ml
• Capsuni – 800 gr.– 1 kg
• Cardamon boabe – 4 buc
• Anason stelat – 1 buc
• Baton de scortisoara – 1 buc
• Bobite de ienibahar – 4 buc
• Fulgi de chilly – 2 – 3 fulgi
• Coaja rasa de la 1/2 portocala
• Pastaie de vanilie – 1/2 buc
• Zahar gelifiant – 150 gr
• Otet cu ghimbir si miere – 50 ml
• Gellfix – 1/2 pachet

Mod de preparare

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii de chilly si pastaia de vanilie intr-un infuzor
• adaugati Garrone/Cherry/Martini rosu impreuna cu otetul cu ghimbir si miere la redus, pe foc – tot aici in procesul de reductie, adaugati si infuzorul
• mixati bine capsunile cu ajutorul blender vertical Breville Hand Blender
• in momentul in care lichidul s-a redus in proportie de 3/4, adaugati capsunile mixate si lasati-le sa fiarba la foc mic pana se mai incheaga (apa se va evapora, iar aroma se va simti mult mai intens) – nu uitati sa amestecati din cand in cand in ele pentru a evita lipirea
• spre sfarsit adaugati zaharul gelifiant si gellfix-ul si incorporati-le bine pana se dizolva
• opriti focul si lasati coulis-ul sa se raceasca
• odata racit, puneti-l in frigider si serviti-l dupa cca 3 - 4 ore – este senzational dimineata, pe un sandwich, un croissant sau atunci cand doriti sa decorati un tort.

Pofta buna!