Rețetă coulis de căpșuni
 
        Porții
2
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
1h
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
| Pentru 2 borcane: | 
| • Garrone/Cherry/Martini roșu – 200 ml | 
| • Căpșuni – 800 gr.– 1 kg | 
| • Cardamon boabe – 4 buc | 
| • Anason stelat – 1 buc | 
| • Baton de scorțișoară – 1 buc | 
| • Bobițe de ienibahar – 4 buc | 
| • Fulgi de chilly – 2 – 3 fulgi | 
| • Coajă rasă de la 1/2 portocală | 
| • Păstaie de vanilie – 1/2 buc | 
| • Zahăr gelifiant – 150 gr | 
| • Oțet cu ghimbir și miere – 50 ml | 
| • Gellfix – 1/2 pachet | 
Mod de preparare
            • adăugați anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scorțișoară, bobițele de ienibahar, coaja de portocală, fulgii de chilly și păstaia de vanilie într-un infuzor
• adăugați Garrone/Cherry/Martini roșu împreună cu oțetul cu ghimbir și miere la redus, pe foc – tot aici în procesul de reducție, adăugați și infuzorul
• mixați bine căpșunile cu ajutorul blender vertical Breville Hand Blender
• în momentul în care lichidul s-a redus în proporție de 3/4, adăugați căpșunile mixate și lăsați-le să fiarbă la foc mic până se mai încheagă (apa se va evapora, iar aroma se va simți mult mai intens) – nu uitați să amestecați din când în când în ele pentru a evita lipirea
• spre sfârșit adăugați zahărul gelifiant și gellfix-ul și încorporați-le bine până se dizolvă
• opriți focul și lăsăți coulis-ul să se răcească
• odată răcit, puneți-l în frigider și serviți-l după cca 3 - 4 ore – este senzațional dimineață, pe un sandwich, un croissant sau atunci când doriți să decorați un tort.
Poftă bună!
            
            
        • adăugați Garrone/Cherry/Martini roșu împreună cu oțetul cu ghimbir și miere la redus, pe foc – tot aici în procesul de reducție, adăugați și infuzorul
• mixați bine căpșunile cu ajutorul blender vertical Breville Hand Blender
• în momentul în care lichidul s-a redus în proporție de 3/4, adăugați căpșunile mixate și lăsați-le să fiarbă la foc mic până se mai încheagă (apa se va evapora, iar aroma se va simți mult mai intens) – nu uitați să amestecați din când în când în ele pentru a evita lipirea
• spre sfârșit adăugați zahărul gelifiant și gellfix-ul și încorporați-le bine până se dizolvă
• opriți focul și lăsăți coulis-ul să se răcească
• odată răcit, puneți-l în frigider și serviți-l după cca 3 - 4 ore – este senzațional dimineață, pe un sandwich, un croissant sau atunci când doriți să decorați un tort.
Poftă bună!


 
                 
             
            
			 
            
			 
            
			 
            
			 
            
			 
            
			 
            
			 
            
			 
                     
                     
				 
                 
                 
     
     
    