Rețetă clătite de ganache de ciocolată
Porții
2
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Făină – 6 linguri rase |
• Ouă – 2 buc |
• Lapte – 300 ml |
• Apă minerală – 200 ml |
• Ulei de floarea soarelui – 1 lingură |
• Zahăr pudră – 2 linguri rase |
• Esență de vanilie – 1 linguriță |
• Coajă de lămâie rasă – 1/2 linguriță |
• Sare – 1 vârf de cuțit |
Ingrediente pentru ganache: |
• Ciocolată neagră 85% –80 gr |
• Smântână de gătit – 80 ml |
• Unt – 20 gr |
Mod de preparare
• adăugați făina într-un bol adânc
• peste această adăugați zahărul pudră și amestecați
• faceți o gaură în mijlocul acesteia și spargeți ouăle
• adăugați praful de sare peste ouă și amestecați-le bine
• adăugați laptele și apa minerală și încorporați-le puțin câte puțin, rapid, zdrobind toate cocoloașele
• la mijlocul procesului adăugați coaja de lămâie rasă și esența de vanilie
• în cazul în care compoziția vi se pare prea groasă, mai adăugați puțin lapte – la fel dacă vi se pare prea subțire, mai adăugați puțină făină
• încingeți presa Breville Panini Maker și cu un polonic mic turnați circular compoziție în aceasta
• întoarceți clătita cu o spatulă în momentul în care s-a rumenit la bază
• când ați creat o peliculă pe fiecare parte, atunci puteți închide presa Breville Panini Maker, verificând din când în când dacă s-a rumenit (trebuie să aibă o culoare aurie)
• temperați ciocolata la bain-marie și adăugați smântână de gătit peste aceasta
• luați castronul de la bain-marie și adăugați untul
• amestecați bine până obțineți o compoziție uniformă
• umpleți clătitele cu ganache și rulați-le.
Poftă bună!
• peste această adăugați zahărul pudră și amestecați
• faceți o gaură în mijlocul acesteia și spargeți ouăle
• adăugați praful de sare peste ouă și amestecați-le bine
• adăugați laptele și apa minerală și încorporați-le puțin câte puțin, rapid, zdrobind toate cocoloașele
• la mijlocul procesului adăugați coaja de lămâie rasă și esența de vanilie
• în cazul în care compoziția vi se pare prea groasă, mai adăugați puțin lapte – la fel dacă vi se pare prea subțire, mai adăugați puțină făină
• încingeți presa Breville Panini Maker și cu un polonic mic turnați circular compoziție în aceasta
• întoarceți clătita cu o spatulă în momentul în care s-a rumenit la bază
• când ați creat o peliculă pe fiecare parte, atunci puteți închide presa Breville Panini Maker, verificând din când în când dacă s-a rumenit (trebuie să aibă o culoare aurie)
• temperați ciocolata la bain-marie și adăugați smântână de gătit peste aceasta
• luați castronul de la bain-marie și adăugați untul
• amestecați bine până obțineți o compoziție uniformă
• umpleți clătitele cu ganache și rulați-le.
Poftă bună!
Preparat cu
-60lei