Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă clătite de ganache de ciocolată

Rețetă clătite de ganache de ciocolată
Rețetă clătite de ganache de ciocolată

Porții

2

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Făină – 6 linguri rase
• Ouă – 2 buc
• Lapte – 300 ml
• Apă minerală – 200 ml
• Ulei de floarea soarelui – 1 lingură
• Zahăr pudră – 2 linguri rase
• Esență de vanilie – 1 linguriță
• Coajă de lămâie rasă – 1/2 linguriță
• Sare – 1 vârf de cuțit

Ingrediente pentru ganache:
• Ciocolată neagră 85% –80 gr
• Smântână de gătit – 80 ml
• Unt – 20 gr

Mod de preparare

• adăugați făina într-un bol adânc
• peste această adăugați zahărul pudră și amestecați
• faceți o gaură în mijlocul acesteia și spargeți ouăle
• adăugați praful de sare peste ouă și amestecați-le bine
• adăugați laptele și apa minerală și încorporați-le puțin câte puțin, rapid, zdrobind toate cocoloașele
• la mijlocul procesului adăugați coaja de lămâie rasă și esența de vanilie
• în cazul în care compoziția vi se pare prea groasă, mai adăugați puțin lapte – la fel dacă vi se pare prea subțire, mai adăugați puțină făină
• încingeți presa Breville Panini Maker și cu un polonic mic turnați circular compoziție în aceasta
• întoarceți clătita cu o spatulă în momentul în care s-a rumenit la bază
• când ați creat o peliculă pe fiecare parte, atunci puteți închide presa Breville Panini Maker, verificând din când în când dacă s-a rumenit (trebuie să aibă o culoare aurie)
• temperați ciocolata la bain-marie și adăugați smântână de gătit peste aceasta
• luați castronul de la bain-marie și adăugați untul
• amestecați bine până obțineți o compoziție uniformă
• umpleți clătitele cu ganache și rulați-le.

Poftă bună!