Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta clatite de ganache de ciocolata

Reteta clatite de ganache de ciocolata
Reteta clatite de ganache de ciocolata

Porții

2

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Faina – 6 linguri rase
• Oua – 2 buc
• Lapte – 300 ml
• Apa minerala – 200 ml
• Ulei de floareasoarelui – 1 lingura
• Zahar pudra – 2 linguri rase
• Esenta de vanilie – 1 lingurita
• Coaja de lamaie rasa – 1/2 lingurita
• Sare – 1 varf de cutit

Ingrediente pentru ganache:
• Ciocolata neagra 85% –80 gr
• Smantana de gatit – 80 ml
• Unt – 20 gr

Mod de preparare

• adaugati faina intr-un bol adanc
• peste aceasta adaugati zaharul pudra si amestecati
• faceti o gaura in mijlocul acesteia si spargeti ouale
• adaugati praful de sare peste oua si amestecati-le bine
• adaugati laptele si apa minerala si incorporati-le putin cate putin, rapid, zdrobind toate cocoloasele
• la mijlocul procesului adaugati coaja de lamaie rasa si esenta de vanilie
• in cazul in care compozitia vi se pare prea groasa, mai adaugati putin lapte – la fel daca vi se pare prea subtire, mai adaugati putina faina
• incingeti presa Breville Panini Maker si cu un polonic mic turnati circular compozitie in aceasta
• intoarceti clatita cu o spatula in momentul in care s-a rumenit la baza
• cand ati creat o pelicula pe fiecare parte, atunci puteti inchide presa Breville Panini Maker, verificand din cand in cand daca s-a rumenit (trebuie sa aiba o culoare aurie)
• temperati ciocolata la bain-marie si adaugati smantana de gatit peste aceasta
• luati castronul de la bain-marie si adaugati untul
• amestecati bine pana obtineti o compozitie uniforma
• umpleti clatitele cu ganache si rulati-le.

Pofta buna!