Rețetă clătite cu ganache de ciocolată la sandwich maker Panini Breville

Porții
2
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 6 linguri rase făină |
• 2 buc.ouă |
• 300 ml lapte |
• 200 ml apă minerală |
• 1 lingură ulei de floarea soarelui |
• 2 linguri rase zahăr pudră |
• 1 linguriță esență de vanilie |
• 1/2 linguriță coajă de lămâie rasă |
• 1 vârf de cuțit sare |
Ingrediente pentru ganache: |
• 80 gr.ciocolată neagră 85% |
• 80 ml smântână de gătit |
• 20 gr.unt |
Descriere
Iată cum să prepari clătite delicioase cu ganache de ciocolată și arome subtile de vanilie și lămâie.
Mod de preparare
Pasul 1. Adaugă făina într-un bol adânc. Peste această adaugă zahărul pudră și amestecă.
Pasul 2. Conturează o gaură în mijlocul acesteia și sparge ouăle. Adaugă praful de sare peste ouă și amestecă-le bine.
Pasul 3. Adaugă laptele și apa minerală și încorporează-le puțin câte puțin, rapid, zdrobind toate cocoloașele.
Pasul 4. La mijlocul procesului, adaugă coaja de lămâie rasă și esența de vanilie.
Pasul 5. În cazul în care compoziția ți se pare prea groasă, mai adaugă puțin lapte. Dacă ți se pare prea subțire, mai adaugă puțină făină.
Pasul 6. Încinge presa Breville Panini Maker și, cu un polonic mic, toarnă circular compoziție în aceasta.
Pasul 7. Întoarce clătita cu o spatulă în momentul în care s-a rumenit la bază.
Pasul 8. Când ai creat o peliculă pe fiecare parte, atunci poți închide presa, verificând din când în când dacă s-a rumenit (trebuie să aibă o culoare aurie).
Pasul 9. Temperează ciocolata la bain-marie și adaugă smântână de gătit peste aceasta. Ia castronul de la bain-marie și adaugă untul. Amestecă bine până obții o compoziție uniformă. Umple clătitele cu ganache și rulează-le.
Pasul 2. Conturează o gaură în mijlocul acesteia și sparge ouăle. Adaugă praful de sare peste ouă și amestecă-le bine.
Pasul 3. Adaugă laptele și apa minerală și încorporează-le puțin câte puțin, rapid, zdrobind toate cocoloașele.
Pasul 4. La mijlocul procesului, adaugă coaja de lămâie rasă și esența de vanilie.
Pasul 5. În cazul în care compoziția ți se pare prea groasă, mai adaugă puțin lapte. Dacă ți se pare prea subțire, mai adaugă puțină făină.
Pasul 6. Încinge presa Breville Panini Maker și, cu un polonic mic, toarnă circular compoziție în aceasta.
Pasul 7. Întoarce clătita cu o spatulă în momentul în care s-a rumenit la bază.
Pasul 8. Când ai creat o peliculă pe fiecare parte, atunci poți închide presa, verificând din când în când dacă s-a rumenit (trebuie să aibă o culoare aurie).
Pasul 9. Temperează ciocolata la bain-marie și adaugă smântână de gătit peste aceasta. Ia castronul de la bain-marie și adaugă untul. Amestecă bine până obții o compoziție uniformă. Umple clătitele cu ganache și rulează-le.
Preparat cu
-130lei
